Metalicvoice
Operatör
degisik fetvalar varben hakaret etmiyorum ben düşüncelerimi söylüyorum bana ters benim sakarya nehri yanında 2 dönüm arazinin icinde 100 m2 evimin altinda sadece 21 tane lahit mezar tarzında boşluk olan yanında küp ve göz yaşı şişesi bulunan mezar var tarlayı saymadım bile hatta şimdi tam altında açmam ama merak da etmiyor degilim bu karatu aldiğimda bakıp sizlere göndereceğim bundan emin olun ben kimseye hakaret etmiyorum oyle anlaşılmış veya demişsem de herkezden özür dilerim ben meftasiz para peşindeyim
senin icin sectim birini:
Selamünaleyküm. İnsanın kendi arazisindeki bir defineyi bulup çıkarması caizdir. Kişinin kendi arazisinde bulduğu bir define (gömü), eski zamanlara aitse yani İslam öncesi zamanlara ait ise, bulunan şeyin beşte biri zekat olarak verilir. Geri kalanı bulan kişiye aittir. Devlete vermesi de gerekmez. Hakkıdır, yiyebilir. Mevcut yasalarla karşı karşıya kalma ve cezalanma durumunu ise kendisi tayin etmelidir. Bulunan şey Müslümanlara ait bir define ise , onun hükmü böyle değildir. O, buluntu hükmündedir. Bir yıl ilan edilir, sahibi çıkmazsa bulan kimseye kalabilir. Buluntular arasında Şer’an değerli sayılmayan heykel gibi şeylerin imha edilmesi gerekir. Onlar üzerinden para kazanmak caiz değildir.