çubuk ve şakülde ustalarin görüşleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GERMO

Engellendi
@GERMO Ustam doğrusu çubuğun dönüş yapark atığı tur sayısı ile metal ayrı mı yapılacağına hiç ihtimal vermiyorum. Daha öncede belirttiğim gibi çok fazla yöntemler ile çalışmak karışıklığa neden olur. Öncelikle kullandığınız çubuklardan hangisi ne kadar altına duyarlı yada boşluğa duyarlı bunu anlamaya çalışın. Ayrıca toprağa gömülü olan altın ister 14 ayar olsun ister som altın olsun çubuk için fark etmez çubuk her halükarda bunları altın olarak algılayacak. Yine aynı noktada bir miktar altın ve ondan fazla gümüş gömüleyse çubuklar burada yine altın sinyali verecek. Tabi verdiğim örnekler gercekten altına duyarlı olan çubukların vereceği tepkiler.
@Aliömer ustam, 25 yeri 2 aydan fazladır pirinç çubukla kontrol ettim, uç kısmına bozuk samsung S3 mininin entegre kısmını bantladim, normal bos pirinç çubukla yavaş hareket ederken, bu entegre sayesinde daha seri oldu, diğer çubuğa da ucuna bilgisayar remini bantladım, elim ve cubuk hem boş, hem bu yaptığım yöntemde aynı yerleri gösterdi, ustam metal tesbiti elim boşken yapıyorum, sonra metalleri deneyerek bakıyorum, en uzak mesafe 80-85 mt de yön verdi bu çubuklarla, sonra ustalarımın tarif ettiği çubuk yöntemleri uyguladım, sadece bu bölgede gümüş tel bulamadım, 1 cm alüminyum çubuk pazar sepeti teli birde pirinç çubukla tesbit ediyorum, ne ile baksam nereye yön verse hep altın işareti, sadece bir yerde altın gümüş işareti verdi, aklınıza gelen ustalarımın yazdığı tüm yöntemleri kullandım, derinlik 1,5 mt 2,5 mt arası, kimi kare şeklinde kimi dikdörtgen şekilde değişik boyda boşluk içinde, kimi boşluk içindeki boşluk içinde, bölge dağlık bağ bahçe tarla eski yerleşim yeri, teşekkür ediyorum şimdiden.

Son düzenleme:

GERMO

Engellendi
aradığın metal boş tup damacana gibi meteryallerle deneme yapmak gerekir şağul kullanmak zordur çıbukdançubukda öyle baş hizasında altın dedi olayı olmazyaradılış itibariyle en değerli ve bereketli olan sağ kol ve el en değerli olan metali solda daha verimsiz değeri az olan melale sinyal verirtek merakım vucuttaki altın hangi organda ne tarafdabu çubuk için önemli olur bilinse:200:mad:GERMO beni eklediğiniçin dilim dönduğunce yazmaya çalıştımkolay gelsin
@@timur964 ustam burda canlı canlı test alanı var 25 tane,10 km lik alanin sadece kucuk bir kismi baktigim bu yerler, boşluk tesbiti yapılıyor, kemik testi, gaz testi, derinlik testi, onlarda sorun yok ustam, dedim ya 20 yıllık bir heves keyif arayış benimki uzun zamandır uğraşmiyordum, burdaki siz ustalarımı görünce çubuğu mu malzemeyi hazırladım, çıktım el degmemis yerlere, herşey az çok tamamda şu kesin metal nedir ne değildir yöntemi aleti edevati nedir ustalarım onu rica ediyorum sizlerden, ha bakıyorum bazı ustalar ben çözdüm ben buldum yöntemini aletini sistemini diyor, bende değerli kıymetli ustalarimin önceki yöntemleri ile tesbit ettiğim yerlerde, bu buldum denilen yöntemleri cihazları öğrenmek istiyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum hepinize.

Son düzenleme:

GERMO

Engellendi
@GERMO Ustam doğrusu çubuğun dönüş yapark atığı tur sayısı ile metal ayrı mı yapılacağına hiç ihtimal vermiyorum. Daha öncede belirttiğim gibi çok fazla yöntemler ile çalışmak karışıklığa neden olur. Öncelikle kullandığınız çubuklardan hangisi ne kadar altına duyarlı yada boşluğa duyarlı bunu anlamaya çalışın. Ayrıca toprağa gömülü olan altın ister 14 ayar olsun ister som altın olsun çubuk için fark etmez çubuk her halükarda bunları altın olarak algılayacak. Yine aynı noktada bir miktar altın ve ondan fazla gümüş gömüleyse çubuklar burada yine altın sinyali verecek. Tabi verdiğim örnekler gercekten altına duyarlı olan çubukların vereceği tepkiler.
Aliömer ustam peki bu az ve çok olanı nasıl öğrenebiliriz, usulü varmı, yani altın ve gümüş olan aynı yerde sadece baskın olan altın isaretimi alırız, gümüş tesbiti veya sinyali alamazmiyiz. Teşekkür ederim ustam.

timur964

konularim
maden tesbitinde bulduğunun ne olduğunun tek bilinen yöntemisağ ele alınanla hareket aynı olması aynı yerde farklı meteryalle denediğinde tepkime olmamalı olursa mineraleyakalandın demektir diye biliyorum başka fikri olan ustalarda yazarlar işallah@GERMO kolay gelsin

GERMO

Engellendi
maden tesbitinde bulduğunun ne olduğunun tek bilinen yöntemisağ ele alınanla hareket aynı olması aynı yerde farklı meteryalle denediğinde tepkime olmamalı olursa mineraleyakalandın demektir diye biliyorum başka fikri olan ustalarda yazarlar işallah@GERMO kolay gelsin
@timur964 ustam teşekkür ederim, inşallah bilgisi olan ustalarımda bu konudaki yöntemlerini bilgilerini paylaşırlar. Önceki konuda dediğim gibi 25 yerden 10 civarini ustalarimin tarif ettigi yontemlerle net kontrolde sadece altın işareti var, sadece bir tanede hem altin hem gumus isareti, digerlerinde gümüş bakır demir kurşun bronz a tepki yok.

Son düzenleme:

GERMO

Engellendi
tepki aldığın yeri yuzeyini 10 15 cm al tekrar çubuk çek:78:
@@timur964 ustam, onuda yaptım, yine altın işareti, her gidisimde hemen hemen yöntemleri baştan uyguluyorum. Yine çubuklar oraya götürüyor, işaret altın işareti.

Son düzenleme:

timur964

konularim
bazen olur zihinde kalan yere gider çubuk onuda şöyle aşarsıkuzeyn 1mtdoğu yönunebi kaç bilezik koy yuzeye yine ilk yerde sinyal olursa aç artık:174:

GERMO

Engellendi
bazen olur zihinde kalan yere gider çubuk onuda şöyle aşarsıkuzeyn 1mtdoğu yönunebi kaç bilezik koy yuzeye yine ilk yerde sinyal olursa aç artık:174:
@timur964 ustam ne yapsam onuda denedim üzerinde altın işareti verdi, ustam elim boşken veya altın gümüş elimdeyken üzerine gelince altın işareti verdi, çubukla geldiğimde elimde numune olsun veya olmasın, hatta @BulursamKader25 ustam tesbit yerine büyük taş bırak gümüş le bak dedi, gümüş bana yön gösterdi, hedef üzerine gelince elimde gümüş yüzük altin isareti verdi, 3 mt saga veya kuzeyden altin karton uzerine birakiyorum, aluminyum celik yuzukle bakiyorum, hedef uzerine cubukla geldigimde ayni metal tesbiti yapiyor, bazen ciplak elle, bazen kalem plastigi ile cubuk tutuyorum,

Son düzenleme:

Aliömer

Cubuk İle Bosluk ve Metal Tespiti
Aliömer ustam peki bu az ve çok olanı nasıl öğrenebiliriz, usulü varmı, yani altın ve gümüş olan aynı yerde sadece baskın olan altın isaretimi alırız, gümüş tesbiti veya sinyali alamazmiyiz. Teşekkür ederim ustam.
Altın ve gümüş aynı noktada gömülü ise her zaman altın baskın olacak. Az veya çok farketmez . Bu özelik sadece altına has başka metalde bu özelik yok. BulursamKader25 ustam mineral eleme yönteminde anlattığı gibi tespit ettiğiniz bir noktada elinize sırayla farklı metalerden numune alarak baktığınız zaman hepsinde veya bir kac tanesinden tepki alırsanız mineral olduğunu söylemişti. Çok önemli bir bilgi.

timur964

konularim
minareleyakalanmışın bencebirde çevresini çiz bakalım altın ne kadar bi alanı kaplıyor:20:mad:GERMOboşlık çizer gibi:)

GERMO

Engellendi
QUOTE=timur964;525824]minareleyakalanmışın bencebirde çevresini çiz bakalım altın ne kadar bi alanı kaplıyor:20:mad:GERMOboşlık çizer gibi:)[/QUOTE]

@timur964 ustam,2 veya 3 gune kadar resimler atarim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...