@
BulursamKader25 Ustam, bir hata yapmamak için anlamadığım bir noktayı sormak istiyorum ; affınızla.
Benim neodyum mıknatıslarım var. Bu mıknatısları kullanabilirmiyim? Yada illa cd room un içindeki mıknatıslar mı kullanılacak? Yere koyduğumuz Cd room un içinde mıknatıs olacakmı?
Elinizdeki neodminyumları kullanabilirsiniz.
Yerdeki miknatıslar için de elinizdekileri kullanabilirsiniz.
Aynı şekilde yine tahtanın üstüne koyacağımız mıknatıslarda kendi mıknatıslarımdan olur mu?
Olur.
Birde farklı bir konu ustam; elimde gümüş çubuklar var ve üzerinde hiçbir aparat yok. mesela kuzey güney yürüyorum , solumdan ( doğudan ) sinyal aldım , çubuklar doğuyu gösterdi. Ben doğuya yani hedefe dönünce ; uzaktan hedefin bana olan mesafesini , boşluğun genişliğini, içinde ne olduğunu , boşluğun uzantısı olup olmadığını çubuklardan görebiliyorum . Bu olabilirmi? Yada akıl oyunlarımı sizce?
Normalde dediğin gibi olmaz. Lakin sen bunların hepsini geriden tespit ettin, gittin hedefe ulaştın ve hepside doğru çıktı diyelim:
Bu durumun Cenabı Allahın cc sana bir lütfu olduğunu bil ve şükret. Bu dediğin şey "akıl oyunu" olamaz, bu başka birşeydir.
Lakin şuna dikkat etmelisin: Her seferinde önceden bilebildiğin şeylerin tamamı tamamen doğru çıkacak. Bazan tutup bazan tutmuyorsa; sendeki tahmin mekanizmasının farklı çalışması diye açıklamak daha uygun olur.
Çok uzun oldu hocam...
Saygılarımla ve Selametle