Görünen oki arkadaşlar soru sorma gereği bile duymamışlar. Oysaki daha anlatacak çok şey vardı. Süslü püslü şeylerin iş yapıp yapmadığına bakmadan para vermek daha cazip geliyor olabilir. Zaten bende devam etmeme kararı almıştım. Konuyu açtım ihtiyaç duyulan malzemeleri yazdım. Yapıp yapmamak kişiye kalmış bir şey.Aliömer ustam saygılar.Konuya çok fazla soru gelmedi ya benden başka herkes tam anladı yada görsel veya çizim bekliyor olabilirler.
Ben şunu sormak istiyorum kabloları çubuklara bağladığımız zaman çubukların dönmesini zorlaştırmıyormu. Birde diskin etrafında dönerken sadece o 3m alanımı yoksa etrafı daha genişmi tarıyor.Yine ustam boşluk içinde kullanabilirmiyiz
İyi akşamlar
Ustam benim zeka görsel ağılıklı olduğu için görseli bekliyorum ki soru sorayım. Görmeden soru sormayı sevmediğim için görselden sonra baya sorularım olacaktır.Görünen oki arkadaşlar soru sorma gereği bile duymamışlar. Oysaki daha anlatacak çok şey vardı. Süslü püslü şeylerin iş yapıp yapmadığına bakmadan para vermek daha cazip geliyor olabilir. Zaten bende devam etmeme kararı almıştım. Konuyu açtım ihtiyaç duyulan malzemeleri yazdım. Yapıp yapmamak kişiye kalmış bir şey.
Kabloyu çubuklara bağlarken ilk etapta dengesizlikler yaşayabilirsin fakat bir kaç denemeden sonra ellerin tam alışır. Hortum ağırlık yapacaktır ama bu ağırlık avantajlı olur sebebi ise gereksiz sinyallere yönelmez. Eğer yapacak isen halkanın hemen üzerinde kabloları birbirine bağla bunu yaparken hortumun terazide düz duracak şekilde ayarla. Hatta kabloları birleştirdiğin noktanın 30 40 cm üst tarafında 2. Bir yerde tekrar birleştir bu şekilde stabil olur. Diğer soruna gelirsek diskin Etrafında dönerken çok geniş bir alan taramış olursun normal çubukların sinyal alamadığı mesafelerde sinyal alabilirsin. Boşlukta aramak mümkün fakat. Eğer yapmak gibi düşüncen varsa üzerinde bol pratik yapmanı öneririm tepkileri çözdügünde ne demek istediğimi anlarsın. Testler yaparken kesinlikle toprak zeminde yap evin içinde halının üzerinde sakın yapma çalışma yapacağın sahada önce farklı farklı metalleri yere bırak çubukları ellerine alıp disk ile metal arasında geçiş yap herbir metalde aldığın tepkileri çöz daha sonra bu metalleri gizlenmiş bulmaya ve tahmin etmeye çalış. Böl şans
dadaş25 üstadım malesef çubuklar sonbahardan bu yana köyde kaldığı için görseli atamıyorum. Olurda ilginizi çeken bir husus olursa veyahut sormak istediğiniz bir şey varsa buyrun size cavap vermeye herzaman hazırım. Olmasa bir kağıda çizim yapıp paylaşmaya çalışırım.Ustam benim zeka görsel ağılıklı olduğu için görseli bekliyorum ki soru sorayım. Görmeden soru sormayı sevmediğim için görselden sonra baya sorularım olacaktır.