BulursamKader25
Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
- Katılım
- 27 Ocak 2016
- Mesajlar
- 6,657
- Tepkime puanı
- 9,224
- Puanları
- 24
Arpa bugday tarlalarinin arasinda kalmis ekilmeye uygun olmayan bir yer.
Yore halki OBRUK diyor. Lakin obruka benzesede obruk degil.
Yanina gelmeden burasi gozukmuyor.
Dogu istikametinde gariban mezarligi, mezarlikta 200 e yakin mezar mevcut. Sadece 2 tane yuvarlak sunak var.Mezar basinda dikey tek kayalar mevcut. Ben tamamen inceledim, gezdim. Bulbul sesleriyle mest olup geldim. Agac yok cevrede amma kus sesinden gecilmiyor.
Siz de bakin neler var gorun ve yazin. Bende onaylayayim. Hayal gucunuzu de kullanin.
YASAL UYARI VE BİLGİLENDİRME
Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında define arama faaliyetleri; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Define Arama Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir.
Define araması yapılabilmesi için ilgili mevzuatta öngörülen şartların yerine getirilmesi ve yetkili makamlardan gerekli izin ve ruhsatların alınması zorunludur. İzinsiz define araştırması ile kültür varlığı bulmak amacıyla gerçekleştirilen izinsiz kazı veya sondaj faaliyetleri kanunen suç teşkil edebilir ve cezai yaptırımlara tabidir.
Sit alanları, korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanlar, mezarlıklar ve mevzuatla koruma altına alınmış diğer bölgelerde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilgili kanun, yönetmelik ve yetkili kamu kurumlarının kararlarına kesinlikle uyulmalıdır.
Bu internet sitesi; izinsiz define aramayı, kaçak kazıyı, tarihi veya kültürel varlıklara zarar verilmesini, kültür varlıklarının izinsiz olarak aranmasını, çıkarılmasını, taşınmasını veya ticaretini teşvik etmez, özendirmez ve bu tür faaliyetlere yönlendirme amacı taşımaz.
Site içerisinde kullanıcılar, üyeler veya üçüncü kişiler tarafından paylaşılan yorum, görüş, fotoğraf, video, arazi yorumu, işaret değerlendirmesi, yöntem, tavsiye ve benzeri içerikler paylaşımı yapan kişinin kendi görüş ve sorumluluğundadır. Bu tür içerikler site yönetiminin görüşü, önerisi, onayı veya herhangi bir faaliyete yönelik teşviki olarak değerlendirilemez.
Kullanıcılar, gerçekleştirecekleri her türlü araştırma ve arazi faaliyetinden önce yürürlükteki mevzuatı kontrol etmek, gerekli izinleri almak ve ilgili kamu kurumlarının talimatlarına uygun hareket etmekle yükümlüdür.