Odanin icinde durun ve cubuklari assagi tutup tekrar sinira gelin sonra yuruyun tepki degistikten sonra tekrar yuruyun tekrar tepki degistikten sonra tekrar yuruyun enson sinirda aldiginiz isleme kadar so ra vekleyin cubuklar arkayi gosterecek. Buna gore aldiginiz olculeri yazarmisiniz. Yani 3 sinyal alacaksiniz siz derinlikte 2 sinyal almissiniz. Kablo ilede derinlik alin kardesim. Ayrica diyelimki odanin tavani yuzey zemini ile arasi 2 m olmali sizin gorduklerinize gore ve siz degerli sinyalini 5.30 degerlinin en yuksek yerinden almissiniz. Eger sizin hesabiniza gore odanin ici de gorunmuyor ve odanin zemininin dibinde gorunuyorsa mineral olasigini yukseltir. Bu demek degildirki odalarin zemin altinda degerli saklanmaz. Oda sinirlarini cizmisiseniz bu sinirlari farkli gunlerdede yada saatlerdede yapabilirmisiniz genisleme daralma oluyormu diye. Selametle kalevet Mirkut ustam kendi ölçümümden şüphe etmeye başladım çünkü forumda ilk sinyali odanın tavan-taban yüksekliği, ikinci sinyali zemin-tavan derinliği olarak alan kıymetli ustalarım var. Ben ilk sinyali zemin-tavan, ikincisini tavan-taban alıyorum. Kablo çekerek de deneyeyim pazartesi günü inşallah.
Değerli tespitini de şekilde yazdım 5.30-6.40m arası yani 85 cm yüksekliğinde, 30 cm çapında bir kap görünüyor. İçi değerli dolu görünüyor, mineral ve diğer metal testlerini yaptım. Sadece BulursamKader25 ustanın 4-5 bilezik koyarak yaptığı ayrımı denemedim. Yine pazartesi onu da deneyip sonucu yazacağım inşallah.