EŞKİYA GÖMÜSÜ

Burhan66

Member
Birde böyle bir yerimiz bunada bir yorum yaparsanız sevinirim bu farklı bir yerde

Vuslad

Moderatör
Moderatör
@Burhan66 yönün güney gibi görüyorum burası eski ören yeri dediğimiz kalıntıların olduğu alan duvarların harçsız oluşu medeniyetin durumunun iyi olmadığını gösterir zincir dediğin oymaları taş kesimden arda kalan olaylar işaret durumu yok buranın yan tarafında dere geçiyor kuzeybatı gbi yerli sabit kayalar var orda işaret bakman ve o kısımda derenin kavis yaptığı kısımdaki kayalık alan kıymetlidir bulunduğun kısım alt altta set şeklinde iniyor buralarda ise setlerin başlangındaki taşlara bak bir tane taş var onu incelmeni
yakından çekmeni isteyecem

Son düzenleme:

Vuslad

Moderatör
Moderatör
Alttaki video kaydının ise görüntü kalitesi iyi değil lakin at bağlama noktası diyebilirim gerçeklerden çok uzaklaşmamak lazım aslan dediğiniz net değil boyun kısmında traşlama net görmen gerekecek hayvan figürlerinde doğal ayrımı boyun kısmıyla anlaşılır at bağlama noktası olması şuan en net bulgular içinde buda patilara bakılması gerektiğini söyler güney doğu gbi dere yatağın varsa o kısımda yoğunlaş aslan ise yerin o kısımdaki taşlarda oraya inen patikayı takip et

The Thing

C*
Süper Moderatör
Arazi moloz ve mıcırdan geçilmiyor, ufak tefek yığmalar var evet fakat burada hedef yığma değil,zemin altı kapaklı mezarlar olmalı, küçük tek loculus tip,mekandaki yarım kalmış kesim izleri bunu kanıtlar nitelikte.
Burada boşluk testi yaparak bulabilirsin.

Örnek
👇

images (1).jpeg

Burhan66

Member
@Vuslad Üstadım bölge işaret ve sunak yönünden çok zengin 2 adet kaplumbağa işareti oyma kalp kuş resmi ve yüzlerce irili ufaklı sunu çukuru ne ararsan var elimde onlarca resim ve video var buradan hepsini gönderemiyorum, onları çözecek yeterli bilgiye ve techizata sahip değilim bana telegramdan yazabilirseniz size hepsini göndermek istiyorum bu benim telegram adresim ulaşırsanız sevinirim

Burhan66

Member
Son düzenleme:

R00T

Profesyonel
Co Admin
L harfi gibi vurgu aynı kayada veya çok yakınında kasa manası taşır.

R00T

Profesyonel
Co Admin
Yanlız mezar bağı ayrıca ele alınmalıdır ona da vurgu vardır.

Burhan66

Member
L harfi gibi vurgu aynı kayada veya çok yakınında kasa manası taşır.
L harfinin olduğu kayada üst resimdeki tıpa şeklindeki yapıştırma mevcut tu o boş, bu kayanın ortalama 50 metre alt tarafında büyük bir kaya derenin karşısına denk geliyor ki alt resimde işaretli alan çok sert kırılmıyor, her hangi bir cihaz olmadığı için emin olup çalışamadık

Ekli dosyalar