Kıymetli Kardeşlerim,
Her yazılanı doğru, her yazanı isabetli yorum kabul etmek mümkün değil.
Lakin şu var: Konu konuyu açar. Her yorum bakış açısını genişletir.
Ve herkesin bildiği ve tecrübesi farklı farklıdır.
Bir misal; Bu paylaşımda deve dediğimiz yerin ön kısmıyla uğraştık hep.
Yeni bir üyemiz bir şey yazdı, konu sahibi kardeşimizin aklına yatmadı bu nedenle soru sordu.
Kardeşimizin sorusunu görünce bende yeni bir üyemizin yazdıklarının olabileceği konusunda 2 satır yazdım.
Konu sahibi kardeşimiz bunun üzerine, deve dediğimizin arka kısmının resimlerini attı.
resimleri gören kıymetli moderatörümüz, bir insanın girebileceği, horasanla sıvanmış yeri tespit etti
Şimdi kardeşimiz orasının horasan kontrolünü yapacak, ses testi yapacak, arkası boş mu diye.
Sonra belki orasını açmaya karar verecek ve belki de mal o odanın içinden çıkacak...
Konu bu örnekte belirttiğim gibi nereden nereye sıçradı. Olması gereken budur.
Her zaman söylerim; çok acemi bir kardeşimiz birşeyi görüp kendince bir iki satır yazsa belki konunun çözümü sağlayacak.
Bu nedenle, herkes gördüğünü, aklına gelen ihtimali, tecrübesini, kıyaslamasını yazmaktan lütfen ÇEKİNMESİN-KORKMASIN.
Bende birçok yorum yapıyorum. yaptığım yorumların bir kısmına saçma denebilir. Acemice bulunabilir. resim aldatması olabilir.
Konu sahibinin nasibine kalmış bir olay. Resim aldatmacası dediğimiz şey; ya aldatmaca değilde, orayı yapan ustanın tam istediği şey ise?
Bilemeyiz ki. Hangi konuyu açsam, gördüklerim varsa çizerim, söyleyeceklerimi yazarım. İsabet edemeyince MAHCUP olurum duygusunu hiç yaşamam.
Bu duyguyu baz alsam, beklerim beklerim, en son ben yazarım. En son yazarsam en sağlıklı yoruma da imza atmış olurum. Bu karakterimize sığmaz.
Hepimiz yazalım çizelim, konuyu öksüz bırakmayalım. her konu ve her yorum inanın hepimize katkı sağlıyor, belki biz farkında değiliz.
Ben yorumlarından ve çizgilerinden biliyorum; birçok ustamız benden tecrübeli ve bilgili. Mesela @
toyalp , @
Turko . @
ragıp , @
mavikorku , @
nik ,
dadas_25 ,
Pulsar ,
kanije ,
deli fırat ,
poseidon2023 ,
Şirvan ,
SAHBAZ ,
Asil ,
timur964 ve ismini şu an hatırlayamadığım birçok ustamız. Biz alaylıyız, arazide bildiğimiz kadar. Amma bu işin ilmini tahsil etmiş çok kardeşimiz var sitemizde. Hergün onlardan birşeyler kapıyoruz hep beraber. Bize "Süper Moderatör" görevi verilmesi, her konuyu çok iyi biliyoruz olduğumuz için değildir.
Dikkat ederseniz birimizin (Moderatör-Süper Moderatörler) A dediğine diğerimiz B dediğinde bu asla tartışma sebebi değildir.
Biraz uzun yazdığımın farkındayım.
Son söz: Lütfen ben acemiyim, yazmayayım diye düşünmeyin. Gördüğünüzü çizin yazın. Kesin ifade kullanmayın olur biter, bu kesin olmayan ifadeler size kuvvet verir. Kimsenin de yorumuna YANLIŞ demeyin. Aha oldu bitti. Herşey güllük gülüstanlık olur.
Sevgi ve Hürmetlerimle,