Abi sen uçmuşsun yaaŞimdi...herhangi 1 mevsimin herhangi 1 gününü ele alalım... bu günün güneş doğduğu vakit namaz bitişi dır... bu güneş doğma saatinin 10 dakika öncesini ... not aliyosunuz ... diyelim ki o saat sabah tam 06. 00... akşam oldu namaz saati kaç.. kolay olsun diye yine saati kolay yazalım... 18.10 ... yani akşam altıyı 10 geçe.. buradan da 10 dakika öncesini hesapliyorsunuz ... ... şimdi hesabimiz kolay olsun diye .. sabah 6 da günümüz başladı.. akşam 6 da günümüz bitti ... bu aradaki zaman dilimini hesapliyoruz .. gündüz sayımız... 12 saat cıktı... normal fakat mevsimsel değişikliğe göre gündüz saatimiz 18 de çıkabilir... 10 da çıkabilir.. biz hesabınız kolay olsun diye tam çıkardık... diyelim ki.... bizim o günkü gün saatimiz... 10 cıktı... bu 10 u .. 12 ye bölüyoruz... 18 çıksada 12 ye bölüyoruz... bu 12 ye böldüğümüz.. bize o günün saatlerini verir... yani herzaman 1 saat 1 saat çıkmaya bilir...ilksaat ve sonraki saatler 45 dk da olabilir ... 1saat 25 dk da olabilir.... yani ilk saatimiz sabah namazı bitimi yani güneş doğmadan 10 dk önce baslar .... ilk saatinizin bitimi süresi o günün hesabı kaç sa orada biter ... diğer 2 ci saate geçer....
Aynen hocam eyvallahSabah namazını kılıp bir işe koyulmak evvelden beri bilinir ki hayırlıdır
Hocam yazınızı okudum ağzınıza sağlık ama bir şey katmak isterim. Cumartesi günü ticaretten bahsetmişsiniz. İnsanlar cumartesi günü iş için saat 5 te 6 da kalkıyor işine gidiyor çalışıyor. Bu işçilerin aldığı parada o zaman sıkıntı vardır demektir.Kainatta belli bir düzen ve nizam var. Bazılarına vakıfız çoguna vakıf değiliz. Vakıf olan kişilerde hem menaviyatta hemde ilimde ilerlemiş insanlardır. Örnegin M. Arabi, İmamı Gazali gibi insanlar. Bunların çogu keşif yoluyla olur. Bizlerde onların eserlerini araştırarak az da olsa bazı bilgileri ögrenebiliyoruz.
Günlerin saatlerinin belli havasları var. Mesela Cumartesi günü ugurlu olan bir gün degildir. Cumartesi günün ilk saatinde yapılacak bir iş özellikle ticaret için yapılacak bir iş kesinlikle olumlu sonuçlanmayacaktır. Tabi kimse bu saatlere göre hayatını düzenlemiyor.
Yasin suresi 39. ayette Ay için de menziller belirledik; sonunda o, hurma salkımının (ağaçta kalan) yıllanmış sapı gibi olur. Hicri takvime göre her gün bir menzilde konaklar. 28 adet menzil vardır. Bu menzillerinde kendine has özellikleri ve zikirleri vardır. Bazı menziller çok iyi bazı menziller çok kötüdür. Bazı menzillerde, özellikle gece vakti bazı havas alimleri der ki: çok nahıs bir menzildir. O gece dışarı çıkmamak gerek. Çıkılırsa belaya ugramaktan korkulur. Hatta o günlerde hiçbir şey yapmamak daha iyi derler. Araştırılırsa bazı günlerde kaza oranı çok yüksektir. Oranın yüksek olması günün menziliyle alakalı olabilir. Gece kazı yaparken dikkatli olmak lazım ama Menzil hesaplaması çok zordur.
Emin oldugunuz bir yer varsa kazmaya karar verdiniz. Kazı öncesi mümkünse sadaka verilmesi önemlidir. Sadaka kazayı önlediği gibi bereketide artırır. Saatlerin hazinesi kitabındaki 7 günü de inceledim. Kazı öncesi sadaka verilmesini M. Arabi 7 günde de işlemiş. Şeyhlerin Şeyhi olan M. Arabi boşu boşuna bir şey söylemez.