Selamunaleykum kardeşlerim ve ustalarım, dün akşam elimdeki malzeme ile harddisk sistemini yaptım ve bugün daha önce surferden bulunup yöntemin % 80 başarı oranı var dendiği yere gittim, sistemi yere bıraktım yaklaşık 10 veya iki hedefin orta ilerisine bıraktım, uzerinede 30 gr civarı bilezik getirdiler bıraktım, buraya 4 üncü gidisim, önceki hareketinden daha seri hareket ediyordu çubuklar, cubuklarimda parmak kalınlığında çelik çubuk, alüminyum çubuk kaynak elektrodu, birde galvaniz tel, 10-20 mt uzağa gidiyorum yılan gibi kıvırarak beni önceki yere götürdü, burası dik taşın önünde 2x4 mt büyüklüğünde dikdörtgen bir boşluğun tam duvar önü, derinlik 3-3,5 mt, bu defa sistemin üstüne gümüş yüzük bıraktım biraz 45 derece önümde gitti geldi yani alanı taradi sonra durdu, dedim gezeyim çünkü çubuk dururken bile yön veriyor elimde, altın sinyalinin üstünden geçerken hafif silkelendi, sonra durdu, yani burda gümüş yok dedi, bakır bronz çelik kurşun tuttum yok dedi, burda aklıma geldi plastik küçük tutkal kutusu vardı onu bıraktım sistemin üstüne, hemen önceki boşluk yerine gitti kaynak teli,
çelik alüminyum ve kaynak teli ile 3 mt sağa sola bıraktığım bilezik ile hedef arasından geçtim bilezigi görmedi, direk isarete gitti, dedim kucak dolusu taş getirin, cihazın üzerinde bilezik, bu defa sinyal kesildi, bilezige gitti çubuk sonra hemen işaret yerini gösterdi, fakat üzerine gittiğimde sinyal almadı, 50 mt uzağa gittim kıvırarak çubuk tekrar o bölgeye getirdi, aradaki sinyalleri takip ediyorum ve kıvırirken dikkat ediyorum Arada başka sinyal varmı diye, önceden orda 4 yer bulmuştum şimdi 6 oldu, 2 yer daha buldum, derinlikler 3-3,5 mt, birde kuyu buldum, aynen 1x1 genişlik 6 mt derinliğinde, bakalım artık hakkımızda hayırlısı diyelim. Sonraya bıraktım burayida, sistemi tam güvenilir görene kadar beklesin.