çubuk ve şakülde ustalarin görüşleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mushap

Editör
O cikan kayalar prit mi acaba altina gore hafif daha koyu renkli oluyor gorduklerim oyleydi ve parlaklar sanki kaplama cila gibi duruyor taslarin uzerinde benim gorduklerim altin madeninden cikartilanlar olduklari icin mi bilmiyorum bu madde altina yakin yerlerde daha mi fazla oluyor .yinede sonraki calusmalar icin mineral elemede kullanilabilir .birde ustalardan birisi hafizam zayifladi kusura bakmasin usta ismini unuttum bentoid kullaniyordu onu denedin mi .

GERMO

Engellendi
Kendim minerale takilmis gibi hissettim keske elimde senden daha fazla bir bilgi bir tecrube olsa da verebilsem .bir sonraki calisma icin cikan mineralli tas lar mineral i elemekte kullanilabilir mi o bolgede ayni minareller vardir .ustalar fikir verebilir mi
Mushap ustam mineral şişesine yeni bir mineralli vatandaş katıldı,

GERMO

Engellendi
Ayrıca=Mushap;526110]O cikan kayalar prit mi acaba altina gore hafif daha koyu renkli oluyor gorduklerim oyleydi ve parlaklar sanki kaplama cila gibi duruyor taslarin uzerinde benim gorduklerim altin madeninden cikartilanlar olduklari icin mi bilmiyorum bu madde altina yakin yerlerde daha mi fazla oluyor .yinede sonraki calusmalar icin mineral elemede kullanilabilir .birde ustalardan birisi hafizam zayifladi kusura bakmasin usta ismini unuttum bentoid kullaniyordu onu denedin mi .[/QUOTE]
@Mushap ustam @Aliömer @HİTİTLİ @BulursamKader25 ustaların mineral eleme metal tesbiti sistemi var, bakır sulfatli, Birde @BulursamKader25 ustamın tavsiye ettiği mineral eleme yöntemi var, küçük su şişesinde elime geçen mineralleri bıraktığım numune var.

Son düzenleme:

Mushap

Editör
Kucuk agzi kapanip acilabilen posetlerde bir birlerine temas ettirmeden sakliyor ve oyle kullaniyordu diye hatirliyorum BulursamKader 25 ustam...Abim bozma moralini bu is hem gonul isi hemde biraz zorlu varsin zor olsun bulunan daha kiymetli olur.ustalarim sanirim bir ust sinifa gecmemizi bekliyorlar daha sonra ogreneceginiz yontemler var ama simdilik bunlar yeter gibi yada bu anlamda bir cumle hatirliyor gibiyim.yoksa banami oyle geldi Yanlis mi hatirliyorum BulursamKader25 abi.

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Çayönü - Ergani/Sesverenpınar
Üçtepe - Bismil/Üçtepe
Hassuni Mağarası - Silvan/Merkez
Hilal Mağarası - Ergani/Sesverenpınar.. GERMO ÜSTAD yolun düşerse. Buralarda halaa bakirr yerler varr

GERMO

Engellendi
Çayönü - Ergani/Sesverenpınar
Üçtepe - Bismil/Üçtepe
Hassuni Mağarası - Silvan/Merkez
Hilal Mağarası - Ergani/Sesverenpınar.. @GERMO ÜSTAD yolun düşerse. Buralarda halaa bakirr yerler varr
@Mal bulanındır ustam teşekkür ederim, ustam çermik Çüngüş Palu bölgesinde bildiginiz yerler varmı. O dediginiz yerlerden yakın olanlar sürekli kontrol altında, benim için bu 3 yer daha rahat, inşallah bildiginiz yerler vardır buralarda, Çermik Çüngüş Palu

Son düzenleme:

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Var olmamııı osmanlı döneminde Diyarbakır Vilayeti’nin tümünde Ermenilere ait 148 kilise ve 10 manastır bulunuyordu. Bu kiliselerden 11 adeti ise o dönemde kaza olan, günümüzdeki Diyarbakır ilinde yer alıyordu. Ermenilere ait olan görkemli ibadethanelerin bir kısmı camiye veya kışlaya dönüştürüldü. İçlerinden en belirgin ve ünlü olanı ise 1518’de camiye çevrilip, Kurşunlu Camii adını alan Surp Toros Kilisesidir. Bu kiliseye el konulmasının ardından 16. yüzyıl sonlarına doğru ise kilisenin mezarlığına Surp Giragos Kilisesi inşa edilir ve bölgenin Ermeni Başepiskoposluğu da buraya taşınır. Surp Giragos Kilisesi, 1881’de yanıp kül oldu. GERMO ÜSTAD

GERMO

Engellendi
Var olmamııı osmanlı döneminde Diyarbakır Vilayeti’nin tümünde Ermenilere ait 148 kilise ve 10 manastır bulunuyordu. Bu kiliselerden 11 adeti ise o dönemde kaza olan, günümüzdeki Diyarbakır ilinde yer alıyordu. Ermenilere ait olan görkemli ibadethanelerin bir kısmı camiye veya kışlaya dönüştürüldü. İçlerinden en belirgin ve ünlü olanı ise 1518’de camiye çevrilip, Kurşunlu Camii adını alan Surp Toros Kilisesidir. Bu kiliseye el konulmasının ardından 16. yüzyıl sonlarına doğru ise kilisenin mezarlığına Surp Giragos Kilisesi inşa edilir ve bölgenin Ermeni Başepiskoposluğu da buraya taşınır. Surp Giragos Kilisesi, 1881’de yanıp kül oldu. @GERMO ÜSTAD
@Mal bulanındır ustam bu geçen yılki Hendek olaylarında Diyarbakır talan edildi, o dediginiz yerlerdeki değerli ler yeraltindan kuzey ıraka kaçırıldı, önemlileri gitti ustam, ustam ogrendigim kadariyla ara sıra gittiğim cermik ilcesi diyarbakirdan daha eski, diyorlar, bana bu çermik Çüngüş Palu bölgesi lazım. Yinede teşekkür ederim. Ustam özelden gönderdiğim koordinatlara bakabilme imkanınız varmı.

Son düzenleme:

adem44

Bilgili Üye
GERMO ustam sende bi şeyler yanlıs donuyor gıbıme geldı yanılmıyorsam 80 metreden sınyal aldıgını soylemıstın bu gıbı mesafelerden mınerale sınyal alırsınız mıneral eleme ıslemını kendınız belırleyıp yapacaksınız bunun ıcın yapmanız gereken ılk asama cubugunuz her gıttıgınız yerde bı seylere donuyor mu donuyorsa cubugunuz doğru cubuk degıl her yerde altın yok yada buyuk kutlede altın yok ıkıncı asama gıttınız cubugunuz 4 5 8 yerde donmedı ama altın gomdugunuzde altına gıdıyor bu cubuk doğru cubuktur kullanılması gereken bu cubuktur bu halde oldugu halde 80 200 metrelık cekımlerde mıneral oldugunu unutmmak lazım mınumum 1 kılometre dırek gorus altında daglar tepeler cubugunuzun cekımını dusurur senın yaptıgın en buyuk hata yakın mesafelerdekı cekımlerı dıkkate alıyorsunuz gercek altında cubuklar bıldıgımız egılır zayıf cekımlere ıtıbar etmeyın ustam zamanında ben ıtıbar ettım sonu gelmıyor .

GERMO

Engellendi
GERMO ustam sende bi şeyler yanlıs donuyor gıbıme geldı yanılmıyorsam 80 metreden sınyal aldıgını soylemıstın bu gıbı mesafelerden mınerale sınyal alırsınız mıneral eleme ıslemını kendınız belırleyıp yapacaksınız bunun ıcın yapmanız gereken ılk asama cubugunuz her gıttıgınız yerde bı seylere donuyor mu donuyorsa cubugunuz doğru cubuk degıl her yerde altın yok yada buyuk kutlede altın yok ıkıncı asama gıttınız cubugunuz 4 5 8 yerde donmedı ama altın gomdugunuzde altına gıdıyor bu cubuk doğru cubuktur kullanılması gereken bu cubuktur bu halde oldugu halde 80 200 metrelık cekımlerde mıneral oldugunu unutmmak lazım mınumum 1 kılometre dırek gorus altında daglar tepeler cubugunuzun cekımını dusurur senın yaptıgın en buyuk hata yakın mesafelerdekı cekımlerı dıkkate alıyorsunuz gercek altında cubuklar bıldıgımız egılır zayıf cekımlere ıtıbar etmeyın ustam zamanında ben ıtıbar ettım sonu gelmıyor .
adem44 ustam teşekkür ederim ilgilendiğiniz için, ustam Aliömer HİTİTLİ BulursamKader25 ustamın mineral eleme metal tesbit yöntemleriyle çalıştım, bakır sülfat neodyum mıknatıs la hedef tesbiti yaptım, BulursamKader25 ustamın mineral eleme yöntemleri vardı, onları uygularken birseyler yanlış veya eksik yaptım zannedersem, dedim ya iyi bir tecrübe oldu ustam, 25 yer 10 numune gömülü yer, 3 tane bozguncu yakaladım işte, aslında baksan bir kırtik kayıpla, bi kırtik kazanç oldu ustam, cihaz ustam cihaz, çubuğu tamamlayan bir yardımcı yöntem lazım, onuda yontemini bilenler vermiyor işte, çok sabirliyim ustam, taş kaya çatlasa bile sabırla bekliyorum, iyi geceler hayırlı cumalar.

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
Kucuk agzi kapanip acilabilen posetlerde bir birlerine temas ettirmeden sakliyor ve oyle kullaniyordu diye hatirliyorum BulursamKader 25 ustam...Abim bozma moralini bu is hem gonul isi hemde biraz zorlu varsin zor olsun bulunan daha kiymetli olur.ustalarim sanirim bir ust sinifa gecmemizi bekliyorlar daha sonra ogreneceginiz yontemler var ama simdilik bunlar yeter gibi yada bu anlamda bir cumle hatirliyor gibiyim.yoksa banami oyle geldi Yanlis mi hatirliyorum BulursamKader25 abi.
Haklisin Kardasim,
Verdigimiz bilgiler genel bilgilerdir cogunlukla. 3 gunde kimse cubukcu olmaz.

Aklimiza geldikce
Sorular soruldukca cevaplar verdik.
Cubukla ilgilenen bu bilgilerden deneme yanilma yoluyla istifade edebilir.

Hicbir cubuk tecrubesi olmayan
Cubuk isine heves ediyorsa
Uzaktan egitimle elimizden geldigince yardimci oluruz insallah.

Amma gecmis bilgi ve tecrubesi olan,
Okudugu yazilarla izledigi videolarla kendine bir yol secen kardasimizin bizden ogrenecegi birsey yoktur. Zira ilerleme kaydedemeyiz.
Bilmedigim sistemlerin nasil hocasi olabilirim?
Gayret eden olacak.
Arazide test alani kuracak.
Hergun antiraman yapacak.
Kisaca laf dinleyecek cubuk ogrencisi.

Cubuk tutmasini ogrenmeden metal tespiti yapanlari anlamiyorum, ne cabukda altina gumuse ulasiyorlar..?

Acele eden hedefe asla ulasamaz.
Heryeri kazar veya kazilmasina vesile olur.
Sonra bu durumu gorenler cubukcular cakal olmus derler. Adam gordugune gore hukum veriyor, ne yapsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...