Sevgili
NoYaN_06
kardeşim selaymun aleyküm. Keşke elimden düşüpde kırılmasa idi ve sana görsellerini atabilse idim.
Yaklaşık 15 cm boylarında 7 . veya 8 santim eninde çok narin bir şekilde incecik yapılmış ne yazzıkki topraktan yapılmış göz yaşı şişesini sizin ile paylaşabilse idim. Sizin söyledğiniz tabiki cam göz yaşı şişeleridir bunda elbette hem fikiriz. Lakin gözyaşı şişeleri zaman ile değişim gösterip Tabiki cam şişelere dönüşmüşdür. Yalnız benim anlayamadığım sevgili kardeşim ULUSLARARASI ANTİK ÇAĞDA PİŞMİŞ TOPRAK GÖZYAŞI ŞİŞELERİ SEMPOZYUMU konusunu okuduğumu nereden çıkardınız inanın bana ilk kez siz den duydum ve biraz önce okudum. Evet tabiki arkeolojik bilgiler pek farklı değildir. Bu dediğiniz smpozyumda benzer şeylerden bahsediyor zaten. Şimdi aşağıdaki konu sahibi kardeşimizin elinde tuttuğu Unguentarium dur ve ikinci resimdekiler de Unguentarium lardır. Şöyle bakarsınız aynı olduklarını görürsünüz zaten. Ben zaten bu illaki gözyaşı için kullanılmış dır demedim. İçerisinde ne olduğunu bimiyorumki. Çeşitli şeylerin konduğu bir kap sonuçta. Lakin göz yaşı içinde kullanıldıklarını çok iyi biliyorum sadece boyut farklılığı mevcuttur. Aşağıdaki resimlere tekrar bakarsanız zaten her şey ortadadır.
Ben kimse ile ben haklıyım sen haksızsın diye bir şeye değinmem. Elbetteki herkez hata yapabilir. benim bilgim bu yöndedir belkide hatalıdır. Sizin bilginize de saygı duyarım. Siz istediğiniz gibi yorumlamak da özgürsünüz. Çok teşekkür ederim sevgili kardeşim
Ekli dosyayı görüntüle 294421
Ekli dosyayı görüntüle 294422