Define çubuğu bilimsel mantiği nedir?

G

geomekatron

Misafir
DEFİNE ÇUBUĞU BİLİMSEL MANTIĞI NEDİR
Define çubukları duyarız içinde çeşitli karışımlar konan, elektrik yada frekans uygulanan, toprak vericileri olan hatta okunup üflenen, emir verilerek yönlendirilen, soru cevap yapan v.s. ,v.s Hepimizin düşününce bir ince tebessüm ettiği bir konudur paranormal tarafı bu konunun.Peki bilimsel açıklaması nedir?Bunu incelemek istedik bu makalemizde.
Çubuk etkisi aslında tamamen manyetizma fiziği ile ilgili bir konudur.Bunu anlamak için konuya hem atomik düzeyde hemde etaplar halinde bakacağız.
Ekli dosyayı görüntüle 72218
-Çekme - İtme etkisi nasıl gerçekleşir?
Element yada alaşımları atomik düzeyde incelersek konu daha iyi anlaşılacak gibi, çekme yada itme etkisini oluşturan temel etki elektromanyetik karakterdir peki nedir. Atomların etrafında dönen elektronlar K,L,M,N diye isimlendirilen yörüngelerde elemente özel hız ve düzlemde tur atmaktadır. atılan bu turun düzlemi yani kuzey güney yönü yada doğu batı yönü dönüşü, hızı manyetik çekme yada itme kuvveti meydana getirir.Bunu selenoid manyetik alanlarda görebiliriz.elektrik verildiğinde manyetikleşen kesildiğinde manyetikliğini yitiren sistem alttaki şemada görülmektedir.
Ekli dosyayı görüntüle 72219
Toprakta bulunan ve tuzluluk oranınana göre değişen jeoelektrik element ve alaşımlar üzerinde manyetik bir karakter oluşturur ferrous materyallerde ferromanyetik etki oluştururken nonferrous materyallerde manyetiklik dışı karakterler oluşur.
Elinizde bulunan çubuğun manyetik karakteride karşıdaki manyetik karakterle çekme yada itme etkisine uygun şartlarda girer. Şöyleki K,L,M,N yörüngelerinden bahsetmiştik.
Ekli dosyayı görüntüle 72220
elinizdeki çubuk elinizden diyelimki bioelektriğinizi alıyor ,elementel manyetizma özelliği yukardaki gibi , aradığınız hedefe etki eden jeoelektrik sizin bio elektriğinizle aynı volt ve amper seviyesinde olmak şartı ile yukardaki yörünge değerlerinin en az ikisi ile aynı değerde hedef çevrede olduğunda manyetik çekme yada itme kuvveti oluşur.ve cubuk o yöne doğru yönelir.Çekme yada itme kuvveti elektron spin yönü ile alakalıdır.

-Peki uzaktan nasıl algılar?
Bunu tarif edebilmek için şöyle bir örnek verilebilir.bir atom çekirdeğini bir bezelye buyuklugune çıkarıp, elektronuna bakalım bezelye tanesinin 100 metre yarıçap etrafında ilk elektron "k" yörüngesinde dönecektir.her yörünge birbirinden 100 metre uzaklaşacağından "n" yörüngesi 400 metre yarıçapında olacaktır.Şimdi aranan materyalin ve arayan materyalin elektronlarının dönüş çapını unutmadan, birde bunlara elektrik uygulanarak spin hızları ve yarıçaplarının 2 ile çarpıldığını düşünün. Birbirinin çekme yada itme etkisini en az 800 metrede hissedeceklerdir.Fakat bize fiziken görünür kuvvete ulaşması yani çubukların birleşmesi yada ayrılması hareketi en fazla 100 metrede olacaktır.Yukardaki yörünge güçlerinden en yakından uzağa doğru güç kaybı-direnç yükselmesi olduğunu görebilirsiniz.
Peki Tüm Bunlara Göre Mantıklı Bir Alan Tarama Nasıl Olmalıdır?
-Öncelikle aranacak materyallerin aynı saflıktaki cinsinde yada elektron manyetik karakterinin %50 benzeri çeşitte çubuklar kullanılmalı.
-Arama yapılacak zeminin elektriğini ölçecek ölçü aletimiz olmalı ki aradığımızdan geçen jeoelektrik voltajı çubuklara örnekleyelim.
-Çubuklara elektrik vermek için ayarlı bir güç kaynağı
-Çubuk saplarına elden elektrik gecmemesi için yalıtkan sap kaplaması
-Eğer rulman kullanıldı ise rulman yataklarını cubuktan izole edecek yalıtkan
-Zemindeki jeomanyetik etkinin farkedilirliğini arttıracak frekans jeneratoru ve toprağa saplanacak underground anten (toprağa saplanıp toprağın içine frekans yayını yapmak için)
-Toprağa basılacak frekansın herz ve wat değerlerinin element cetveline göre firhisti
bundan sonrası cubukçuların deneyimlerindede geçen arama yöntemleri ile tamamlanabilir.
ör: -Çubuğun yöneldiği yönde gidip kitlendiği yeri işaretleme
-Çubukla manyetik hat tespit edilip üç işaret koyarak gez,göz,arpacık benzeri hedefleme ve son nokta
- Çubukla manyetik hat tespit edilip s çizerek hattın içine ve dışına yürüme (yılan yürüyüşü)
not: yöntemlerin hangisini kullanırsanız kullanın verici ünitenin hedfe göre yönünü değiştirerek mutlaka sağlama çalışmaları yapın.
selam ve saygılarımla
 

weejas

Moderatör
Moderatör
Katılım
6 Ağu 2014
Mesajlar
36
Tepkime puanı
2
Puanları
2
Yaş
38
Konum
Ankara Adı Kara
Hocam ilk maddenizde bahsettigin sey ilgimi cekti. Bendeki cubuklar bakir ve rulmanli. Tutma kabzasinda element koyma haznesi var. Altini olusturan elementlerden 6 adet var bu haznelerde. Onemli olan yapan ustamiz arayacaginiz elementi ornegin altin ariyoruz avucumuza (arti yada eksi tam hatirlamiyorum) altin koyarak (4-5 tane ceyrek altin) sadece cubuklarin altuna gidecegini soylemisti.
 
G

geomekatron

Misafir
Evet doğrudur ama uzaklık ve derinlikten tam randıman alabilmek için arama yapacağınız toprakta ölçü aletinin problarını en az bir metre arayla saplayarak jeo elektriğin voltajını ölçmeniz gerek.Orda gördüğünüz voltajı cubuklarınıza bir güç kaynağı ile verirseniz randıman oturacaktır.Ayrıca manyetik karakterin değişmesini önlemek adına rulman ve içinden geçen cubuğun arasına yalıtkan koymanız performansı arttırır.Ayrıca altın has bir elementtir başka bir madde yerini tutamaz.Bence haznede altın vardır.ama rengi değiştirilmiş yada başka bir maddeye karışmış halde olabilir.bu tür alan taramalar asıl olması gerekene göre %20-25 hassaslık ve randımanla çalışmaktadır.
kolay gelsin
 

weejas

Moderatör
Moderatör
Katılım
6 Ağu 2014
Mesajlar
36
Tepkime puanı
2
Puanları
2
Yaş
38
Konum
Ankara Adı Kara
Olcu aleti derken megerden bahsetmiyoruz degilmi hocam nasil bir olcu aleti acaba ismi filan nedir?
Hazneleri hic acmadim tam olarak bilmiyorum ne oldugunu yapan usta oyle yazmis tanitimina.
 
G

geomekatron

Misafir
ölçü aletinden kasıt dijital avometre den bahsediyorum.fluke marka yada 20-30 tl lik olanlar yeterli.
 
Son düzenleme:

weejas

Moderatör
Moderatör
Katılım
6 Ağu 2014
Mesajlar
36
Tepkime puanı
2
Puanları
2
Yaş
38
Konum
Ankara Adı Kara
Hocam kusura bakma cok fazla soru soruyorum fakat ilgimi cekti bu konu ve denemeyi dusunuyorum.

Avometre ile toprak olcumu evde priz olcumu gibi olmaz galiba. Sebekeden 220 AC geldigini bildigimiz icin avometreyi ona gore ayarliyoruz. Fakat arazide nasil bir avometre ayari yapilir onu bilmiyorum.

Ikinci sorum ise bunu cubuklara nasil yapariz? Ornegin topragi olctuk 7 volt cikti. Akuler 12 volt oldugunu dusunursek 9 amperlik bi aku isimizi gorurmu, cubuga arti eksi baglantisini nasil yapariz (cubuklarda da arti eksi var ona goremi baglanmali), tam olarak toprak voltajini ayarlamak gerekiyor ise akununde 12 volt oldugunu dusunursek voltaji dusurmek yada yukseltmek icin ne yapmak gerek?
 
G

geomekatron

Misafir
Arkadaşlar sorudan kesinlikle sıkılmam ,hem karşılıklı öğrenişiriz, bende kendimi check eder yanlışım varsa hemen düzeltirim "devrek konusunda olduğu gibi" , sizdende belki kapacağım şeyler olur bu konuda relax olabiliriz.

Avometre ayarı yok aslında ayar denmez yani "DC" "0-5V" arası , artı eksi prob uçlarını 1er metre uzat.Uçlarına en az bir 30cm saplanabilecek bakır prob(kazık) 1 er mt açtığınızda kablo uçlarına bağlı kazıklar birbirinden yaklaşık 2 mt uzak olacaktır. topraktaki jeo elektrik miktarı tuzluluk oranına göre değişeceğinden mutlak bir voltaj yok her bir arsada farklı değişken çıkıyor.

Net voltaj bulunduktan sonra ayarlı güç kaynakları var.portatif olanlarından bir tanesi kullanılabilir.Ancak cubuklara artı eksi değil her ikisinede artı veriyoruz.Toprak zaten nötr olduğundan devre tamamlanıp manyetik etkileşme kuvvetli olacaktır.Potansiyometre ile voltajını topraktaki ile aynı verin amper önemli değil.elektron spin hızını etkıleyen ve lazım olan voltaj.(nette ayarlı güç kaynağı yazdığında bulabilirsin) örnek ürün linki: http://www.ikincielim.com/iel/elekt...ynagi-reguleli-sifir_ilan_157964?Resno=259577
bu "ac" devre "dc" sini talep edebilirsiniz.

Çubuklara güvenme konusuna gelince eski bir söz vardır.Yokluk adamı Einstein yapar:) İnsan bence maddi nedenlerle çaresiz kalmamalı çünki çaresizseniz ÇARE SİZSİNİZ. bu kuralla bakıldığında fizik kanunlarına uygun, elmanın elden bırakıldığında yere düşeceğinin kesinliği gibi, uygun şartlarda aynı tepkiler defalarca tekrarlanabiliyor.Biraz pratikle firhiste muhtaç bir konu bence yokluk içinde mükemmel bir çare.
selam ve saygılarımla
 

beyazzadam16

Bilgili Üye
Katılım
7 Haz 2015
Mesajlar
271
Tepkime puanı
11
Puanları
4
geomekatron usta peki çubukları denerken masanın üzerinde sol köşede (masanın sol ucunda ) mineral , sağ ucunda altın materyal konuluyor .

cubuklar direk minerale dönüyor , yalnız çubukları elimizde tam terse alınca (sağda ki sola , sol daki sağ ele ) bu sefer direk altına dönüyor .

artı eksi olduğunu biliyorum ama bunun bilimsel olara açıklaması nedir ve bu engellenemez mi ?
 
G

geomekatron

Misafir
Bu dediğinizi denemedim ama muhtemelen vucut elektriğini temas ettirdiğiniz cubuklarda bu olay oluyor diye tahmin ediyorum Teorik olarak eğer elinizden cubuğa yalıtkan bir sap kaplaması ile bioelektrik geçişini önler her iki cubuğa artı elektrik verirseniz bu artı eksi etkisi ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.Ancak pratikte denenip kesinleştirmedikçe bu yazdığımı %100 doğru kabul etmeyin deneyip görmek lazım sonuçta
selam ve saygılar
 

weejas

Moderatör
Moderatör
Katılım
6 Ağu 2014
Mesajlar
36
Tepkime puanı
2
Puanları
2
Yaş
38
Konum
Ankara Adı Kara
Bunu mutlaka deneyecegim hocam ileri ki zamanlarda. Resim cekebilirsem sizleri de bilgilendiririm gorsel olarak. Verdiginiz bilgiler icinde tesekkurler.
 
G

geomekatron

Misafir
Adimlari atlamadan uygularsan metal cesitlerinde ayrimli olarak 10 mt derinlik 75-100mt yaricapinda genislikte 90% basarili olacaksin.Benim deneyip sonuc aldigim bir tekniktir. Yanliz bu teknikte boslugun garantisi yok sebebi kaya aralarindaki bosluklarda algilaniyor ve aradigimiz bosluk olmayabiliyor.
Selam ve saygilarimla
 
Üst