Sevgili ustam, ben de kafa göremedim. Kafa olsa bile değişmeyecek tek olgun mezarlık alanda olduğundur. Mezarların var fakat net değiller ne yazık ki... Yığma taşların da var ki o taşlar sonradan yığılmamışsa önemlidir. Bunu teyit edebilir misin? O bahsettiğin koca aracı neye dayanarak soktun ve çalıştırdın merak ediyorum... Realist olmakta fayda görüyorum senin konun için; çünkü çok uğraşmışsın, yorulmuşsun. Yazık etmişsin kendine.
Şöyle yapalım. Senin arazide dikkat etmen gereken hususlardan söz edelim. Yığma taşların önemli. Sonradan yığılmamak şartıyla. Çevreye göre ot tutmayan veya tuttuğu otu daha seyrek ve erken kurumuş noktalara dikkat et. Çökmüş veya hafif yükselmiş topraklara dikkat et. Kayalarda traşlanmış; düzleştirilmiş kısımlara dikkat et. Kayanın ana yapısından doku ve renk olarak farklı kısımlarına dikkat et. Diğer kayalara göre daha hakim duran kayalara dikkat et. Sıra kayalıklara dikkat et. Burada çubuk kullanabilirsin. Boşlukları, tünelleri tespit etmeyi başardın mı kimseye ihtiyacın kalmaz. Bilemedim ustam.
Fotoğraflama çok karmaşık olmuş bunu ayrıca belirteyim.
Sevgiler.