İşte yanıldığın olay budur. Büyü aslında cinlerle yapılan bir anlaşmadır. Bu anlaşma bazen davet edilen cinin isteğiyle bazende yapılan ritüel ile zorlanarak ona yaptırılıyor. Yani arka planda kafir cinler aracılığı ile insanlara zarar veriyorlar. Bunu yanlış idrak edince konuyu bilmeden farklı yönlere çekerek farkında olmadan dinden çıkmaya kadar gidiliyor.Büyüyü reddetmiyorum cinleride. Buyu elbette var lakin her büyü cinle ilişkilendiriliyor.yani bu cinler her kotü işte rol aliyor.ben bu tarz şeylerde sürekli cin sahiplendi cin vermiyor adak istiyor vs. Bu mevzular için söyledim. Cinlere fazla yukleniliyor . Hristiyanlık doneminde hak dindi elbette ona şüphe yok ama şuan benim bildiklerim hükmünü yitirmiş bir döneme üstün gelmeli.guncelleme gibi düşünelim.papazin dönemindeki büyü şuan artık aşılamaz bi durum olmamali
Diğer yandan cinlerde insanlar gibi nefis ve irade sahibidirler. Bu yüzden her kavimden ve her dinden cinler mevcuttur. Müslüman olanlar zaten basit insanlala işi olmaz ama kafir olanları müslümanı dininden etmek için onlara çeşitli yollar ile kandırmak için davete iştirak ederler.
Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım. (Zâriyât Suresi 56. Ayet)