Define Çubukları, Çubukla Boşluk ve Altın Tespiti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.

Not-1: Metraja göre çubuk olmaz. Bunlar pazarlama ve soygun taktiğidir.

Not-2: Her araziye çıkışında bu çubukları parlat.
Hatta dişmacunu gibi tüpte metal parlatıcılar var, ondan al. Herbirisinin üzerine nohuttan biraz az sık, pamuklu bir bezle yedir, ileri geri yapıp parlat.
En sonda pamukla üzerinden geç. pırıl pırıl olur ve daha iyi ve hızlı çalışır. Temizlemezsen 3 ayda körleşir, hareket etmez.

KARAMUKLU

Yeni Üye
BulursamKader25 ustam dediğiniz gibi güzel temizlesem partlassam iyi çalisir diyorsun .peki ustam çubuklara nediyorsun iş gorurmü bu çubuklar hakkında bir tavsiyen ve fikriniz varmı.hakkini helal et ustam çok başını agrıttım

BulursamKader25

BulursamKader25 ustam dediğiniz gibi güzel temizlesem partlassam iyi çalisir diyorsun .peki ustam çubuklara nediyorsun iş gorurmü bu çubuklar hakkında bir tavsiyen ve fikriniz varmı.hakkini helal et ustam çok başını agrıttım
İs gorur,
Bol bol evde ve arazide antiraman yap.
Bosluk ve degerli maden antiramani yap.

Kullanıcı

Moderatör
Moderatör
Boşluk sanıyordum. :)

Sevgili dostlarım. Neredeyse hepimiz arazide çubuk kullanıyoruz. Bazılarımız yeni yeni öğrenirken bazılarımız çubuk olayına hiç inanmıyor bile. Ben yeni öğrenenlerdenim.

Son zamanlarda siteye gelemiyorum; çünkü arazide fazla dolanıyorum. İşaretler avlıyorum. İşçilik görmüş, görmemiş kayaları inceliyorum. Eski yapılar üzerinde dolaşıyorum. Cihaz ve çubukla arazide gezinmeye bakıyorum; zira asıl tecrübenin arazide kazanıldığı dülüncesindeyim.

Size anlatmak istediğim şey çubuğun işlevleri ile ilgili. Biliyorsunuz ki çubuğu en çok boşluk bulma özelliği için kullanıyoruz. Su bulmak eski amaçlardandı. Çubuğun boşluk dışında su ve minarele gittiğini de biliyorsunuz.

Benim çubuğum yerin neredeyse üç metre altında su buldu. Hiç beklemediğim bir şekilde oldu bu. Ben boşluk tespiti yaptığıma emindim. :) İş makinası çalıştırdım ve sonuç; su ve koca koca kayalar.

Evet, boşluk diye tespit ettiğimiz yerde su dışında koca kayalar da olabiliyor. Benim su bulduğum yerin birkaç metre ötesinde ise yer altından yine yaklaşık üç metrede üçe üç oda büyüklüğünde kare ve dikdörtgen kayalar çıktı. Kayaların altındaki boşluğu da oda olarak hesaplamışım. Kayalar iş makinasıyla yerinden kaldırıldı ve altında hiçbir şeyin olmadığı görüldü.

Durum budur.

Sevgiler.

Mirkut

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Sevgili dostlarım. Neredeyse hepimiz arazide çubuk kullanıyoruz. Bazılarımız yeni yeni öğrenirken bazılarımız çubuk olayına hiç inanmıyor bile. Ben yeni öğrenenlerdenim.

Son zamanlarda siteye gelemiyorum; çünkü arazide fazla dolanıyorum. İşaretler avlıyorum. İşçilik görmüş, görmemiş kayaları inceliyorum. Eski yapılar üzerinde dolaşıyorum. Cihaz ve çubukla arazide gezinmeye bakıyorum; zira asıl tecrübenin arazide kazanıldığı dülüncesindeyim.

Size anlatmak istediğim şey çubuğun işlevleri ile ilgili. Biliyorsunuz ki çubuğu en çok boşluk bulma özelliği için kullanıyoruz. Su bulmak eski amaçlardandı. Çubuğun boşluk dışında su ve minarele gittiğini de biliyorsunuz.

Benim çubuğum yerin neredeyse üç metre altında su buldu. Hiç beklemediğim bir şekilde oldu bu. Ben boşluk tespiti yaptığıma emindim. :) İş makinası çalıştırdım ve sonuç; su ve koca koca kayalar.

Evet, boşluk diye tespit ettiğimiz yerde su dışında koca kayalar da olabiliyor. Benim su bulduğum yerin birkaç metre ötesinde ise yer altından yine yaklaşık üç metrede üçe üç oda büyüklüğünde kare ve dikdörtgen kayalar çıktı. Kayaların altındaki boşluğu da oda olarak hesaplamışım. Kayalar iş makinasıyla yerinden kaldırıldı ve altında hiçbir şeyin olmadığı görüldü.

Durum budur.

Sevgiler.
Canin sagolsun kardesim olur boyle. Ilk deneyimimden bir animi anlatayim. Tesbit ettigim bir yer olmustu mezar olarak tesbit etmistim ve mezarin altindada degerli sinyali aliyordum. Neyse calismaya basladik sanirim 80 cm de idi kostebek tuneli cikti biraz daha girdim birtane daha kostebek tuneli cikti. Neyse metra aliyorum bir diz kalmis gosteriyor degerli sinyaline orayada ulastim ve guzelim mineralle karsilastim. Suan bile en iyi ustalar dahi halen bosluk algiladigi yerde yanilabilir kardesim. Siz deneyim kazandiysaniz kardasiniz gerisi ALLAH u tealanin takdiri. Verende odur alanda odur, onun verdigini kimse alamaz, onun aldiginida kimse veremez. Selametle kal kardesim

BulursamKader25

Kiymetli Hocam,
O buyuklukte kayalarin olmasi sana nasipmis.

Odanin eni boyu derunligi
Odanin duvarlarinin duzgunlugu
Girinti cikintilarin makul olcude olmasi
(Ortalama 30-40 cm. Gecmenesi)
Cubugun ilk hareketlendigi yer ile tam hareketlendigi yer arasindaki duvar kalinligi uyumlulugu.
Kubbe tecrubesu
Yorgun olmamak
Yakinlarinda bulunan isaretler
Baska birgun gelip tekrar olcumleri kontrol etmek.
Odanin tespitinden sonra, her cepheden 50 metreye kadar arazinin kontrol edilmesi.
Odanin yonlerinin belirlenmesi ve analizi.
Arazunun genel yapisi
Su tespitinin yapilmasi.
Mineral ve gaz kontrolu.
Degerli tespiti yapilmasi, ozellikle ayni noktada hem altin hem de gumus tepkisin verulmesi halinde, baska saat dilumunde tekrar kontrol edilmesi..

Gibi gibi bircok hususu biraraya getirdiginizde bile orasi %90 ancak odadir.

Tecruben hayirli olsun.
Cubugu birakma.
Gumus cubukla alakali yukarlarda bir paylasimim var.
Hicbir cubukta bosluk icin ileriden tepki almadim bu zaman kadar. Fakat bu gumus cubuk cok farkli. Bu cubuktan yapip denemeni tavsiye ederim. Farki goreceksun.
Gumus Cubuk
Ustunde neidminyum misal knatis.
Sag elde icundw hava olan plastik veya pvc benzeri, uzerunde metal olmayan bir parca.

Herhangi bir arazide bu sekukdeki cubugu kur yurumeye basla. Sana o alandaki en buyuk bosluga yon verecektir. Yonu bul boslugun uzerune dogru yuru. Farki goreceksin ustam.

Selametle.

Kullanıcı

Moderatör
Moderatör
Canin sagolsun kardesim olur boyle. Ilk deneyimimden bir animi anlatayim. Tesbit ettigim bir yer olmustu mezar olarak tesbit etmistim ve mezarin altindada degerli sinyali aliyordum. Neyse calismaya basladik sanirim 80 cm de idi kostebek tuneli cikti biraz daha girdim birtane daha kostebek tuneli cikti. Neyse metra aliyorum bir diz kalmis gosteriyor degerli sinyaline orayada ulastim ve guzelim mineralle karsilastim. Suan bile en iyi ustalar dahi halen bosluk algiladigi yerde yanilabilir kardesim. Siz deneyim kazandiysaniz kardasiniz gerisi ALLAH u tealanin takdiri. Verende odur alanda odur, onun verdigini kimse alamaz, onun aldiginida kimse veremez. Selametle kal kardesim
Nasip kısmet işleri ustam. Ben daha çok tecrübe peşindeyim ve yavaş yavaş, sindire sindire, acele etmeden yakalıyorum. Olacak! :)

Sevgiler.

Son düzenleme:

Kullanıcı

Moderatör
Moderatör
Kiymetli Hocam,
O buyuklukte kayalarin olmasi sana nasipmis.

Odanin eni boyu derunligi
Odanin duvarlarinin duzgunlugu
Girinti cikintilarin makul olcude olmasi
(Ortalama 30-40 cm. Gecmenesi)
Cubugun ilk hareketlendigi yer ile tam hareketlendigi yer arasindaki duvar kalinligi uyumlulugu.
Kubbe tecrubesu
Yorgun olmamak
Yakinlarinda bulunan isaretler
Baska birgun gelip tekrar olcumleri kontrol etmek.
Odanin tespitinden sonra, her cepheden 50 metreye kadar arazinin kontrol edilmesi.
Odanin yonlerinin belirlenmesi ve analizi.
Arazunun genel yapisi
Su tespitinin yapilmasi.
Mineral ve gaz kontrolu.
Degerli tespiti yapilmasi, ozellikle ayni noktada hem altin hem de gumus tepkisin verulmesi halinde, baska saat dilumunde tekrar kontrol edilmesi..

Gibi gibi bircok hususu biraraya getirdiginizde bile orasi %90 ancak odadir.

Tecruben hayirli olsun.
Cubugu birakma.
Gumus cubukla alakali yukarlarda bir paylasimim var.
Hicbir cubukta bosluk icin ileriden tepki almadim bu zaman kadar. Fakat bu gumus cubuk cok farkli. Bu cubuktan yapip denemeni tavsiye ederim. Farki goreceksun.
Gumus Cubuk
Ustunde neidminyum misal knatis.
Sag elde icundw hava olan plastik veya pvc benzeri, uzerunde metal olmayan bir parca.

Herhangi bir arazide bu sekukdeki cubugu kur yurumeye basla. Sana o alandaki en buyuk bosluga yon verecektir. Yonu bul boslugun uzerune dogru yuru. Farki goreceksin ustam.

Selametle.
Zaman yetersizliği ve mekan elvermezliği yüzünden senin tecrübenin çeyreğini bile uygulayamadım ustam. Uygulayabilsem durum daha iç açıcı olacaktı. Yine nasip yine kısmet. :)

Gümüş çubuk tavsiyeni daha önce de özel olarak almıştım. Aklımdadır, unutulmamıştır, uygulanacaktır. Müteşekkirim.

Okuyan arkadaşların dikkat etmesini isterim. Zor iştir, çalışmayla kolaylaşır. Okumayla tecrübe edemeyiz ama ön bilgi değerlidir. Arazide karşılaşabilecekleri bir durum olduğu için buraya yazmak istedim.

Sevgiler.

Definemi

Engellendi

koz

Yeni Üye
Hirdavatcidan pirinc cubuk al l bük cik evin bahcesine ben ilk gün civi demir paslı seyler buldum ama daha alti ulamadim acemiyim @BulursamKader25 ustam yardimci olur şirvan ustamda yardimici olur
Onunla uğraşmak istemiyorum, birde tutma yerlerini yapmak gerekiyor falan. Bunlar iyiyse yurtdışından sipariş edeceğim.

BulursamKader25

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...