geomekatron
Misafir
Define çubukları duyarız içinde çeşitli karışımlar konan, elektrik yada frekans uygulanan, toprak vericileri olan hatta okunup üflenen, emir verilerek yönlendirilen, soru cevap yapan v.s. ,v.s Hepimizin düşününce bir ince tebessüm ettiği bir konudur paranormal tarafı bu konunun.Peki bilimsel açıklaması nedir?Bunu incelemek istedik bu makalemizde.
Çubuk etkisi aslında tamamen manyetizma fiziği ile ilgili bir konudur.Bunu anlamak için konuya hem atomik düzeyde hemde etaplar halinde bakacağız.
Ekli dosyayı görüntüle 72218
-Çekme - İtme etkisi nasıl gerçekleşir?
Element yada alaşımları atomik düzeyde incelersek konu daha iyi anlaşılacak gibi, çekme yada itme etkisini oluşturan temel etki elektromanyetik karakterdir peki nedir. Atomların etrafında dönen elektronlar K,L,M,N diye isimlendirilen yörüngelerde elemente özel hız ve düzlemde tur atmaktadır. atılan bu turun düzlemi yani kuzey güney yönü yada doğu batı yönü dönüşü, hızı manyetik çekme yada itme kuvveti meydana getirir.Bunu selenoid manyetik alanlarda görebiliriz.elektrik verildiğinde manyetikleşen kesildiğinde manyetikliğini yitiren sistem alttaki şemada görülmektedir.
Ekli dosyayı görüntüle 72219
Toprakta bulunan ve tuzluluk oranınana göre değişen jeoelektrik element ve alaşımlar üzerinde manyetik bir karakter oluşturur ferrous materyallerde ferromanyetik etki oluştururken nonferrous materyallerde manyetiklik dışı karakterler oluşur.
Elinizde bulunan çubuğun manyetik karakteride karşıdaki manyetik karakterle çekme yada itme etkisine uygun şartlarda girer. Şöyleki K,L,M,N yörüngelerinden bahsetmiştik.
Ekli dosyayı görüntüle 72220
elinizdeki çubuk elinizden diyelimki bioelektriğinizi alıyor ,elementel manyetizma özelliği yukardaki gibi , aradığınız hedefe etki eden jeoelektrik sizin bio elektriğinizle aynı volt ve amper seviyesinde olmak şartı ile yukardaki yörünge değerlerinin en az ikisi ile aynı değerde hedef çevrede olduğunda manyetik çekme yada itme kuvveti oluşur.ve cubuk o yöne doğru yönelir.Çekme yada itme kuvveti elektron spin yönü ile alakalıdır.
-Peki uzaktan nasıl algılar?
Bunu tarif edebilmek için şöyle bir örnek verilebilir.bir atom çekirdeğini bir bezelye buyuklugune çıkarıp, elektronuna bakalım bezelye tanesinin 100 metre yarıçap etrafında ilk elektron "k" yörüngesinde dönecektir.her yörünge birbirinden 100 metre uzaklaşacağından "n" yörüngesi 400 metre yarıçapında olacaktır.Şimdi aranan materyalin ve arayan materyalin elektronlarının dönüş çapını unutmadan, birde bunlara elektrik uygulanarak spin hızları ve yarıçaplarının 2 ile çarpıldığını düşünün. Birbirinin çekme yada itme etkisini en az 800 metrede hissedeceklerdir.Fakat bize fiziken görünür kuvvete ulaşması yani çubukların birleşmesi yada ayrılması hareketi en fazla 100 metrede olacaktır.Yukardaki yörünge güçlerinden en yakından uzağa doğru güç kaybı-direnç yükselmesi olduğunu görebilirsiniz.
Peki Tüm Bunlara Göre Mantıklı Bir Alan Tarama Nasıl Olmalıdır?
-Öncelikle aranacak materyallerin aynı saflıktaki cinsinde yada elektron manyetik karakterinin %50 benzeri çeşitte çubuklar kullanılmalı.
-Arama yapılacak zeminin elektriğini ölçecek ölçü aletimiz olmalı ki aradığımızdan geçen jeoelektrik voltajı çubuklara örnekleyelim.
-Çubuklara elektrik vermek için ayarlı bir güç kaynağı
-Çubuk saplarına elden elektrik gecmemesi için yalıtkan sap kaplaması
-Eğer rulman kullanıldı ise rulman yataklarını cubuktan izole edecek yalıtkan
-Zemindeki jeomanyetik etkinin farkedilirliğini arttıracak frekans jeneratoru ve toprağa saplanacak underground anten (toprağa saplanıp toprağın içine frekans yayını yapmak için)
-Toprağa basılacak frekansın herz ve wat değerlerinin element cetveline göre firhisti
bundan sonrası cubukçuların deneyimlerindede geçen arama yöntemleri ile tamamlanabilir.
ör: -Çubuğun yöneldiği yönde gidip kitlendiği yeri işaretleme
-Çubukla manyetik hat tespit edilip üç işaret koyarak gez,göz,arpacık benzeri hedefleme ve son nokta
- Çubukla manyetik hat tespit edilip s çizerek hattın içine ve dışına yürüme (yılan yürüyüşü)
not: yöntemlerin hangisini kullanırsanız kullanın verici ünitenin hedfe göre yönünü değiştirerek mutlaka sağlama çalışmaları yapın.
selam ve saygılarımla
YASAL UYARI VE BİLGİLENDİRME
Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında define arama faaliyetleri; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Define Arama Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir.
Define araması yapılabilmesi için ilgili mevzuatta öngörülen şartların yerine getirilmesi ve yetkili makamlardan gerekli izin ve ruhsatların alınması zorunludur. İzinsiz define araştırması ile kültür varlığı bulmak amacıyla gerçekleştirilen izinsiz kazı veya sondaj faaliyetleri kanunen suç teşkil edebilir ve cezai yaptırımlara tabidir.
Sit alanları, korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanlar, mezarlıklar ve mevzuatla koruma altına alınmış diğer bölgelerde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilgili kanun, yönetmelik ve yetkili kamu kurumlarının kararlarına kesinlikle uyulmalıdır.
Bu internet sitesi; izinsiz define aramayı, kaçak kazıyı, tarihi veya kültürel varlıklara zarar verilmesini, kültür varlıklarının izinsiz olarak aranmasını, çıkarılmasını, taşınmasını veya ticaretini teşvik etmez, özendirmez ve bu tür faaliyetlere yönlendirme amacı taşımaz.
Site içerisinde kullanıcılar, üyeler veya üçüncü kişiler tarafından paylaşılan yorum, görüş, fotoğraf, video, arazi yorumu, işaret değerlendirmesi, yöntem, tavsiye ve benzeri içerikler paylaşımı yapan kişinin kendi görüş ve sorumluluğundadır. Bu tür içerikler site yönetiminin görüşü, önerisi, onayı veya herhangi bir faaliyete yönelik teşviki olarak değerlendirilemez.
Kullanıcılar, gerçekleştirecekleri her türlü araştırma ve arazi faaliyetinden önce yürürlükteki mevzuatı kontrol etmek, gerekli izinleri almak ve ilgili kamu kurumlarının talimatlarına uygun hareket etmekle yükümlüdür.