Çok Önemli Konu: Yamaçlarda Çubukla Derinlik Tespiti.

Mirkut

Süper Moderatör
Süper Moderatör
evet Mirkut ustam kendi ölçümümden şüphe etmeye başladım çünkü forumda ilk sinyali odanın tavan-taban yüksekliği, ikinci sinyali zemin-tavan derinliği olarak alan kıymetli ustalarım var. Ben ilk sinyali zemin-tavan, ikincisini tavan-taban alıyorum. Kablo çekerek de deneyeyim pazartesi günü inşallah.

Değerli tespitini de şekilde yazdım 5.30-6.40m arası yani 85 cm yüksekliğinde, 30 cm çapında bir kap görünüyor. İçi değerli dolu görünüyor, mineral ve diğer metal testlerini yaptım. Sadece BulursamKader25 ustanın 4-5 bilezik koyarak yaptığı ayrımı denemedim. Yine pazartesi onu da deneyip sonucu yazacağım inşallah.
Odanin icinde durun ve cubuklari assagi tutup tekrar sinira gelin sonra yuruyun tepki degistikten sonra tekrar yuruyun tekrar tepki degistikten sonra tekrar yuruyun enson sinirda aldiginiz isleme kadar so ra vekleyin cubuklar arkayi gosterecek. Buna gore aldiginiz olculeri yazarmisiniz. Yani 3 sinyal alacaksiniz siz derinlikte 2 sinyal almissiniz. Kablo ilede derinlik alin kardesim. Ayrica diyelimki odanin tavani yuzey zemini ile arasi 2 m olmali sizin gorduklerinize gore ve siz degerli sinyalini 5.30 degerlinin en yuksek yerinden almissiniz. Eger sizin hesabiniza gore odanin ici de gorunmuyor ve odanin zemininin dibinde gorunuyorsa mineral olasigini yukseltir. Bu demek degildirki odalarin zemin altinda degerli saklanmaz. Oda sinirlarini cizmisiseniz bu sinirlari farkli gunlerdede yada saatlerdede yapabilirmisiniz genisleme daralma oluyormu diye. Selametle kal

Trakyalı81

Yorumlarım 2863 sayılı kanun çerçevesindedir.
Odanin icinde durun ve cubuklari assagi tutup tekrar sinira gelin sonra yuruyun tepki degistikten sonra tekrar yuruyun tekrar tepki degistikten sonra tekrar yuruyun enson sinirda aldiginiz isleme kadar so ra vekleyin cubuklar arkayi gosterecek. Buna gore aldiginiz olculeri yazarmisiniz. Yani 3 sinyal alacaksiniz siz derinlikte 2 sinyal almissiniz. Kablo ilede derinlik alin kardesim. Ayrica diyelimki odanin tavani yuzey zemini ile arasi 2 m olmali sizin gorduklerinize gore ve siz degerli sinyalini 5.30 degerlinin en yuksek yerinden almissiniz. Eger sizin hesabiniza gore odanin ici de gorunmuyor ve odanin zemininin dibinde gorunuyorsa mineral olasigini yukseltir. Bu demek degildirki odalarin zemin altinda degerli saklanmaz. Oda sinirlarini cizmisiseniz bu sinirlari farkli gunlerdede yada saatlerdede yapabilirmisiniz genisleme daralma oluyormu diye. Selametle kal
Mirkut ustam,
3. Sinyal hangi derinliği veriyor ?
Duvar bitimine A diyelim. Yürüdün sinyal aldın B. (Oda taban-tavan yüksekliği)
Devam ettin 2. Sinyali aldın C. (B-C arası Oda tavanı ile yeryüzü arasındaki derinlik)
Devam ettin 3. Sinyali aldın D. Devam edersen çubuklar geriyi gösteriyor zaten tam açılarak..

D neyin mesafesi veriyor ?

Mirkut

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Mirkut ustam,
3. Sinyal hangi derinliği veriyor ?
Duvar bitimine A diyelim. Yürüdün sinyal aldın B. (Oda taban-tavan yüksekliği)
Devam ettin 2. Sinyali aldın C. (B-C arası Oda tavanı ile yeryüzü arasındaki derinlik)
Devam ettin 3. Sinyali aldın D. Devam edersen çubuklar geriyi gösteriyor zaten tam açılarak..

D neyin mesafesi veriyor ?
Son alinan olcu odanin genisligi. ilki odanin tavani ile yeryuzunun derinligi, ucuncu aldiginda odanin icinin yani oda zemini ve tavanin olcusu kardesim. Selametle

Trakyalı81

Yorumlarım 2863 sayılı kanun çerçevesindedir.
Son alinan olcu odanin genisligi. ilki odanin tavani ile yeryuzunun derinligi, ucuncu aldiginda odanin icinin yani oda zemini ve tavanin olcusu kardesim. Selametle
Yani size göre ilk sinyal kazılacak mesafe. Oda tavanina ulaşmak için.
3. Son sinyal oda iç yüksekliği.
Ya 2. Sinyal ortada ki ?
Tam oturmadı kafamda kusura bakmayın.

densi

Bilgili Üye
Mirkut ustam affına sığınarak soruyorum;
duvar dibine A dedik farzımuhal yürüdük sinyal aldık B- 1 METRE
Devam 2.sinyal C= sinyal B den C ye 50 cm, A dan C ye 150 cm
devam 3.sinyal D= C den D ye 90 cm A dan D ye 240 cm
o zaman(oda tabanı-tavanı) 1 metre
oda tavanı ile yer 50 cm mi 150 cm mi hangisi

Mirkut

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Yani size göre ilk sinyal kazılacak mesafe. Oda tavanina ulaşmak için.
3. Son sinyal oda iç yüksekliği.
Ya 2. Sinyal ortada ki ?
Tam oturmadı kafamda kusura bakmayın.
densi 1. Odanin tavani ile yeryuzunun arasi. 2. Odanin genisligi 3. Odanin yuksekligi.