yazının tamamını okudum ustam,tavsiyelerini harfiyen uygulayacağım.
1.cevap:testlerin tamamını elime hiç bir numune almadan yaptım/yapıyorum ustam.
2.cevap:numune olmadan yapılan testler bana göre ;dar alanda 8 cukurdaki metale veya minerale çubukların nasıl tepki verdigini anlamak,dilini çözmek,elimize bir numune alıp sadece o metal üzerinde durursak,gerçek arazide boşa kürek sallarız,ki ben 2 de sıfır çektim��.elimde saf altın olmadığı için çeyrek altın ile test alanında arama yaptığım zamanlar cok yanıldığımı gördüm.ayrıca çubuğa altın bul sadece diye zihinsel olarak yönlendirmeler de çok oluyordu.simdi çubuğun nereye nasıl tepki verdiğini işaretini verdiğinde ne olduğunu söyleyebiliyorum yılmadan çalışmaya da devam edeceğim inşallah.dilim döndüğünce cevaplamaya çalıştım en güzel cevabı yine sen söylersin ustam.
Kardasim,
bu zamana kadar ele metal almadan metal-degerli tespiti yapan ustalarin sayisi bir elin parmagini gecmez. Siz bircok ustanin 5-10 yilda geldigi noktadan baslamis oldunuz. Burada mutevazi olmayayim, bu size ogrettigim sistem benim basari hanemdir.
Ele birsey almadan metal tespiti yapmanin en buyuk faydasi;
zihinsel yonlendirmeden kurtulmaktir.
Elinize kursun aldiginizda zihniniz de kursunun atina biner tam gaz mineralin uzerine gider ve kursun sinyali verir.
Koyunuzdeki tepenin zirvesine gittiniz.
Eski yerlesim yeri ve mezarlar var. Mezarda mevtanin esyalari var.
Siz kurdunuz gumus cubuk sistemini.
Basladiniz donmeye. 12 istikamette sinyal aldiniz. Tekrar donmeye basladiniz ve ilk sinyal gelmeye cubuk yon vermeye basladi. Ayaginizin yani ile bir isaret koyup sinyale yurudunuz. Yururken orada ne oldugunu bilmiyorsunuz. Ancak uzerine geldinizde asagidakinin isaretini verecek. Baktiniz kemik isareti yapti.
Oraya 1-2 tas birakiyorsunuz ve topraksa bir cubukla kemik yazip ayaginizin yaniyla isaret koydugunuz yere gelip cubugu tekrar tutuyorsunuz. Ikinici yon verdigi yere gelince ayni islemi yapiyorsunuz. 12 yerde de ayni islemi yapip. Mola veriyorsunuz. Molada analiz yapacaksiniz; once kendinizle sonra ekibinizle. 4 cesit malzeme var diyelim:
1-kemik
2-bakir
3-demir
4-bronz
ilgilenecek misiniz?
Ilgilenecekseniz hangisine yogunlasacaksiniz?
Yapilacak ne olacagina burada karar verebilmek icin definecilik bilgisinin alt yapisinin saglam olmasi gerekir.
Cubukcunun basarisiz olmasinin buyuk sebeplerinden baslicasi;
definecilik bilgisinin alt yapisinin zayif olmasidir. Cubukcu ayni zamanda cok iyi definecilik bilgisi ile donanim sahibi olmasi gerekir.
Misal arazi yuzey analizini cok iyi bilmelidir. Isaret ve figurden anlamalidir. Yon isaretlerini bilmelidir. Silsile isaretleri bilmelidir. Vs.vs.vs.
Cubuk isi komplike ve ayni zamanda kombine bir istir.
Para verip cubuk alan,
tum bu anlattiklarimizi bilmedigi icin aliyor. Defineciligi bilen para verip hazir cubuk almaz. 3-5 liralik cubuklar dahi is gorur. Yeter ki calissin calissin calissin...
Bu gunlerde isyerinde cok yogunum.
Konuyu bitiremedim. Ilk firsatta diger konularla devan edecegiz insallah.