Güzel kardeşim o videoyu kendim çektim ve yayınlarken de ülkelerle paylaşılan hazır uydu verileri olduğunu belirtmiştim. Hatta bu çalışmada hala eksikliklerim oldugunuda videoda yazdım ve gördüklerimi aktardığımı da orada belirttim. Çünkü bende bir videodan görerek öğrendim. Yetinmedim başka programları araştırdım fakat tutupta uydu yönlendirdim demedim
Bu işte net sonuç almak istersen Garmin etrex20 gps cihazı ile o noktaya gidip gps te belli ayarlar yaptıktan sonra alan taraması yaparak ulaşabilirsin. Tekrar belirtiyorum kesinlikle Uydu yönlendirmiyoruz.
aman üstadım uydu yönlendirme falan yok bu paylaşımın için sana ayrıca teşekkür ederim dilim döndüğünce izah edeyim;
topografi ,topografig veya topo haritalara mühendislik fakültesi bulunan hemen hemen her üniversiteinin sitesinden ulaşabilirsiniz
bu haritalar yerküredeki kıvrımları ,zeminleri ve yer kürenin şeklini deniz den yüksekliğine göre ölçümler bunu yaparken de foto merceği kullanmaz düşük dalga kızıl ötesi infared gibi farklı ölçme teknikleri ile yapar bu bilgilerle haritalar yapılır dağların tepelerin ovaların ve çukurların yüksekliği nasıl ölçülüyür? erciyes dağının yüksekliği :
3916 metre deniyor kim ölçmüş şahsen ben ölçen birini duymadım bu işlemler uydular ile yapılıyor işte burda dadas_25 arkadasımızın tekniği devreye giriyor 20metre karelik alan için daha önce hazırlanmış topography haritasından 4000-5000 arası nokta işaretleyip yükseklik ve derinliğini hesaplatıyoruz daha sonra simüle ederek gördüğünüz şekiller çıkıyor zemin farklılıklarını rahat bir şekilde yakalıyor bana göre en fazla 5 metre derine inebiliyor ..
burda benim örneklemek istediğim 35 bin dolarlık cihazın aldığı imajla topography haritasından çıkardığım imaj aynı gibi duruyor yine bana göre topography haritaları üzerinden yapılan dadas_25 in tekniğinde doğruluk oranı bir hayli yüksek denemeler örneklemeler ve araştırmalara devam edicem inşallah
Garmin gps için de siparişimi verdim
saygılar