Define İşlemi İçin En Uygun Gün ve Saat

R00T

Profesyonel
Co Admin
Katılım
20 Kas 2018
Mesajlar
1,961
Tepkime puanı
2,356
Puanları
23
Yaş
37
He sen öyle Şemsul mearif oku gizli gizli mayhem usta :D
 

mayhem

Co Admin
Co Admin
Katılım
18 Eki 2015
Mesajlar
5,762
Tepkime puanı
5,311
Puanları
24
uçmuş usta lazım olanlar su bulmak için yaa yağmur yağdırmak Ben baska seyler pesindeyim :200: Hem sipariş veririz gelir dert etdiğin şeye bak :244:
 

Y2J

Aktif Üye
Katılım
9 Nis 2017
Mesajlar
116
Tepkime puanı
27
Puanları
4
Saatlerden bahsedince El Buni hazretlerinin Ayetel Kursi hakkındaki verdiği bilgileri paylaşayım. Belki faydası olur.

Eğer zuhal saatinde 170 defa okusalar devlet adamları katında kabul görür, mahlukat katında heybetli olur, muhabbetli olur.

Eğer müşteri saatinde 170 defa okusalar, bütün gam ve ederi gider, yerine ferahlık gelir.

Eğer güneş saatinde 170 defa okusalar devlet adamları o kişiye musahahr olur.

Eğer zöhre saatinde 170 defa okusalar arkadaşları ve sevenleri o kişiye daha çok tazim ve hürmet gösterip daha çok severler.

Eğer 170 defa utarit saatinde okusalar bütün düşmanlarına galip gelir. Eğer bir kimse düşmanlık edecek olsa başına türlü türlü belalar musibetler gelir.

Eğer kamer saatinde 170 defa okusalar dünyalık işleri açılır, rızkı çoğalır. Kimseye muhtaç olmaz.
 

godfather

Member
Katılım
15 Ara 2018
Mesajlar
85
Tepkime puanı
0
Puanları
3
Şimdi...herhangi 1 mevsimin herhangi 1 gününü ele alalım... bu günün güneş doğduğu vakit namaz bitişi dır... bu güneş doğma saatinin 10 dakika öncesini ... not aliyosunuz ... diyelim ki o saat sabah tam 06. 00... akşam oldu namaz saati kaç.. kolay olsun diye yine saati kolay yazalım... 18.10 ... yani akşam altıyı 10 geçe.. buradan da 10 dakika öncesini hesapliyorsunuz ... ... şimdi hesabimiz kolay olsun diye .. sabah 6 da günümüz başladı.. akşam 6 da günümüz bitti ... bu aradaki zaman dilimini hesapliyoruz .. gündüz sayımız... 12 saat cıktı... normal fakat mevsimsel değişikliğe göre gündüz saatimiz 18 de çıkabilir... 10 da çıkabilir.. biz hesabınız kolay olsun diye tam çıkardık... diyelim ki.... bizim o günkü gün saatimiz... 10 cıktı... bu 10 u .. 12 ye bölüyoruz... 18 çıksada 12 ye bölüyoruz... bu 12 ye böldüğümüz.. bize o günün saatlerini verir... yani herzaman 1 saat 1 saat çıkmaya bilir...ilksaat ve sonraki saatler 45 dk da olabilir ... 1saat 25 dk da olabilir.... yani ilk saatimiz sabah namazı bitimi yani güneş doğmadan 10 dk önce baslar .... ilk saatinizin bitimi süresi o günün hesabı kaç sa orada biter ... diğer 2 ci saate geçer....
Abi sen uçmuşsun yaa :)
Bu bir yorum mu yoksa mahmut efendinin açıklaması mi
 

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
Katılım
24 Kas 2018
Mesajlar
2,737
Tepkime puanı
3,486
Puanları
23
Konum
Galatia
Çarşamba günü başlanan iş sonuçlanır diyor büyükler ? hatırıma gelmişken yazayım
 

eser34

Nasip Vaktine Esir...
Moderatör
Katılım
5 Eyl 2017
Mesajlar
1,615
Tepkime puanı
1,629
Puanları
20
Konum
Sirbistan
Fakat genel manada bir yanlışlık yapılıyor ; aslında gün İKİNDİ vakti döner bizim dinimize göre.iki ikindi arası 1 gün yapar!unutmamak dileği ile...
 

Get closer!

Member
Katılım
31 Ara 2018
Mesajlar
65
Tepkime puanı
8
Puanları
3
Konum
İstanbul
Kainatta belli bir düzen ve nizam var. Bazılarına vakıfız çoguna vakıf değiliz. Vakıf olan kişilerde hem menaviyatta hemde ilimde ilerlemiş insanlardır. Örnegin M. Arabi, İmamı Gazali gibi insanlar. Bunların çogu keşif yoluyla olur. Bizlerde onların eserlerini araştırarak az da olsa bazı bilgileri ögrenebiliyoruz.

Günlerin saatlerinin belli havasları var. Mesela Cumartesi günü ugurlu olan bir gün degildir. Cumartesi günün ilk saatinde yapılacak bir iş özellikle ticaret için yapılacak bir iş kesinlikle olumlu sonuçlanmayacaktır. Tabi kimse bu saatlere göre hayatını düzenlemiyor.

Yasin suresi 39. ayette Ay için de menziller belirledik; sonunda o, hurma salkımının (ağaçta kalan) yıllanmış sapı gibi olur. Hicri takvime göre her gün bir menzilde konaklar. 28 adet menzil vardır. Bu menzillerinde kendine has özellikleri ve zikirleri vardır. Bazı menziller çok iyi bazı menziller çok kötüdür. Bazı menzillerde, özellikle gece vakti bazı havas alimleri der ki: çok nahıs bir menzildir. O gece dışarı çıkmamak gerek. Çıkılırsa belaya ugramaktan korkulur. Hatta o günlerde hiçbir şey yapmamak daha iyi derler. Araştırılırsa bazı günlerde kaza oranı çok yüksektir. Oranın yüksek olması günün menziliyle alakalı olabilir. Gece kazı yaparken dikkatli olmak lazım ama Menzil hesaplaması çok zordur.

Emin oldugunuz bir yer varsa kazmaya karar verdiniz. Kazı öncesi mümkünse sadaka verilmesi önemlidir. Sadaka kazayı önlediği gibi bereketide artırır. Saatlerin hazinesi kitabındaki 7 günü de inceledim. Kazı öncesi sadaka verilmesini M. Arabi 7 günde de işlemiş. Şeyhlerin Şeyhi olan M. Arabi boşu boşuna bir şey söylemez.
Hocam yazınızı okudum ağzınıza sağlık ama bir şey katmak isterim. Cumartesi günü ticaretten bahsetmişsiniz. İnsanlar cumartesi günü iş için saat 5 te 6 da kalkıyor işine gidiyor çalışıyor. Bu işçilerin aldığı parada o zaman sıkıntı vardır demektir.

Ben bunu her ortamda her yerde söylerim. Bizim dinimiz kolaylıklar dinidir. Rabbim affedendir bağışlayandır ve en önemlisi biz ahir zamanda yaşıyoruz.
Peygamber efendimizi sahabeler sohbetlerinde bugünü yani ahir zaman müslümanlarını sorarmış. Peygamber efendimizde şöyle anlatırmış. Siz beni gördünüz iman ettiniz. Onlar beni görmeden iman edenlerdir. Siz 1 sevap işlersiniz 1 sevap kazanırsınız. Onlar 1 sevap işler 10 sevap kazanır demiş. Üstüne yine eklemiş. Onlar bir günaha giderken günahtan geri döndüklerinde de sevap kazanırlar demiş.

Cuma günü müslümanın bayramıdır ama günümüzdeki sistem bize hristiyanın bayramında tatil yaptırır. Yeri gelir cuma günü cuma namazına gitmek isteyen insan iş yerinde engellenir. Rıskının gideceğinden işinin elinden alınacağından korkar da namaza gidemez.

Biz ahir zaman insanıyız. Rabbim bize bütün kolaylıkları sağlayacaktır inşallah. Allah hepimizin günahlarını bağışlasın.
 

Nasip34

Bilgili Üye
Katılım
18 Kas 2017
Mesajlar
216
Tepkime puanı
34
Puanları
5
Bu kitabın orjinali varsa herhangi birisinde, paylaşabilir mi? Orada "cuma gününün ilk saati" yazıyor ise akşam güneş battıktan sonraki saat, yok eğer " cuma gündüzünün" yazıyor ise imsağın vukuğundan sonraki saattir... Zira gerek havas kitaplarının gerekse keşif üzere yazılan kitapların çevirilerinde hata oluyor. Ben bizzat (ismini vermek istemiyorum) pekçok havas çevirisi yapan birinin avam için tehlike arz edeceğini düşündüğü (mesela davet gibi) terkipleri bilerek 1-2 harf yanlış çevirdiğinin itirafını biliyorum. Orjinal nüsha var ise kendi göbeğimizi kendimiz keselim.
 
Üst