blackpearl
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Tem 2015
- Mesajlar
- 14
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Sayın Kristof34 öncelikle emeğinize sağlık. Haritanın tamamını görseniz. Eminim ki fikirleriniz çok değişecek. Harita Mısır dan Türkiye ye gelen geminin bütün rotasını çizmiş. Burada görülen malzemenin olduğu detay kısım. Harita da 3 dil kullanıldığını düşünüyoruz. 2 tanesini çözdum. Osmanlıca ve ingilizce. Silinen kısımda malzemenin miktarı var. Dudak ucuklatir cinsten. Diğer detaylari kısım kısım paylaşıcam. Ancak gerçek yardımcılara ihtiyacım var ve bu kişi yada kisileri buldugumda o kisiler de nasibini alacak. Yer denize çok yakın. Malum gemi ile taşınmış malzeme. Detayda gösterilen yazılar Osmanlıca ve arapça. Mesafeleri ve konumu veriyor. Zaten balık ve mezarlar ve girişler de çok net kendini gösteriyor. Harita üzerinde verdiği tarihe göre 103 yıllık. Sizlerden yardım bekliyorum. Hem beyin fırtınası hem de ortak arıyorum. Bu kadar net.Ekli dosyayı görüntüle 73362
Harita üzerinde sağ köşede sizin tarafınızdan silinmiş bir alan var bölge adımı yazıyor orada? Önemli olan bölgenin siz tarafından bilinip bilinmediği ben bölgeyi bildiginizi düşünerek yorumumu yapayım.
1- Kırmızı yuvarlağa aldığım yerde 3 ağaç çizimi var.
2- 3 ağacın üstünde mavi yuvarlağa aldığım yer güneşin ilk ışıklarının düştüğü nokta.
3- Hemen önündeki pembe yuvarlakta bir yapı var. Külliye olabilir cami veya kilise olabilir.
4- Mor çizgi yolu vermiş yolun sol tarafında 2 adet mezar var ancak içi boş gerçek mezar. İçinde yatır veya yapıya göre kilise görevlileri yatıyor olabilir.(yeşil yuvarlak)
5- Yeşil yuvarlağın hemen arka tarafında mavi hat ile böldügüm yer ya mezarlık sınırı ya tarla sınırı bu hattın sonunda sarı yuvarlağa aldığım yerde birbirine eşit simetride yerleştirilmiş ya kaya yada ağaçlar var.
Emanet 3'e bölünerek saklanmış. 1. Emanet sarı yuvarlağa aldığım taş veya agac olduğunu düşündüğüm parçaların en sagındakinin hemen önünde turuncu kareye aldığım yer
2. Emanet bu yapı dediğim külliye cami veya kilisenin hemen üstünde ki turuncu kare alanda
3. Emanet ise haritanın sağ alt köşesinde turuncu kareye aldığım yerde burada bir kuyu olabilir veya yamaç tepe bir yer bu alanı tepeden gören bir yer olabilir.
Mekanı biliyorsanız haritayı bölgenize oturtmak adına yüksek bir yere çıkıp kuş bakışı bakın.
Harita sarı kağıt (teknik adını bilmiyorum) üzerine çizilmiş ve cok güzel korunmuş. Ekteki fotokopi çekilmiş. Aslının fotosu da mevcut. Harita üzerinde Osmanlıca olarak 1900 lu yıllardaki sehirlerin mevkilerin yerleri ve ebced oldugunu dusundugumuz rakamlar ve toplamlari yazılmış. Malın cinsi, ne şekilde taşındığı ve toplam miktari yazilmis. Yer Karadeniz bolgesi. Mağara deniz gören konumda.bunu hrt ya net olarak islenmis.Malum eşkiyalardan birisinin bu güzergahta gemi soygunu var ve ünlüdür.
Ancak dediğim olay en az 150 yıllık.
Harita orjinal olmalı,üzerinde şifrelemeleri olmalı,deniz gören mağaradan bahsetmeli(ismini söylemiyorum mağaranın).Yer marmara-kuzey ege arasında olmalı.