Selamlar bi 2 katlı ermeni evinin alt katında bulunmakta. Alt kat ahir gibi bir yer. Bu konu hakkında değerli fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum
Ekli dosyalar
-
285.9 KB Görüntüleme: 114
Estğf.Bence süsleme amaçlı yapılmış gibi ama @eser34 ustaya danışalim birde. Ermeni işaretleri onun alani diye biliyorum..
Bir tane camii gösterir misin bana üstad yahudi yıldız bulunduran? Çok görmek isterim gerçekten, hem bir şey öğrenmiş olurum bu vesile ile. Kaldı ki Osmanlı ve Selçuklular da falan da kullanıldığını söylemişsin ki söz konusu dahi değildir!! Lütfen bilgilendirme yaparken daha dikkatli olalım.yahudi yıldızı sanki..ama benzer süslemelere camilerde,köprü ve çeşmelerde de çok raslanır..selçuklu ve osmanlı döneminde kullanılan bi çeşit süsleme de olabilir..muhtemelen bi yerden sökülüp buraya yerleştirilmiş..yerli taş değil bence...
Eser kardeşim Yahudi Yıldızı yoktur Mühr-ü Süleyman vardır. Osmanlı kıyafetlerinde de kullanılmıştır. Karamanoğullarının (Anadolu Selçuklu'nun devamı olarak kabul edilir) sancağındada Mühr-ü Süleyman kullanılmıştır 1. kaynak olarak Katalan Atlasında yer alır. 15. yy da yapılan Edirne Muradiye Camii'dede yer alır Osmanlı'nın her döneminde rastlamak mümkün.Bir tane camii gösterir misin bana üstad yahudi yıldız bulunduran? Çok görmek isterim gerçekten, hem bir şey öğrenmiş olurum bu vesile ile. Kaldı ki Osmanlı ve Selçuklular da falan da kullanıldığını söylemişsin ki söz konusu dahi değildir!! Lütfen bilgilendirme yaparken daha dikkatli olalım.