Hiç kafama yatmadı bu hesap . Toprak tükenen bir yapıya sahip . Bitki örtüsü toprağı yer ,altı yapay bir yapı ile kapalı olduğu için toprak örtüsü zaman la yapının şeklini alır biz buna çökme deriz . Çubuk ile üzerine geldiğinde derinliği heryer de aynı alırsın . Çubuk güdümlü füze gibidir bir kere kitlendiginde 50 metrede uzaklaş san 1 yıl sonra da gelsen aynı tepkileri alırsın analitik geometri burada seni kurtarmaz. Kurtaracak tek şey yarım metre toprağı kaldırmak olur . Ancak ozaman farklı tepkiler alırsın . Yukarıdan aşağıya doğru gitmek çubuk hareketini yavaşlatır , eğim etkiler vücut yatar öne basınç artar kaslar girilir vücut kendini sakule almaya çalışır haliyle çubuk tepkisini algılamak zorlaşır . Ustam o yüzden çubuk cu yok anlaşılan dedi , tecrübe bu tarz klas birşey işte . Bayram Abi eziyor bizi
Estagfirullah.
Haddimize mi kardaslarimizi ezmek.
Zinhar boyle bir niyet tasimayiz.
Bu isin mantigini mantalitesini bilmiyorum.
Yazacaklarim tamamen tecrube ile alakali.
Yamacta tespit edilen mesafe yaklasik 1.10 cm. artiyor. Yani duzde islemde buldugumuz gibi, yamacta da odanin alt tarafindan itibaren ki zaten oda girisi alt taraftan ve genelde de yon guney ve guney dogudur, buldugumuz mesafeden yaklasik 1 metre daha fazla oluyor.
Oda resimde cizdigim gibi duz yapida cikiyor.
En ustten hic metraj almadim. giris asagidan oldugundan dolayi.
Yandan olcum aldigimizda da ayni olcuyu veriyor.
Yine en alt noktayi yani girisi baz alarak soyluyorum.
Ozetle:
Yamacta bulunan odanin sekli belirlendikten sonra, en alt noktayi kapi kabul edeceguz ki zaten oyledir.
Sonra bu kapinin, yamaca yatay sekilde, sagindan ve de solundan yamaca palalel giderek
Mirkut ustamizin dedigi gibi, odanin tavan taban arasi olcusunu ve derinligini tespit edecegiz. Derinligin uzerine de 1 metre ilave edecegiz.
Misal derinlik 2 metre cikti. Buz 1 metre ilave edip derinlik 3 metre diyecegiz. Buna gore islem yapacagiz. Yojsa 2 metrede birakip gidersiniz yerinize yazik etmis olursunuz.
Burada en garip mesele benim cozemedigim;
Odanin tavan ve taban arasi olcusu 1-1 ayni cikmasi.
Lakin derinlik tutmuyor.
Meselenin oda duvarinin kalinligi ile de bir alakasinin olmamasi da hakikaten cok ilgunc.
İnsallah bu hususta bizleri aydinlatacak bir ustamiz acuklamalar yapar.
Katilum saglayan tum kardaslarima kalbi hurmetlerimi sunarim, takip edip okuyanlara da tesekkurlerimi arz ederim.