Define yeri öğrenmek için dua???

uçanhollandalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
7 May 2014
Mesajlar
1,181
Tepkime puanı
1,622
Puanları
20
Neler definedir.buldun ne yapacaksın.satışı yasak izinsiz yasak kaçak satmak haram.dini boyutuna girince içinden çıkılmaz.uzun anlatırım da kafa şişer
Neler definedir: Define,definden türemiştir. Define kelimesi Türkçe'de "Toprak altına gömülerek saklanmış para veya değerli şeyler,kıymetli mal,gömü." anlamına gelir.

Define denilince akla genelde bir küp içerisinde gömülmüş altınlar gelir. Ama bunun haricinde tuzaklı mezar odalarından,eşkiya gömülerine kadar birçok define çeşidi vardır. Sahipleri artık hayatta olmayan,uzun süre önce gömülmüş,saklanmış tüm değerli meta define hükmündedir.

Buldun ne yapacaksın?: Müze veya koleksiyonere verilebilir.

Satışı yasak: Türkiye Cumhuriyeti 2863 sayılı kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa göre kaçak kazı veya alım satım yasaktır. İşte bu yüzden müze ve resmi koleksiyonerler yasal alıcılardır.

Satmak haram: Bu durum islam hukuku çerçevesinde değerlendirilir,ve geniş bir konudur.
Definenin ne zamandan kaldığı,artık sahiplerine/varislerine ulaşılıp ulaşılamayacağı,bulunulan yer(kendi arazisi,şahıs arazisi,devlet arazisi gibi) kriterler değerlendirilir. Eğer bir define bulunduysa ve satılacaksa beşte biri zekat olarak verilir.
 
Katılım
10 Ara 2022
Mesajlar
39
Tepkime puanı
21
Puanları
3
Heykeller lahit kültür varlıkları.müzenin az vereceği düşüncesi milyon dolar hayalleri kaçakçılığa yönelme ..baş agritici işler hassas nokta.bence dedektir serbest olmalı ancak adam girer birinin tarlasına digeride çeker vurur.bizde sakat
 
Üst