Dün gece bulduğum bu sikkeler hangi döneme ait yardımcı olurmusunuz lütfen 🙏

Define006

Yeni Üye
Arkadaşlar merhabalar öncelikle,

Dün akşam arkadaşlarla bazı şeyler bulduk kaya içerisinde gizlenmiş şekilde kırdık çıkardık. Ancak ilk defa böyle parçalar gördük…

Sizden bu konuda yardım istiyorum, hangi döneme ait ve değerlimidir değilmidir bilgi alabilirmiyim lütfen.

Define006

Yeni Üye
Yakın resimlerini tekrar ekliyorum arkadaşlar.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.

gülbahçeli

Editör
o para dediğin şeylerin arka tarafında ne var çift yönlü resmini çekin tek yönlü olmaz elinizdekiler sanki yeni gelişi güzel basılmış gibi

şahin88

Aktif Üye
Dün akşam siz bunları gerçekten bulduysanız önceki akşam birileri oraya koymuş olabilir. Bu kadar yeni ve parlak para ve ya eşya eskiden kalması bence zor .Dikkat edin keklenmeyin.Böyle ilginç olaylar son zamanlarda yaygınlaştı.sen çıkardıysan iyice araştır derim.

Define006

Yeni Üye
Öncelikle teşekkürler yorumlarınız için.

Arkalı önlü çekeceğim resimleri tekrar ekleyeceğim.

Arkadaşlar bunları bildiğiniz kayanın içinde gizlenmiş ve horosan betonu ile kapatılmış bir küpün içinde bulduk. Yani gerek yer olarak gerek mevki vs olarak başkasının koyması yada bu tarz şeyler mümkün değil. Arazi kendi arazimiz ve çevrili onyıllarca.

Parlak ve bu kadar temiz olması kayanın içine mükemmel bir işcilikle kaya oyularak konup horosan ile kapatılmasından. Yoksa bu kadar temiz kalması tabiki mümkün değil.

Ben arkalı önlü resimleri ekleyeceğim tekrardan.

ıYı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Öncelikle teşekkürler yorumlarınız için.

Arkalı önlü çekeceğim resimleri tekrar ekleyeceğim.

Arkadaşlar bunları bildiğiniz kayanın içinde gizlenmiş ve horosan betonu ile kapatılmış bir küpün içinde bulduk. Yani gerek yer olarak gerek mevki vs olarak başkasının koyması yada bu tarz şeyler mümkün değil. Arazi kendi arazimiz ve çevrili onyıllarca.

Parlak ve bu kadar temiz olması kayanın içine mükemmel bir işcilikle kaya oyularak konup horosan ile kapatılmasından. Yoksa bu kadar temiz kalması tabiki mümkün değil.

Ben arkalı önlü resimleri ekleyeceğim tekrardan.
bu şeyler bujiteri ürünü.
muhtemelen bir youtuber bunları oraya koyup, horasan dediğiniz harcın kuruması için orayı terketti.Sonra gelir video çekerim diye.
sizde bunları buldunuz.Yani yutuberin kurgusunu bozdunuz

APOLLONUS

Süper Moderatör
Süper Moderatör
muhtemelen bir youtuber bunları oraya koyup, horasan dediğiniz harcın kuruması için orayı terketti.Sonra gelir video çekerim diye.
Çok iyi niyetlisin 😁

Define006

Yeni Üye

Üstad öncelikle senin bir çok mesajını konunu ve hakkında yapılan yorumları okudum. Çok bilgili ve güzel yürekli bir insansın. Yeni bir üye olarak öncelikle sana teşekkür ediyorum.

Yorumuna gelince üstad,

Bujiteri ürünü demekle geçmiş zamanda kullanılmış ürünler mi onu anlamak isterim.

Youtuber konusuna gelince, detaylara giremediğim için bu şekildeki yorumlarınızı saygı ile karşılıyorum. Demek istediğim bu tarz şeyler mümkün değil. Gerçekten mümkün değil.

Ben detaylı resimleri atayım bakarsın tekrardan. Ayrıca biraz zaman geçsin ben sana özelden birçok şeyide atarım aynı alanda bulduğumuz.

Hatta birazdan özelden sana yazıyorum attıklarıma bakarsan sevinirim. Yorumların önemli benim için 🙏👍

ıYı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Üstad öncelikle senin bir çok mesajını konunu ve hakkında yapılan yorumları okudum. Çok bilgili ve güzel yürekli bir insansın. Yeni bir üye olarak öncelikle sana teşekkür ediyorum.

Yorumuna gelince üstad,

Bujiteri ürünü demekle geçmiş zamanda kullanılmış ürünler mi onu anlamak isterim.

Youtuber konusuna gelince, detaylara giremediğim için bu şekildeki yorumlarınızı saygı ile karşılıyorum. Demek istediğim bu tarz şeyler mümkün değil. Gerçekten mümkün değil.

Ben detaylı resimleri atayım bakarsın tekrardan. Ayrıca biraz zaman geçsin ben sana özelden birçok şeyide atarım aynı alanda bulduğumuz.

Hatta birazdan özelden sana yazıyorum attıklarıma bakarsan sevinirim. Yorumların önemli benim için 🙏👍
hakkımda güzel görüşleriniz için teşekür ederim.
resimde gördüğümüz objeler günümüz yapım (amatörce yapılmış ve herhangibi birşeyin taklidi olmayan) objeler.
genelde youtube gibi kanallarda "kaya mezar patlatma,kasa açma ve define bulma anı" gibi birçok video mevcut. bu videoları çekmek ve yayımlamakta (tabi başkasının canına ve malına zarar vermediği sürece sükun ve huzuru bozmadığı surece)yasal.
bu bulduğunuz şeylerde öyle bir iş için kurgulanmış bir olaya denk ğelmişsiniz diye yorumluyorum.
eğer bunları birkaç kişi ile bulup o birkaç kişide sizden para talep ettiyse(bunları satacaz malzemeler sende dursun.filanca yere gidip alıcı ile yüzyüze görüşmeliyim.bu kadar yol parası lazım.vb
değişik bahanelerle senden para talep eden olduysa dolandırıldınız demektir.
hemen en yakın kolluk kuvvetlerine gidip durumu anlatın ve şikayetci olun.

Define006

Yeni Üye
hakkımda güzel görüşleriniz için teşekür ederim.
resimde gördüğümüz objeler günümüz yapım (amatörce yapılmış ve herhangibi birşeyin taklidi olmayan) objeler.
genelde youtube gibi kanallarda "kaya mezar patlatma,kasa açma ve define bulma anı" gibi birçok video mevcut. bu videoları çekmek ve yayımlamakta (tabi başkasının canına ve malına zarar vermediği sürece sükun ve huzuru bozmadığı surece)yasal.
bu bulduğunuz şeylerde öyle bir iş için kurgulanmış bir olaya denk ğelmişsiniz diye yorumluyorum.
eğer bunları birkaç kişi ile bulup o birkaç kişide sizden para talep ettiyse(bunları satacaz malzemeler sende dursun.filanca yere gidip alıcı ile yüzyüze görüşmeliyim.bu kadar yol parası lazım.vb
değişik bahanelerle senden para talep eden olduysa dolandırıldınız demektir.
hemen en yakın kolluk kuvvetlerine gidip durumu anlatın ve şikayetci olun.
Özelden DM’den yazdım üstad. Detaylar var ordan bakarsan sevinirim. Dipnot olarak, kendimiziz yani 5-6 kardeşiz başkası vs değil.🙏👍

ıYı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Özelden DM’den yazdım üstad. Detaylar var ordan bakarsan sevinirim. Dipnot olarak, kendimiziz yani 5-6 kardeşiz başkası vs değil.🙏👍
mesajlarınızı gördüm.
Bu sitenin amacı bilgi paylaşımı.
dm den baktığım objeleri gördüm. ben sadece sikkelerden anlarım.
objeler ve heykeller bölümüne resimli konu açarsanız uzman arkadaşlarımız objeler için gerekli bilgileri verecektir

ıYı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Bilgi paylaştıkca çoğalır.
Özelden yazışırsak bilgi aramızda kalır.kimse nasiplenemez.
Tüm üyelerimiz için diyorum.korkulacak yada endişe edilecek birşey yok.
korkmadan herkes konu açabilir ve görüşünü belirtebilir.