Değerli Yorumlarınızı Bekliyorum Ustalarım.

kazama

İnanıyorsan denemeye değer !
Güzel bir mezarlık alanı ama halktan sınıfın mezarlıgı gibi .. Daha yüksek sınıfların oldugu bölümü araştırmak gerekli .
Çogu resimde kayaların kendi içerisinde olma ihtimalleri var çoğu çok önce parçalanmış dağıtılmış yine kalanlarda zemin altına ilerlemeli türden .
Kayanın tekini yapıştıgı yerden alırsın giriş açılır bu tiplerde .
Hemen hemen her resimde şurası burası denecek yerler var ama en cok buna takıldım bu tasları ne amaca dizmişler bakmak lazım .

Beyaz Kaplan

Member
bozoklu ustam en baştada yazdığım gibi sadece 1 yıldır bu siteyi takip ediyorum ve mümkün olduğu kadarda vizyon kazanmaya çalıştım yani bakıpta göremediklerimi burada anlatılanlarla anlamaya, öğrenmeye, görmeye çalışıyorum o yüzden sana ve diğer ustalara bazen daha iyi anlayabilmek için fazla detaylı sorular sorabilirim."birtane açılmış sanduka mezar gördüm" yazmışsın bu hangi fotoğraftı bana belirtebilir misin? İşaretlediğin ilk fotoğraftaki yerler benimde dikkatimi çekmişti. İşaretlediğin yer ile eklediğim 2. fotoğraf aslında aynı yer kaba taslak elimde çizmeye çalıştığım gibi. İşaretlenen alan bir yükselti benim ok işareti ile gösterdiğim ise o yükseltide bulunan kayalıktaki dikine yarığın dibi. Burası bir giriş ya da yukarıya bağlantı, horasan olabilir mi?

Beyaz Kaplan

Member
kazama ustam yine dikkatinizi çekmiş olan diğer fotolardaki şurası burası dediklerinizi de paylaşabilir misin? Bunu ben bir ayıya benzettim çarpı olan yerdeki kayada oturan ayının ayakları gibi sanki?

bozoklu

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tabiki sor kardeşim. Araştırmak, sormak, tecrübe edinmek,Ekli dosyayı görüntüle 171026 sizi sonuca götürecek adımlardır. Bu fotoğraftaki kaya büyük ihtimal zamanında açılmış mezar.

Pscyhe

Engellendi
Beyaz Kaplan kardesim elbette soracan hatta sitedeki arkadaslarimizda soracak siz soracaksinizki bizde bilgimiz kadar elimizden geldigince gorduklerimizden yola cikarak yardimci olalim..siz sordukca biz cevpladikca elimizen geldikce yardimci olunca mutlu oluyoruz.mesela resimler ekleniyor ne guzel seyler konuyor buraya goremedigimiz gitmedigimiz yerler isaretler yeni yeni seyker goruyoruz bizde.mesela sordugun soruda ekleme yapamamistim benim hatam ama bozoklu ustam ekleme yapmis resimle bu ve bunun gibi 3 adet daha tas gormustum ondan burayi kurcalamislar elden gecmis dedim..diger ekledigin resimler hep supheli yerler olma ihtimali cok fazla burdada sen kontrol edip bizim gorebildigimiz belirtigimiz yerlere bakacaksin nasipse ekemek yiyeceksin...biz kayalari isaretleri belli noktadan goruyoz sen gidip ciplak gozle bakiyosun mesela kayada baska isaretler var yon veren isaretler var bublari inceleyerek tespit ederek bulacaksin.sen sor guzel kardesim burdaki tüm ustalarim cani gonulden destek olacaktir sıkıntı yok..