Eşkiya İşaretleri Çözümü, Tuzak ve Şifreleme Teknikleri

Koray Kor

Admin
Administrator
Katılım
9 May 2017
Mesajlar
565
Tepkime puanı
944
Puanları
11
Eşkiya gömü işaretleri


İşte definecinin odaklanması gereken işaretler bunlardır. Bu işaretler ise genelde yaşam yerleri dışında,kaçış yolları üzerinde ve dağlık alanlarda bulunur. Bu işaretleri diğerlerinden ayıran en önemli durum ise bu işaretlerin bulunduğu yerde (kazı yapılsa dahi) emarelerin bulunmamasıdır. O halde şunu diyebiliriz; bir işaret görüp altına doğru kazı yaptığımızda burada mezar, yapı v.s… çıkmazsa o halde bu işaret bir şifre içermektedir. Bu da bize işaretlerimizin define işareti olduğunu gösterir.

Genelde insanla özdeşleşmeyen hayvan figürleri; tilki, kurt, tavşan, kirpi, geyik, deve, at, eşek vs. define işaretleridir. Diyebilirsiniz ki ; kurt,at,eşek vs. insanla özdeşleşir. Ama bide şu açıdan bakın gömüyü yapan kendisini bu tür yaratıklarla özdeşleştirmez. Zaten insanla özdeşleşen hayvanların mezar emaresi olduğunu belirtmiştim. Örnek verecek olursak; aslan güçlü bir hayvandır bu pekala insanın kendini özdeşleştirebileceği bir hayvandır. Özellikle kuş türü hayvan işaretleri uçmak eylemiyle bu dünyayı terk edenleri ifade eder. İşte bu tür işaretleri gördüğümüzde gerekli teknik donanımla tarihsel bir inceleme yapılır ve devlete resmi kazı müracaatında bulunulur.

Diyebilirsiniz ki resmi kazıya gücümüz yetmezse ne yapacağız. Bence bu soruyu sormadan önce resmi kazı için neler yapılması gerektiğini ve harcamaların ne kadar olacağını araştırın göreceksiniz ki çok cüzi bir miktar olacaktır.Yaklaşık olarak ilk işlemler için 1000 ytl civarı ondan sonra devam eden her bir gün için kazıcı ve diğer tüm masraflar dahil 500 TL yi geçmez. Bir kazı için kazıcıyla beraber size bir gün yetmez mi. Elbetteki yeter.Tabi eğer noktanızı belirlemişseniz.İşte arkadaşlar 1500 TL ye bir resmi kazı yapmış olacaksınız ve çıkan emarelerden yaklaşık %50 pay alacaksınız.Bu payı küçümsemeyin Devlet, kaçakçıların çıkardığınız o emarelere verdiğinin kat kat fazlasını verdiği için devlete verdiğinizde daha karlı olacaksınız ve güvende olacaksınız her şeyden önemlisi bu ve tabi kültür değerlerimiz ülkemizde kalacak.


Eşkiya İşaretleri Hakkında


Arkadaşlar bildiğimiz gibi eşkiyalar soygunlar yaparak büyük define ve hazinelere sahip olmuşlardır. bu hazineleri yol güzergahındaki belirledikleri yerlere gömüyolardı Şimdi sizlere örnek olsun diye eşkiya kayıt örneği yazıyorum.


eski yıkılmış taş köprü, köprüden geçdiğin zaman bir değirmen kuru değirmen su gelme yeri var. az yukarıda kuru dere çatağında sulu dere çatağında değirmen dokuz adet basamak çıkılır.


dokuz adet basamak ile değirmene girilir. değirmenin üst kısmında dikili duran taşın üstünde köpek veya kurt pençesi vardır. beş arşın ilerisinde gülen adam saçı ortadan iki tarafa ayrılmışdır. beş arşın ilerisinde yarım yılan yedi arşın ilerisinde kenarda balık balığın yüzgeçi ters, on arşın ilerisinde ayı kafası, yirmibeş arşın ileride bir mağara, mağara ilerisinde başaşağı ters adam, mağara içinde baykuş kafası onun az yanında kurt kafası altında kız resmi, kızın altında eğik kılınç, kız eğik kılıca bakıyor...


Yukarıda yazdığım aslında uzunca bir define kaydının kısaltılmışı. ali bey değirmenini anlatan bir kayıt.


eşkiya işaretleri hakkında, eşkiya işaretleri nasıl olur, eşkiya işaretleri nerelere yapılır, eşkiya işaretlerini diğer işaretlerden ayıran özellikler nelerdir, bu konuda bilgisi olan yazarsa sevinirim.


Eşkiya İşaretlerinin çözümü - Eşkiya İşaretlerinin Mantığı


Eşkiyalar soygunlar yaparak büyük hazinelere sahip oldular. soygunlarda elde edilen bu ganimetleri altın para heykel gibi eşyaları yanlarında taşımıyolardı. bütün bu eşyaları yanlarında taşımak riskliydi. bu malzemeler ağırdı ve onları yavaşlatıyordu birde pusuya düşme tehlikesi vardı.


bu nedenle hazineleri yol güzergahında belirledikleri yerlere defnettiler. bu iş için ekipdeki taş ustalarını kullandılar. bu taş ustaları günler bazen aylar süren bir çalışma sonucu kayaları kesip oydular, kaya içindeki oluşdurdukları odalara bu hazineleri yerleşdirdiler. veyada daha önce hazırlanmış mahsen yada kaya mezarları kullandılar. bu işlemlerin akıbetinde mekanik ustalar açılan bu bölümde tuzaklar hazırladılar, bazı incelemelerde bu tür tuzaklara raslandığı görülmüşdür.


Eşkiya işaretleri daha düzenli ve sistemlidir bu işaretleri 4 kısımda değerlendirmek gerekir.


1: yön ve mesafe veren işaretler
2: nokta veren işaretler
3: tuzaktan bahseden işaretler
4: bölgeyi anlatan işaretler


yön ve mesafe veren işaretler definenin gömülü olduğu yerin uzak mesafesine yapılır.
bu işaretler birbiri ardınca bulundukça gömüye yaklaşılır.
bulunan her işaret birbirini tamamlar ve cümle oluştururlar.
araya sahte işaretler yapılmış olabilir. koyulan işaretler şifrelidir bazen bir hayvan figürü bazen bir sayı bazende anlamsız bir cümle şeklinde karşımıza çıkabilir. güneşin pozusyonu ve gölge oyunları işaret koyulurken dikkate alınmışdır bazı işaretler islatıldığı zaman gözükürken, kimileri ise ecbet hesabıyla hazırlanmışdır. yani bir yazı vardır okunuşu birşley ifade etmiyodur ama harflerin sayısal değerleri hesaplandığınızda size yön ve mesafe verir.


Kayalara yapılan insan ve hayvan figürlerinin anlamları vardır. iki üç işaret bir araya gelerek bir anlam ifade eder. bir kız omuzunda su küpünün olması gibi..


kimi işaretler üzerine su döküldüğünde ortaya çokar. yağmur yağdığında işaret aramak daha mantıklıdır.
özellikle sonbahar ayları tercih edilmelidir. böylece bitki örtüsü olmayacagından işaret daha net ortaya çıkacaktır.


Nokta veren işaretler tam anlamıyla bilinmemektedir bu işaretler kayıtlarda ve arazide gizlenmişdir bugün definecilerin ellerinde olan kayıtlarda hemen hemen hepsinde yön ve mesafe veren işaretler mevcuttur. noktayı veren işaret ise kayıt sahibi tarafından gizlenmişdir.


tuzaktan bahseden işaretler gömülen definenin tuzaklı olduğunu ve nasıl bir tuzakla korunduğunu anlatır ters 'z' işareti gibi.


bölgeyi anlatan işaretler ise definenin yakınlarındaki tepeleri dereleri mezarlıkları gösterir. asıl kayıtların insanların ellerine verilmemesinde birçok neden verdır.


definecilerin ellerindeki kayıtlar değişdirilmiş fotokopilerdir. bu insanlara kayıtdaki işaretler aratılır buldukları zaman bu işaretler tahrip edilmesi sağlanır. definecilerin bir çoğu buldukları işaretlerin ya altını yada sağını solunu kazıp birşey bulamayıncada işareti kırıp giderler..


Eşkiyaların gömülerde kullandıkları tuzak çeşitleri.


Eşkiyalar tuzaklarını platin metali kullanarak hazırlarlardı. bu düzenekleri çalıştıran unsur ise akar sulardı. platinler paslanmadığı için bazı tuzaklar halen daha çalışır vaziyettedir. örnek vermek gerekirse basıldığında dönen merdivenler, açıldığında üzerinize dişen taşlar, yaslandığınızda sizi arkaya atan duvarlar gibi. bü tür tuzakların teferruatlı olanlarıda vardır. Çapraz çalışan kılıçlar, su tuzakları, kum tuzakları, zehirler gibi olanlarıda vardır.


Birde tüm bu işlemler bittikten sonra gömülen definenin kaybolmaması içinişaret bırakılması gerekirdi. bu iş içinde gruptaki işaret ustaları devreye girer ve sistemli bir biçimde sırayla işaretleri yapmaya başlarlardı.
örnek olarak volçanı gösterirsek volçanın bu iş için 6 tane adamı vardı bunların bir tanesi kadın ve hepsinin dilleri kesilmişti. işaret koyma işleminden sonra define tılsımlanırdı. ve eşkiyalar bu şekilde definelerini daha sonra gelip almak için gömer giderlerdi.


Eşkiyaların Şifreleme Teknikleri


Öncelikle eşkıyaların hangi sistemi kullandıklarını bilmeniz gerekir. kullanılan sistemi sadece o zamanın papazları şifreleme teknikleri olanlar vardı. açıkçası eşkiyalarda işi bilen insanlar vardır. mal gömme şekilleri yazılan anlatılan belgelere göre tonlarca yazdığı şekilde gömülmedi. verilen dakikalar anlatılan günler geceler bunların hepsi bir şifredir.örneğin kapı kaya arıyorsunuz Türk Devletinin 7 bölgesinde mevcut elinizde kapı kayanın bilgisi var fakat hangi bölgeye ait olan bilgi elinizde bilemezsiniz.

Kapı kaya yanında göl olacak diyor bir bölgede diğer bir bölgede ise yakınında falanca kale olacak diyor. kapı kayayı buluyorsunuz ama istediğiniz kapı kaya o olmaya bilir anlatmak istediğim konu bu yazılanların %30 40 ı doğru sadece hepsi bir anlatılmış oysa ki hepsi 7 parçaya bölündü. Vatikan tarafından önerilen kullanılan yöntemleri kendi sistemleri olarak benimsediler. her rakamının kelime anlamı var. Yani eşkıyalar yazmaz rakamla konuşur anlatmak istediğini 3 tane yan yana rakam getirerek anlatabilir bunu anlayacak yine onların sistemini bilen olmalı. Kimse kafasına göre mal gömmez. kafasına göre gömülen bir şeyinde haritası çizilmez ve belgelenemez.

Eşkıya işareti olan bir hayvan figürü ile aynı figür eşkiya olmayan kiliseye çalışan veya şahıs lejyon malını gömen şahıslarda kullanmış olabilir ama çözüm yine aynıdır...Mal bulan arkadaşlar genelde tümülüs, oda mezar kaya mezar vs... bu tarz emanetlere ulaşırlar Ben Türkiye'de sistem kullanarak eşkıya parası çıkaracak insanın bir elin parmak sayısını geçeceğine fazla inanmıyorum... Elimde volçanın orijinal imzası olan belge de olsa kriptosu var çözmem imkansız...


Bir ip ucu vermek istiyorum:7 değirmenler , değirmenler deresi bunların 2 si aynı şeydir farklı isim olarak kullanılabilir aslı 7 değirmenler olduğunu bilin. Bu derenin orjınali güney Marmara dadır.derenin özelliği Türkiye'de tek olması bu derede alabalık haricinden mercan balığı denen bir cins balık yaşamaktadır...

Herkes bunu bilmez Voywoda balık tutmasını severdi ve bu derenin arazi konumu da güvenli olduğu için çok gelip giderdi 7 değirmenler buradadır. üçü bir derede 4 adet olanı bir derededir. aynı dere üzerinde 7 değirmen bulamazsın. 3 x 4 : 12 yapar kervan yolunu anlatır ters çevirin 21 yapar vezir tepeye giden kervan yolunu kullanırsan 7 değirmenlerden geçersin der.son değirmenin karşısında 3 dikme taş ortadaki siyah taşta istavroz altında para sağlamdır..


Sarı göl özelliği :boyutu çok fazla buyuk olmayıp yapay bil göldür fakat yapay olması için cok uğraşılmış resmen araziyi sisteme oturtulmuş bir kolu harami dereye karışıyor...gölün çevresi sarımtırak taşlarla çevrili olacak...Sabah saatlerinde göle giderseniz güneş ışınları taşlara çarpar ve suda sarımtırak renk görüntüsü verir Yani yansıma yapar, o yüzden sarı göl anlamını taşır.Sarı olması para olmasın anlatır tabi ki.


...3 7 21 rakamları çok önemlidir.


Ekli dosyayı görüntüle 249247


Eşkiya İşaretleri Nerede


Selam arkadaşlar google da dolaşırken eşkiyaların işaretleri ile alakalı bir kaç konuya denk geldim bu konuların bir çoğuda bizim sitemizde var hem okuyoruz hemde yazıyoruz.


Peki nerede bu yere göğe sığdırılamayan işaretler, insan hayvan figürlerimi desek, yön veren işaretlerimi desek, nokta veren, sayılar, tuzaklar, değirmenler, kel tepeler vs, vs, yazmakla bitmez de tam olarak şu eşkiya işaretidir dediğimiz işarete rastladığım inanın çok azdır.

Kayıtlarda okuduğumuz kadar arazide karşılaşmayı çok isterdim ama maalesef arazide bulunan kayıtlarda bulunanın %10 u yok bu konuyla ilgili yazmak isteyen arkadaşlar olduğunu düşünüyorum hem bayadır eşkiyalardan uzak kaldık biraz pratik yapmış oluruz.
 

mayhem

Co Admin
Co Admin
Katılım
18 Eki 2015
Mesajlar
5,751
Tepkime puanı
5,278
Puanları
24
Emiğe sağlık usta .İşaretleri bile kırıp söküp yok ediyorlar. Burda kartal vardı eee nerde kırdılar burda aslan vardı eee şimdi yok açık hava tiyatro vardı burda nerde kardeşim bu kadar kayaa koltuk kamyonlarla taşıdılar kaya yahu ne istediniz . işaret bulmak yer tespiti çok sıkıntı bu şekilde bir çok yerin varlığını unutdurdular oysa bu yerlerde neler olmuş kimler yaşamış toz duman tarla olmuş tek tek yapsan zengin olursun ama baktığında hadi ordan dersin cihazı bile açmazsın fakat böyle malesef .
 

balkaya34

Bilgili Üye
Katılım
8 Ağu 2018
Mesajlar
446
Tepkime puanı
570
Puanları
11
Selam aleyküm ustam : Yazınızı baştan sona dek okudum, bende benim birtakım gördüklerimi yazmak istedim, Mayhem.ustamizinda yazısını okudum, malesef işaretleri kırma konusunda haklıdır, Benim birlikde arasdirma yaptığımız kişi biz eve geldikten sonra oğlunu ve benimde bilmediğim gizli ekibini gönderip hem kazı yapıyor hemde o güzelim işaretleri kızdırdığını anladım ve onunla irtibatı kestim, Sözkonusu işaretlerin bir çoğunu gördüm bazılarını resimledim, bazılarınıza resimleme imkanım olmadı, Sitelerde benim yazdıklarımı ve ekledigim resimleri görebilirsiniz, Bu işaretler hep bir birine yakın ve girdiğiniz bir derede ilk bulduğunuz işaretten sonra neyi o derede görmek istediğini biliyorsanız mutlaka bulursunuz, Tabiiki bilginiz doğruysa, Ben yazdığım konularda anlattığım işaretleri göstermeye hazırım, Aslında isterdimki MendereS usta dan destek alabileyim, Malesef olmadı bunu gercekden çok isterdim, Arkadaşlar 7 bölgeden bahsedilir bu bölgelerin birisi gerçek.olandır derler.bu işaretlerin gerçekle sahtesi arasındaki fark nedir , bilmiyoruz.Saygilar
 

Siva

Bilgili Üye
Katılım
25 Haz 2016
Mesajlar
302
Tepkime puanı
118
Puanları
7
Bu eskiya isarerleri hep batidami doguda guneydoguda olabilirmi
 

balkaya34

Bilgili Üye
Katılım
8 Ağu 2018
Mesajlar
446
Tepkime puanı
570
Puanları
11
Selam ustam

Herkes bunu bilmez Voywoda balık tutmasını severdi ve bu derenin arazi konumu da güvenli olduğu için çok gelip giderdi 7 değirmenler buradadır. üçü bir derede 4 adet olanı bir derededir. aynı dere üzerinde 7 değirmen bulamazsın. 3 x 4 : 12 yapar kervan yolunu anlatır ters çevirin 21 yapar vezir tepeye giden kervan yolunu kullanırsan 7 değirmenlerden geçersin der.son değirmenin karşısında 3 dikme taş ortadaki siyah taşta istavroz altında para sağlamdır..=======================================

Selam ustam: Bu konuda ciddi iseniz, size bazı açıklamalar yapayım, bu açıklamalar benim gorduklerimdir, Fatma ve volçanın balık tuttuğu yer Kudret kalenin kuru ve sulu derelerin birkesıp döküldüğü mavi göl gölet tetiği yerdir ,

3 değirmene gelirsek bu 3 degirmen haramı derstedir ve bu dere dik bir seredir, bu derede değirmen bendi yok , dik bir dere olduğundan dolayıda şu debisi yüksek yani şu hızlı akiyor .Bu dere aşağıda şeytan dereyle karışır.

Gelelim sarı ( SAZLI ) göle, SAZLI göl öyle ahım şahım bir gol değil, doğal bir şu kaynağıdır suyun kaynadığı yer kara bir dağ derlerya aynen öyle orası dağın eteği ve kara bir doğal yer.Orası sazlık ve bataklık 8x8 gibi ebatta tahmini bir göl suyun akıntısı dereye hemen dökülüyor bu döküldüğü yer kıl topraklık bir yer, İşin aslı burada enteresan olan Bu gölün doğu ucu dağa ve dağdaki gemi kayaya doğru 9 adım uzunluğunda ve diz kapak derinliğinde bir kanal.var hiç bir şeye yaramayan anlamsız bir kanal , bu kanala suda çıkmaz, İşte en önemli gibi bir hali olan o.meshur kanal bu.Sonra bu dereyi aşağı doğru takip ettim sağ taraf tek parça ve 1 km uzunluğunda ve dik bir mermer kaya, burasını bir şelale kesiyor Bu şelale mermerden ve burada suyu topluyor, bir metre araylada kanal açmış bu kanal parmak kalınlığında bir şu akiyor bu suyun aktığı yerde 2 adet ana kayadan tas var herbir kanaldan ayrı taslara akiyor bu taşlardan sonra 3 ncu bir tasa akiyor ve ordanda aşağı dökülüyor.Ilk 2 tasın arasında parmak kadar iki balık var birisi balık birisi balık iskeletidir ,Sonra bu şelaleden sağa doğru bif kanal var bu değirmen argı bu argı takip ettim bir ev ebatında harabede bitiyor.Geri gelelim suyun tutulduğu yere orada 3 tane her birisi toplama taşlarla ve horasana yapılmış kireç kuyusu var.
Ben bunları , bu işaretleri arayan ve gerçekte bir icraat yapabilecek arkadaşlara bu işaretlerin olduğu yerleri gören bilenlerde var demek için yazdım.Tüm arkadaşlara saygilar
 
Son düzenleme:

balkaya34

Bilgili Üye
Katılım
8 Ağu 2018
Mesajlar
446
Tepkime puanı
570
Puanları
11
Selam ustam

Herkes bunu bilmez Voywoda balık tutmasını severdi ve bu derenin arazi konumu da güvenli olduğu için çok gelip giderdi 7 değirmenler buradadır. üçü bir derede 4 adet olanı bir derededir. aynı dere üzerinde 7 değirmen bulamazsın. 3 x 4 : 12 yapar kervan yolunu anlatır ters çevirin 21 yapar vezir tepeye giden kervan yolunu kullanırsan 7 değirmenlerden geçersin der.son değirmenin karşısında 3 dikme taş ortadaki siyah taşta istavroz altında para sağlamdır..=======================================

Selam ustam: Bu konuda ciddi iseniz, size bazı açıklamalar yapayım, bu açıklamalar benim gorduklerimdir, Fatma ve volçanın balık tuttuğu yer Kudret kalenin kuru ve sulu derelerin birkesıp döküldüğü mavi göl gölet tetiği yerdir ,

3 değirmene gelirsek bu 3 degirmen haramı derstedir ve bu dere dik bir seredir, bu derede değirmen bendi yok , dik bir dere olduğundan dolayıda şu debisi yüksek yani şu hızlı akiyor .Bu dere aşağıda şeytan dereyle karışır.

Gelelim sarı ( SAZLI ) göle, SAZLI göl öyle ahım şahım bir gol değil, doğal bir şu kaynağıdır suyun kaynadığı yer kara bir dağ derlerya aynen öyle orası dağın eteği ve kara bir doğal yer.Orası sazlık ve bataklık 8x8 gibi ebatta tahmini bir göl suyun akıntısı dereye hemen dökülüyor bu döküldüğü yer kıl topraklık bir yer, İşin aslı burada enteresan olan Bu gölün doğu ucu dağa ve dağdaki gemi kayaya doğru 9 adım uzunluğunda ve diz kapak derinliğinde bir kanal.var hiç bir şeye yaramayan anlamsız bir kanal , bu kanala suda çıkmaz, İşte en önemli gibi bir hali olan o.meshur kanal bu.Sonra bu dereyi aşağı doğru takip ettim sağ taraf tek parça ve 1 km uzunluğunda ve dik bir mermer kaya, burasını bir şelale kesiyor Bu şelale mermerden ve burada suyu topluyor, bir metre araylada kanal açmış bu kanal parmak kalınlığında bir şu akiyor bu suyun aktığı yerde 2 adet ana kayadan tas var herbir kanaldan ayrı taslara akiyor bu taşlardan sonra 3 ncu bir tasa akiyor ve ordanda aşağı dökülüyor.Ilk 2 tasın arasında parmak kadar iki balık var birisi balık birisi balık iskeletidir ,Sonra bu şelaleden sağa doğru bif kanal var bu değirmen argı bu argı takip ettim bir ev ebatında harabede bitiyor.Geri gelelim suyun tutulduğu yere orada 3 tane her birisi toplama taşlarla ve horasana yapılmış kireç kuyusu var.
Ben bunları , bu işaretleri arayan ve gerçekte bir icraat yapabilecek arkadaşlara bu işaretlerin olduğu yerleri gören bilenlerde var demek için yazdım.Tüm arkadaşlara saygilar
______^_______________________________________Özellikle kuş türü hayvan işaretleri uçmak eylemiyle bu dünyayı terk edenleri ifade eder. İşte bu tür işaretleri gördüğümüzde gerekli teknik donanımla tarihsel bir inceleme yapılır____.


Selam koray usdam ,,,Bu kısıkda Kusdan bahsediyorsunuz ..
Varmı çozümu bunun ...
 

balkaya34

Bilgili Üye
Katılım
8 Ağu 2018
Mesajlar
446
Tepkime puanı
570
Puanları
11
Kayalara yapılan insan ve hayvan figürlerinin anlamları vardır. iki üç işaret bir araya gelerek bir anlam ifade eder. bir kız omuzunda su küpünün olması gibi..



Selam Koray kor ...
Mesela yukarda yazmış oldugunuz bir kızın isareti olsa ne yapmalıyız nasıl sonuca varılır
 

balkaya34

Bilgili Üye
Katılım
8 Ağu 2018
Mesajlar
446
Tepkime puanı
570
Puanları
11
____________ Peki nerede bu yere göğe sığdırılamayan işaretler, insan hayvan figürlerimi desek, yön veren işaretlerimi desek, nokta veren, sayılar, tuzaklar, değirmenler, kel tepeler vs, vs, yazmakla bitmez de tam olarak şu eşkiya işaretidir dediğimiz işarete rastladığım inanın çok azdır.

Kayıtlarda okuduğumuz kadar arazide karşılaşmayı çok isterdim ama maalesef arazide bulunan kayıtlarda bulunanın %10 u yok bu konuyla ilgili yazmak isteyen arkadaşlar olduğunu düşünüyorum hem bayadır eşkiyalardan uzak kaldık biraz pratik yapmış oluruz._____________________________.




Selam Koray usdam ,, Gel bensize yüzde 90 olmazsada yüzde 75 ini gösderebilirim
Önce şu bölge bu bolge gibi düsunceden kurtulmaniz gerekiyor
 
Üst