sevgili arkadaşlar, geçen ay bazı fotolar atmıştım. şu an sistemde gözükmüyor. elimde de şu an yok. şimdi attığım fotolara hemen herkes doğal demişti lakin
The Thing arkadaşım bunun bir kadın mezarı olduğunu belirtmişti. bende siz üstatların yazılarından bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum biliyorsunuz. bakalım bir şeyler öğrenmişmiyim diye dün araziye çıktım. bir mahzen bulmayı başardım. 4 m civarı derinlik aldık. fakat girişi bulmakta zorlandık. bir noktada çubuk fıldır fıldır kendi ekseninde döndü.(tek çucuk) burası merdiven girişi midir? ikinci sorum, kadın mezarı olduğunu düşündüğümüz diğer noktada, ( istersek 50 m farklı noktada olalım çubuk bizi buraya yönlendirip durdu.) küçük bir test yaptık. 2-3 metre derinlik verdi( derinlik malzemelerini evde unuttuğumuzdan basit yöntemle denemeler yaptık
) noktada; hangi noktadan bakarsak bakalım aynı noktayı verdi. kemik le baktık. olumlu dedi. gümüşle baktık ses vermedi , bizde minarel değildir diye biraz test ettik .1.5 m kadar kazdık. kil topraktan başka hiçbir taş dahi çıkmadı.( kazdığımız alanda 2 büyük kaya var. buraya yüklediğimiz kayaların altı. şimdi sorum şu; 1) 1.5 m kil olabilir mi? 2) 1 m metrede 10mm eni olan bir küp paraçası neye işarettir ? 3) killi toprak üstüne bu kayalar yığma niyetine konmuş olabilir mi? 4) çakmakla da baktık , olumlu işaret verdi. lakin ( çubukçuların dinlenik olması gerektiğinden, bizde mecburen yorulduğumuzdan bazen çubuk kayıtsız kaldı. hiç işaret vermedi. )(krom çucuk ve elektrot çubuk) elektrot çubuklar işlem esnasında yağmurdan ıslandığından yararı olmadı. krom çubukta şase olayında her seferinde olumlu dedi. siz ce ne yapmalıyız teste devam mı? burası doğru nokta mı yoksa mineral mi? bu acemi kardeşinizle fikirlerinizi paylaşır mısınız, şimdiden hepinize teşekkür ederim.