Karot Makınası

Metalicvoice

Operatör
ben hakaret etmiyorum ben düşüncelerimi söylüyorum bana ters benim sakarya nehri yanında 2 dönüm arazinin icinde 100 m2 evimin altinda sadece 21 tane lahit mezar tarzında boşluk olan yanında küp ve göz yaşı şişesi bulunan mezar var tarlayı saymadım bile hatta şimdi tam altında açmam ama merak da etmiyor degilim bu karatu aldiğimda bakıp sizlere göndereceğim bundan emin olun ben kimseye hakaret etmiyorum oyle anlaşılmış veya demişsem de herkezden özür dilerim ben meftasiz para peşindeyim
degisik fetvalar var
senin icin sectim birini:

Selamünaleyküm. İnsanın kendi arazisindeki bir defineyi bulup çıkarması caizdir. Kişinin kendi arazisinde bulduğu bir define (gömü), eski zamanlara aitse yani İslam öncesi zamanlara ait ise, bulunan şeyin beşte biri zekat olarak verilir. Geri kalanı bulan kişiye aittir. Devlete vermesi de gerekmez. Hakkıdır, yiyebilir. Mevcut yasalarla karşı karşıya kalma ve cezalanma durumunu ise kendisi tayin etmelidir. Bulunan şey Müslümanlara ait bir define ise , onun hükmü böyle değildir. O, buluntu hükmündedir. Bir yıl ilan edilir, sahibi çıkmazsa bulan kimseye kalabilir. Buluntular arasında Şer’an değerli sayılmayan heykel gibi şeylerin imha edilmesi gerekir. Onlar üzerinden para kazanmak caiz değildir.

Mhmtylmz

Aktif Üye
degisik fetvalar var

Selamünaleyküm. İnsanın kendi arazisindeki bir defineyi bulup çıkarması caizdir. Kişinin kendi arazisinde bulduğu bir define (gömü), eski zamanlara aitse yani İslam öncesi zamanlara ait ise, bulunan şeyin beşte biri zekat olarak verilir. Geri kalanı bulan kişiye aittir. Devlete vermesi de gerekmez. Hakkıdır, yiyebilir. Mevcut yasalarla karşı karşıya kalma ve cezalanma durumunu ise kendisi tayin etmelidir. Bulunan şey Müslümanlara ait bir define ise , onun hükmü böyle değildir. O, buluntu hükmündedir. Bir yıl ilan edilir, sahibi çıkmazsa bulan kimseye kalabilir. Buluntular arasında Şer’an değerli sayılmayan heykel gibi şeylerin imha edilmesi gerekir. Onlar üzerinden para kazanmak caiz değildir.
biliyorum abi bende onun icin baskasinin bahçesini kazmam kazanada kendi bilir haramı helâli ben köyde bun tanıdık es dost arazisini gezip ne var ne yok söyledim mezarları da söyledim ister alır ister almaz ama ben elimi sürmem bu bir hobi ve heyecan kimsenin yerindeki parada gözüm yok

Mhmtylmz

Aktif Üye
degisik fetvalar var

ben devlet arazilerinde takılıyorum

Metalicvoice

Operatör
biliyorum abi bende onun icin baskasinin bahçesini kazmam kazanada kendi bilir haramı helâli ben köyde bun tanıdık es dost arazisini gezip ne var ne yok söyledim mezarları da söyledim ister alır ister almaz ama ben elimi sürmem bu bir hobi ve heyecan kimsenin yerindeki parada gözüm yok
kendi yerlerine bakarsin sikinti yok...

Kafkaslı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
gönderdiğimde görürsün abicim
Esselamualeykum Kardeş konuyu uzatma herkezin haklılığı kendinedir tekrar diyorum siz değerli bir üyemizsiniz bizim üyelerimiz üslübu düzgün kişilere saygı duyan kimselerdir
Sizde öylesiniz beni kırmayacağınızı düşünerek size ALLAH CC razi olsun diyorum

Mhmtylmz

Aktif Üye
Esselamualeykum Kardeş konuyu uzatma herkezin haklılığı kendinedir tekrar diyorum siz değerli bir üyemizsiniz bizim üyelerimiz üslübu düzgün kişilere saygı duyan kimselerdir
Sizde öylesiniz beni kırmayacağınızı düşünerek size ALLAH CC razi olsun diyorum
ne demek abicim hepisin yar ve yardımcısı olsun hele hele bu zor günlerde herkezden özür dilerim bende hakkınızı helal edin

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
aleyküm selam ben kimseye karşı degilim ama öyle birsey yapacakalrsa gelip izin isteswlr ne şikayet ederim nede izin vermemezlik yapmayız ama yapılan sizce doğru mu helâli varken neden haram olsun yanlışsam yanlışsın deyin
Kardeşim işte bu sözünün altına imzamı atarım. Bravo sen çizgini bozma.... Rızkı veren Allah helalen tayyiben olanına talip olmak gerek...

Mhmtylmz

Aktif Üye
Eyvallah canım kardeşim sağolasın
Allah izin verirse yarin yağmur yağmazsa findik bahcesine gubre atmaya gideceğiz gittigimde sizlere definecilerin bahçeye yaptıklarının resmini çeker atarım belki sert ve seviyesiz yazılarım olmuştur ama inanın çok dertlyiz ailecek gorunce sizde bana hak vereceksinizdir bundan eminim ?

Kafkaslı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Allah izin verirse yarin yağmur yağmazsa findik bahcesine gubre atmaya gideceğiz gittigimde sizlere definecilerin bahçeye yaptıklarının resmini çeker atarım belki sert ve seviyesiz yazılarım olmuştur ama inanın çok dertlyiz ailecek gorunce sizde bana hak vereceksinizdir bundan eminim ?
Dogru ve haklı sındır bu işte egriler olacaktır
Bizim görevimiz eğri olani uslubunca doğrultmaktır tatli söz yılani deliğinden çkarır mübarek
Doğayi tahrip etmeden tarihe zarar vermeden
Bu hobiyle uğraşmaktır gaye bu deyilmi

AVCILAR

Aktif Üye
degisik fetvalar var

Şafii’dir belki arkadaş Bende ekleme yapayım . Eğer devlet islam devleti ise devlete bir miktar vermek zorunda ( kendi arazisin de olsa dahi (zekat olarak düşüne biliriz)

Metalicvoice

Operatör
Şafii’dir belki arkadaş Bende ekleme yapayım . Eğer devlet islam devleti ise devlete bir miktar vermek zorunda ( kendi arazisin de olsa dahi (zekat olarak düşüne biliriz)
Bknz. @Mal bulanındır hoca hz. :):):) ?