Tas kesim izleri , bunlar üçgen olur dikdörtgen olur yuvarlak olur murç şekline göre delikler oluşur taş kesim izi derken delikler arası çatlamalar olduğu için diyorum eğer o çatlaklar olmamış olsaydı zaman mekan kavram kargaşası çıkardı bazı bölgelerde bu tarz işaretler konaklama süreçlerini yahutta adet yada yön bildirirdi yani muhakkak matematiğe dayanırdı sonuç , asıl konuya gelir isek 12. sayfada büyük kaya paylaşmış sın usta önünde ve yanında nizami dayalı kayalar var o kaplumbağa değil yada herhangi bir hayvan değil o kayalardan belki hepsi belkide bir tanesi zayıf olan kısmı koruma amaçlı yani açıldıktan sonra kapatılan yüzeyi deforme olmasını engeller , üzerinde iz olur işaret olur görünürde yoksa 2-3 karış dibinde toprak altında olur tabi bu yorumum gördüğüm kadarı ile yaptığım yorum işaret her şeyi anlatır işaretsiz olmaz 13 sayfa boyunca işaret göremedim mezar yada define olduğunu gösteren, yazıların tamamını da okumadım toprak üstü kaya yapılarına baktığımız da eğer şekil ve oluşum olarak toprak altında da ebatlar dahil bu şekilde kaya ve taşlar var ise ve siz boşluk buldunuz var sayıyorsanız kendinizden ve bulduğunuz boşluğun ölçü şekil ve derinliğinden şüphe duyuyor iseniz büyük ihtimal kaya yapıları arasında kalan boşluklar çekim veriyordur , tespit yaparken bilindik formlar ve muhakkak o boşlukta derinlik almayı unutmayın eğer tespit te şüphe varsa kendinizi yormayın 1.5x1.5 ebatlarında ufacık bir kaya mezarın dahi giriş kısmında 1 karış ta olsa yağmur suyu için kanal olur . Daha net tartışma götürmeyecek şekilde bir işaret bulursanız paylaşın bakalım yok ise işaret aramaya devam . Rast gelsin