Dipsiz Gölünde dibi çıktı.

The Thing

C*
Süper Moderatör
Katılım
27 May 2017
Mesajlar
4,609
Tepkime puanı
6,935
Puanları
24
kazıyı yapanların ne hikmetse adı açıklanmıyor, izinli kazı ama kim kazıyor? neye göre kazıyor? her kazı isteyene böyle izin veriliyor mu? kazıya izin verenlerin bu gün açığa alındığı haberini okudum,vesselam bu işler bböyle ........ ustam
Olayın kabak çiçeği gibi açılıp bu hale geleceği önceden kestirildiği için kapalı kapılar ardında ilerledi, nitekim medya, bir takım kesim, prof, doc olayın üzerine gidince beklenen durum gerçekleşti.
 

The Thing

C*
Süper Moderatör
Katılım
27 May 2017
Mesajlar
4,609
Tepkime puanı
6,935
Puanları
24
Haberlere kaldığı yerden devam

Yayla sakinleri, 12 bin yıllık Dipsiz Göl'ün kurutulmasına destek verdi: Millete bir faydası yok


12 bin yıllık krater Dipsiz Göl'de yapılan kazı çalışmaları sonrası göl kurumuş ve soruşturma açılmıştı. Yayla sakinleri "Millete bir faydası yok. Çocuklarımızı buradan alamıyoruz." deyip Dipsiz Göl'ün kapatılmasını istedi.

Gümüşhane 'nin Dumanlı köyü İstavroma Yaylası'nda yaşayan vatandaşlar, Vali Kamuran Taşbilek'ten 'Dipsiz Göl'ün insanların ölümüne neden olduğu gerekçesiyle kapatılmasını istedi.

"BİZ BURAYI KAPATTIRMAK İSTİYORUZ"
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek'le birlikte ilgili kurumların uygun görüşleriyle ruhsatlı define aranan ve define çıkmayan 'Dipsiz Göl'de teknik personel ve bilim adamlarının nezaretinde yürütülen rehabilitasyon çalışmalarını denetleyerek, tartışmalara sebep olan alanda incelemelerde bulundu. Vali Taşbilek'in incelemeleri sırasında yanına gelen yayla sakinlerinden Naziye Dervişoğlu (57), "Biz buranın kapatılması taraftarıyız. Çocuklarımızı biz buradan geri alamıyoruz. "Göle gidiyoruz" diyip duruyorlar. Biz burayı kapattırmak istiyoruz. Ölmüşlerinizin ruhu için burayı kapatın. Buradan milletin bir faydası yok. Bizim annelerimiz bile odalara kapatarak bizi besledi. Burada iki adam boğuldu. Nasıl korkmayalım, çocuğumuzu salıverelim buraya. 30 sene oldu çocuk öleli burada. Annelerin yüreği yanmasın burada. Göl görecek olanlar Çakırgöl'e, Uzungöl'e gitsinler. Bizi burada korku içerisinde yaşatmasınlar" dedi.




"HABERLERDE GÖSTERİLEN ETRAFI ÇİÇEKLİ GÖL BİZİM DEĞİL"
Televizyon ekranlarında yayınlanan ve bazı kanallarda 'Dipsiz Göl' diye lanse edilen gölün İstavroma Yaylası'ndaki göl olmadığının altını çizen Dervişoğlu, "Orası burası değil. Gümüşhane'de başka bir göl. O yanlış gölü gösteriyorlar ki burası böyle dursun diye. Bizim burada öyle bir görüntü, oturak, piknik yeri yok. O görüntüleri kasıtlı göstermişler. O gölün etrafı çiçek dolu. Görüntülerdeki gölün yeri düz, çiçeklerle çevrili. Bizim göl çukurun içinde kalmış bir göl" diye konuştu.
Gölde boğulan çocuğun komşusunun çocuğu olduğunu ifade eden İsmail Kotan ise, "1989-1990 yıllarında burada çocuk boğuldu ve Gümüşhane'den dalgıçlar geldi çıkardılar. Kayıtlarda vardır. Benim yeğenim de gölün kenarındaki kurbağalarla oynarken düşüp boğuldu. Burayı kapatın, burası tehlikeli. Devletimizin bize büyük bir iyiliği olur. Burada geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.



Vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Taşbilek, "Bilim adamlarımızın bize göstereceği yolla, gölümüzün düzenlenmesiyle ilgili doğru bir çalışma yapacağız burada. Çalışma sonrasında burada yaşayan vatandaşlarımızı boğulmalara karşı koruyacak her türlü tedbiri alırız" şeklinde konuştu.




Kaynak: İHA
 

The Thing

C*
Süper Moderatör
Katılım
27 May 2017
Mesajlar
4,609
Tepkime puanı
6,935
Puanları
24
Kamuoyunda büyük tepkiye yol açan konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gümüşhane Valiliği tarafından başlatılan çifte soruşturma kapsamında müfettişler çalışma başlattı.
Soruşturmada define kazısı için olumlu görüş bildiren Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Müze Müdürü Elif Öktem ile Trabzon Müze Müdürlüğü görevlisi Yunus Ağa açığa alındı.

Bakanlık ve Valilik müfettişlerinin kazı izni veren görevlilerin ifadelerini alacağı, ihmali görülen görevliler hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.
 

The Thing

C*
Süper Moderatör
Katılım
27 May 2017
Mesajlar
4,609
Tepkime puanı
6,935
Puanları
24
Bakan Kurum açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dipsiz Göl talimatı

Ekli dosyayı görüntüle 263571


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı son dakika açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da talimatlarıyla Dipsiz Göl'ün eski haline getirilmesi için 4 maddelik bir eylem planı belirledik. Bakanlığımız, bakan yardımcımız ve ilgili genel müdürlüğümüzle olayı yerinde takip ediyoruz, valiliğimizle bu süreci yürütüyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Doğal güzellik olarak hepimizin bildiği Dipsiz Gölü'müzle alakalı istemediğimiz bir süreç yaşandı. Buna ilişkin Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da talimatlarıyla Dipsiz Göl'ün eski haline getirilmesi için 4 maddelik bir eylem planı belirledik. Bakanlığımız, bakan yardımcımız ve ilgili genel müdürlüğümüzle olayı yerinde takip ediyoruz, valiliğimizle bu süreci yürütüyoruz.

"Gölümüzü eski haline getirecek, göl kıyısındaki mikroorganizmaları yeniden canlandıracak ve aynı su seviyesini koruyacak şekilde su takviyesini doğal olarak buraya yapıyoruz. Bundan sonra izinsiz kazıların yapılmaması amacıyla da Çevre Etki Değerlendirme Yönetmeliği'nde değişikliğe gittik. Bundan sonra Türkiye'mizin neresinde olursa olsun yapılacak kazılara ilişkin bakanlığımızdan ÇED raporu alma zorunluluğu getirdik ve yeni düzenlemeyle birlikte de doğal güzelliklerimizi koruma altına alacak, bilinçsiz define aramalarının da önüne geçmiş olacağız."
 

mayhem

Co Admin
Co Admin
Katılım
18 Eki 2015
Mesajlar
5,762
Tepkime puanı
5,311
Puanları
24
Geçen gün Bir assubay Denizde dalış yaparken boğulmuştu Haberde girdiği Mağrada naşı bulundu söylenmişti insan acaba diye düşünüyor .
 

The Thing

C*
Süper Moderatör
Katılım
27 May 2017
Mesajlar
4,609
Tepkime puanı
6,935
Puanları
24
Eğitim dalışı diye duymuştum, hep acabalarla dolu doğru dersin.
 

kanije

Bilgili Üye
Katılım
16 Nis 2016
Mesajlar
394
Tepkime puanı
564
Puanları
11
Konum
istanbul
medya tarafından çok abartılan bir konu maalesef.
aynı hassasiyeti bütün eserlere,doğal güzelliklere gösterilse anlarım. Allianoi'yi devlet kendi eliyle yortanlı barajına gömmedi mi. hemde beton atarak.halbuki 15.milyon dolara iş çözülecekti.
saçma bir tepki
 

The Thing

C*
Süper Moderatör
Katılım
27 May 2017
Mesajlar
4,609
Tepkime puanı
6,935
Puanları
24
Bu vaka örnek teşkil etsin diye değişik yaptırımlara yol açabilir.
Gelişmeleri bekleyeceğiz, kuru sıkımı yoksa harbiden mi göreceğiz.
 
Üst