Üstad gayet iyi yorumlamış. Deve ayı domuz vb işaretti orda ne arar demek pek doğru değil. Zira kaç yüz yıl öncesini bilemeyiz.Değerli kardeşim sakın yanlış anlama ama yaptığın yorum tamamen senin kendi fikrin ben şahsen ustamın çizimlerini beğeniyorum. O zaman deve çöl hayvanıdır ayrıca ülkemizde yaygın hayvanlar arasında değildir devenin orada ne işi var ki ve kartal hep yükseklerde uçar ama dere kenarında bile çizildiğini görmüşüzdür, boğa otlakları sever ama kimi zaman bir dağın sarp kayalıklarında karşımıza çıkar niye oraya boğayı yapsınlar ki değil mi? Şunu unutmayalım lütfen bu çizimler semboller tamamen orada o işlemi yapan medeniyetlerin inanç ve yaşam değerlerine göre yapılır. Bunu yapanlar için domuz kutsal bir değer ise domuzu çölde bile yaparlar. Kral dere kenarına defnedilmiş ise kartalı gerekirse dere içine bile yaparlar. Yani adam yap derse onu yapan usta yapmak zorundadır. Bu yüzden herkesin bir bakış açısı vardır ve belki de ÖMER HATTAB ustanın dediği gibi 10 medeniyetten sonra bir grup eşkiya geldi bütün bunları soydu yerine kendi işaretlerini koydu ki eşkiya inançlarında domuz vardır. Ve bir kroki taş yaptı.Yani bizim yapmamız gereken burada birbirimizi eleştirip hayalperest yaftası yapıştırmak yerine konu sahibine zengin bir yol haritası vermek. Herkes kendini geliştirdiği konuda yorum yapıyor zaten. Önemli olan da senin benim göremediklerimi o insan görüyor.
Diyelim ki konu sahibi mezar mahzen aradı buldu alayı boş çıktı ümitsizliğe kapılmaz mı ve tam dönerken bir köşede krokili taşı buldu. İşte o zaman hepimiz susarız ÖMER HATTAB usta konuşur. Lütfen yorumlarımızı kişiselleştirmeyelim.Bir faydamız olacak fikrimiz var ise paylaşalım ve başka ustaların yorumlarını eleştirmeyelim. Selametle
Yağışlar, toprak kaymaları depremler yer hareketleri vb olayların nelerin getirip neleri götürdüğünü bilemeyiz.
Herkes gördüğünü düşüncesini ve bilgisini aktarmaya çalışıyor. Selamlar