EŞKİYA GÖMÜSÜ

Vuslad

Moderatör
Moderatör
Bu işaretlere yön ver bu ören yeri dediğimiz yerin neresine düşüyor ve birkaç oymanın yapılış yönlerini ver doğu batı ve ya güney kuzey gbi söyle ağırdan başlayalım

Vuslad

Moderatör
Moderatör
Ustam bunlar işaret attığım kaya vardı onun arka tarafındamı?

Vuslad

Moderatör
Moderatör
Bu şekilde hickimseye birşey buldurdun mu ? Varmı olumlu bir dönüş Allah senden razı olsun taa uzaklardan malı bize buldurdun diyen bir insan evladı çıktımı Glik usta
Açık konuşmak gerekirse benim attığım resimdeki tespiti hoşuma gitti lakin sapma yaptı işaret attığı nokta yamaça kendiliğinden açılacak noktaya denk geldi hesap konusunda bizi zorlayan Bir nokta idi cihazla son noktaya kalmıştı iş 21 mtre içinde bir noktada jeoradar kalmıştı iş @Glik kardeşimizin 15 mtre sapması vardı eğerki bizim dediğimiz alanın içinde bir yer söyleseydi şuan çalışıyordum ustam 😉

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
Açık konuşmak gerekirse benim attığım resimdeki tespiti hoşuma gitti lakin sapma yaptı işaret attığı nokta yamaça kendiliğinden açılacak noktaya denk geldi hesap konusunda bizi zorlayan Bir nokta idi cihazla son noktaya kalmıştı iş 21 mtre içinde bir noktada jeoradar kalmıştı iş @Glik kardeşimizin 15 mtre sapması vardı eğerki bizim dediğimiz alanın içinde bir yer söyleseydi şuan çalışıyordum ustam 😉
Ustam sizin bu yerin takipçisi olucam. Bende bir ışık somut birşey görmek istiyorum işin aslı. Gerçek manada inanmak istiyorum. Ama zor inanan birisiyim, sağolsunlar tüm temizliğimiz duygularımız acımasız insanlar tarafından sömüruldu zamanla...

Vuslad

Moderatör
Moderatör
Ustam sizin bu yerin takipçisi olucam. Bende bir ışık somut birşey görmek istiyorum işin aslı. Gerçek manada inanmak istiyorum. Ama zor inanan birisiyim, sağolsunlar tüm temizliğimiz duygularımız acımasız insanlar tarafından sömüruldu zamanla...
Yani rast gele bir resim atmadım bende o yüzden hatta direk nokta resim attım bizim hesaba görede direk malzemeydi onuda söyledi boşluk falan filan almadan ben yöntemini beğendim ama tek başına bu yöntemi bende tasnif etmem pandül işi sıkıntı zamanında onlada çok uğraştık ama kendini geliştirenede ne diyim.

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
Yani rast gele bir resim atmadım bende o yüzden hatta direk nokta resim attım bizim hesaba görede direk malzemeydi onuda söyledi boşluk falan filan almadan ben yöntemini beğendim ama tek başına bu yöntemi bende tasnif etmem pandül işi sıkıntı zamanında onlada çok uğraştık ama kendini geliştirenede ne diyim.
Ustam diğer üyeler neyse de siz atınca bu işin altından ne çıkıcak diye merak ettiydim. Tahminim de yanilmamişim. :) Sonuca götüren her türlü yöntem bizler için evladır. Belki bize mantık dışı gelebilir biz denesek olmuycak birşey bu kardeşimizde olabilir, ön yargı ile toptan reddedicek olsaydık konunun işlemesine müsade etmezdik. Uydu konusunda olduğu gibi. İnşaallah sitemize ve üyelere katkı sağlar.

Glik

Aktif Üye
Ustalar uydu fotolarından sapma çok olur ben sizlere sadece hangi alana bakmanızı söylüyorum sonuçta resmi telefon ekranında açıp anlık bakıyorum dedektör gibi nokta verecek halim yok :) ben sarkaç işine kendim girdim kimseden ilham almadım eğitim görmedim. Çubuk sistemini de kendi kendime öğrendim. gönderilem fotoğraf üzerinde sarkaçi tutup ileri geri düz şekilde salınım verip altın var mı diye sorarım güçlü bir altın sinyali ise zaten 2 saniye sonra sağa doğru dönmeye başlar. Hiç altın sinyali yoksa sola döner. Dönüş hızına göre az çok miktar verir. Daha sonra yön sorarım nokta alırım uydu fotoğraflarinda manyetik alan çoğaldığı için sapma çok daha fazla olur. En güzeli yakın fotoğraf. Bu şekilde birisi buldu mu? Vardır da haberim olmadı. Kimsede
buldum demez

Burhan66

Member
Ustam bunlar işaret attığım kaya vardı onun arka tarafındamı?
Bu videolar işretli yerin kuş uçuşu yaklaşık 1 km uzağında ve batısında bulunuyor ay şeklinde olan işaret yarım ay önünde 3 çizgi olan işaret doğuya bakıyor, oturaklı olan sunak olan kuzey doğu gibi arkadaki yuvarlak kesilmiş ve 3 murç izi olan taş ise batıya dönük

Vuslad

Moderatör
Moderatör
Bölge medeniyet olarak romadır gördüğümüz oymalar taş yığma mezarlığın işaretidir buranın kuzey doğusundan dere geçer ve dereye doğru yamaç alanda kıymetli mezarlar olur bunlara kıyasla bakman gereken yer orasıdır geçiş dönemidir. Teslisin ilk örnekleri gibidir bu işaretler bazıları ortak işaretler olsada her bölgede bazıları ise o bölgeye has işaretler dir iyi bir takip ister kimi mezarlar kıymet olayından uzak olsada kimisi sağlamdır burada benim tavsiyem cihaz yardımı alınmasıdır. Böyle yerlerde saklama noktası tespiti incelik ister hesap kitap işidir sofra taşı gbi kesilen taşın yakına yoğunlaşın şimdilik