Ustam 2 li çubuk soyle kullanılır 2 cubugun ucları bir birine degdirilir sag eline aramak istediğin metal alınır. Malzeme sag ve ya soldaysa cubuklar yukarı kal kar 100 metre otedeyse cubuklar ok gibi yon verir ileri yada geri doner hedef noktada 4 bi yandan bakılır cubuklar asagı ceker merkez nokta bulunur . Derinlik almakta aynı l cubuk gıbı bosluk olan yerden adımlama yaparak gidilir cubuklar yukarı kalkar boslugun taban ile tavan arası bulunur birdaha yurulur cubuklar havaya kalkar bu sefer taban ile yuzeydekı toprak katmanının metre si bulunur kullanması bu kadar basit cubukta herhangıbi sikinti yok ama sizdeki enerji cok onemli cubugun tutusu olsun hepsı bilgi gerektiriyor bu işin bu yonu baya zor beyinden dusunmiyeceksin sizde manyetiği algılıyacak enerji yeteri kadar olması lazım v.s baya zor iş en zoru beyini kontrol altına alabilmek bu işte iyi usta olabilmek sizdeki enerjiye baglı elinize aldiğiniz metallerde işi degiştiriyor ama en onemlisi sizdeki enerji .adem44 ustam L cubuklari ve 4 lu cubuklari biliyoruzda bu bahsettigin 2li l cubuklar nasil kullaniliyor
Agactan kopardıgın taze dalda iş goruyor bu sistemi bi arkadasın verdiği akıl ile yaptım yag işinine kendim ekledim devamlı agactan cubuk kırdığım için bu sistemi yaptım arazıde cubugum hazır yeterki bi agac olsun ):adam44 ustam sagolun, Allah razi olsun sizlerden, bu sistemi bilmiyordum bunuda ogrenmis oldum. Ustam findik dali yada baska agac dallariyla yaptiginiz calismalarda bi gelisme varmi? Yaptiginiz calisma bayagi ilgimi cekti bende kisa zamanda bu calismalara baslayacam insallah.