Sonuç ne oldu cihazi tursaydın oraya. Taşda bir işater varmıydiUstadim oncelikle tum dusuncelerin icin tesekkur ederim dedigin gibi agacin sag tarafinda toprak altinda ucgen bi tas vardi...
Yanimda o anda cihaz yoktu ama cubuklarlar ayni yeri gene veriyodu tasin neyden oldugunu cozemdigim sekikde asindigini gozlemledim onu cikarinca. Zemin suyla kaplandi dikine koyulmustu bu tas ayricaSonuç ne oldu cihazi tursaydın oraya. Taşda bir işater varmıydi
Valla dikine ucgen tas idi bu kesme olduguna eminim ama karanlikta mermer olup olmadigina bakmadim acikcasi...suyuda bosaltamadim suyun kapladigi alan balcik idi zaten..Düz mermer taşmıydı yoksa suyu boşaltamadinmi burdan. Bu taş yon vermiş size neyse cihazla bulirsun uzak değil dir
Hocam fikrin ve dusuncelerine saygi duyarim bizimle paylastigin icinde tessekkur ederim... agaci kendim gördüğüm ve bu konulara olan merakimdan edinmis oldugum bilgilere dayanarak sunu soyleyebilirim o agacin 200 yaşında olma ihtimali benim olma ihtimalimden düşük..merhaba
çınar ağaçları en fazla 200 yaşında define ile alakası yoktur. ağacı nişane olarak kullananlar grek dönemidir. dönem ve tarih olarak bakarsanız 1700 seneden daha eski hücreye sahip çınar ağaçlarında geçerlidir bunda sadece testler ile çözülebilir net cevap almak için.
We aleyna aleyküm selam hocamEsselamualeykum
üç tanesi bir arada ve üçgen şeklinde ise en büyük olan ağacın hemen altında bir işaret olmalı veya çok yakınında bir mezar yeri aramanız da fayda var büyük ihtimalle üzerinde yerini belli edecek bir taş ve çöküntü yapmış bir alan görmeniz gerek kurbanım