Dedektorburada Banner Mobile

İşaret

Dedektorburada Banner Mobile

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
16239.jpg

Bakacağın yerler 4 tarafını uzak yakın çekın.

Hocam dediğiniz bölgelerden biraz çekim yaptım genel olarak doğal geldi bana dikkatimi çeken birkaç resim atiyorum

T...Men

Editör
Alani numarandirman cok iyi olmus kardesim, bu sekilde organize calisman kolay olur. Bizlerde bulgularini ve nerede yogunlastiklarini gorebiliriz.
Birinci amac neydi? -- ''elle tutulur bir emare bulabilmek'' her alanda(no'ladigin yerlerde) sirayla cekecegin resimleri beraber ele alarak; suphe uyandiran yerleri, isaret olabilecek sekilleri beraber analiz edecegiz.
Resimlerde gorebildigim kadariyla kumlu veya killi kaya olusumlarinin uzeri ince,sert,parlak ''kabuk'' tabaka ile kapli buna jeoloji'de ''col cilasi'' deniyor.
Uzerine yapilan isaretler zamanla yok olacak derecede yipranmaya maruz kaliyor (Denizli bolgesinde cokca gordum).
Yani demem o ki; resimde isaretledigim (kayada figur gibi seyler var) yerlerde ince detayli (suyla islatip parmak uclariyla hissederek ) inceleme yapmalisin.
Alt kisimda (toprakla birlesen yerde) bulacagimiz her isaret, senin mihrap dedigin yerin belki de ''sunak'' yeri olabilecegini kesinlestirmeye yardimci olacaktir.
Gomu, mezar, calisma ikinci etaptaki aksiyonlarin olacak...
4 no dahil bitirmis olduk, simdi 4 no'yu incele ve resimlerinle 5 ve diger no'lara geceriz.
IMG_20260607_015305.jpg

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör

T...Men

Editör
Amacimiz buldugumuz isaret veya olusumlarda el isciligi veya kullanilan alet izlerinin olup olmadigini anlamaya calismak.
Yani bir nevii senin bu yerinin insanlarca her hangi bir amac icin kullanildigini mesrulastirmak.
''Oyuk'' ve ''koltuk'a'' benzer olusumlar bulmussun, simdi bu isaretlerin elle yapilmis oldugundan emin olmalisin (vurma izleri, keski izleri v.b.).
Alt kisimdaki bu sira kayalikta (10'a kadar) buldugumuz her el isi isaret, ust kisimlarin mezarlik alan olarak kullanildigini bize kanitlayabilir.
Ayrica, resimlerde (4 no) isaretledigim yerlerde de isaret var mi diye bakmalisin. ''Dogal'' deyip gecmemelisin (tabi yine de sen bilirisin).
Senin bu yerinde yaptigimiz sey ''hicten bir seyler cikarmaya calismak'' bulacagin en kucuk ipucu bile senin faydana olur.