Şimdi usta sen neye göre arama yapacaksan ona göre cihaz tercih etmen gerekir.
Eğer ben yüzey araması yapacam diyorsan kesinlikle bir vlf sistem veya induction balance bir sistem tercih etmelisin.
Yok ben derin arama yapmak istiyorum diyorsanda pulse sistem dışında bir cihaz almamanı öneriyorum.
Senin bahsettiğin cihazların ikiside vlf sistemle çalışan ama derin arama diye satılan cihazlar.
Bu işleri bayadır araştırdığım için hatta neredeyse 1 yıldır sürekli bende dedektörler hakkında konu açıyodum sürekli
dedektör konusunda diyeceklerim bu yönde.
Çünkü pulse sistemin mantığı tamamen derin aramaya yöneliktir. Bahsettiğin cihazlar vlf sistem mantığıyla çalışan cihazlardır.ha belki büyük başlıklarıyla belirli bir derinliğe inebilirsin ama pulseler kadar olmaz emin ol. Gerçekte vlf den derine inmesini beklemek hatadır.
O yüzden ben derin arama yapacam diyorsan bahsettiğin cihazları pek önermiyorum. Ayrıca yüzey aramaya da pek olmaz o cihazlar. Yani en azından yüzey arama yapmak istiyorsan 2-3 bin liraya alabileceğin bir vlf ile de işini çok da iyi görürsün. O dediğin cihazların ekranına işte göstergesine kutusuna boyasına pek aldanma derim.