Kayadaki haç işereti

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sevgili @Duman Ahmet kardeşim resimlerden anladığım kadarı ile yuvarlak içine aldığım yeni resimlerdeki haç işaretine yakın iki adet güzel mezar var. Önce bu küçük haçın hafif kuzey batı yönündeki kayalara bakınız yada kayanın kendisi ve etrafındaki kayalardan boşluk bakınız. İki mezar bir birine çok yakın . Yanyana da olabilir. O karşıdaki mağaramı seçemedim. Resimlerdeki küçük kanallar var yuvarlak içine aldım bunlar murçtan çıkma ise bunlar bu mezarların işaretidir. Gelelim şelalelere üç şelale olması iyidir........ üç olan yerler iyidir. Hele birde bu şelalelerden birinin yakınında değirmen var ise o şelale daha iyidir. Onları kontrol edip izler aranmalı. Birde üç adet taş demişsin duruşları bir üçgenmi oluşturuyor söylermisin.
IMG-20241023-WA0031.jpg

Ekli dosyalar

Duman Ahmet

Member
Sevgili @Duman Ahmet kardeşim resimlerden anladığım kadarı ile yuvarlak içine aldığım yeni resimlerdeki haç işaretine yakın iki adet güzel mezar var. Önce bu küçük haçın hafif kuzey batı yönündeki kayalara bakınız yada kayanın kendisi ve etrafındaki kayalardan boşluk bakınız. İki mezar bir birine çok yakın . Yanyana da olabilir. O karşıdaki mağaramı seçemedim. Resimlerdeki küçük kanallar var yuvarlak içine aldım bunlar murçtan çıkma ise bunlar bu mezarların işaretidir. Gelelim şelalelere üç şelale olması iyidir........ üç olan yerler iyidir. Hele birde bu şelalelerden birinin yakınında değirmen var ise o şelale daha iyidir. Onları kontrol edip izler aranmalı. Birde üç adet taş demişsin duruşları bir üçgenmi oluşturuyor söylermisin.Ekli dosyayı görüntüle 313006
Ustam yeni gördüm cevabını ben yere geçen hafta kısa süreli ne gittim hava şartlarından dolayı fazla kalamadım.
Dediklerinize gittigim zaman daha dikkatli bakıp işlem yaparım diger resimde görünen mağara gibi duruyor uzaktan bi dron gönderip bakıcam ama

Duman Ahmet

Member
Sevgili @Duman Ahmet kardeşim resimlerden anladığım kadarı ile yuvarlak içine aldığım yeni resimlerdeki haç işaretine yakın iki adet güzel mezar var. Önce bu küçük haçın hafif kuzey batı yönündeki kayalara bakınız yada kayanın kendisi ve etrafındaki kayalardan boşluk bakınız. İki mezar bir birine çok yakın . Yanyana da olabilir. O karşıdaki mağaramı seçemedim. Resimlerdeki küçük kanallar var yuvarlak içine aldım bunlar murçtan çıkma ise bunlar bu mezarların işaretidir. Gelelim şelalelere üç şelale olması iyidir........ üç olan yerler iyidir. Hele birde bu şelalelerden birinin yakınında değirmen var ise o şelale daha iyidir. Onları kontrol edip izler aranmalı. Birde üç adet taş demişsin duruşları bir üçgenmi oluşturuyor söylermisin.Ekli dosyayı görüntüle 313006

Duman Ahmet

Member
Resimlerde nacizane anlatmaya çalıştım şekillerle
İlk kez bu kadar büyük devasa bir kaya gördüm en tepeden en aşağıya kadar eğimli yer yer parça parça abartmadan söylüyorum 50 metreye yakın boy enide bir okadar geniş bir kaya ama dediğim gibi bütün değil bir birlerine eklenmiş gibi dizilmiş gibi.
En tepede büyük kaya ve yanında 3 adet hemen hemen aynı kaya yapısına benzeyen kayalar mevcut ama o bölüm yığma gibi duruyor benim şuan ilk hedefim o yığma
Ve bir birlerine yakın 3 tepe var gene kayalar aralarında 20 metre yok.

Ekli dosyalar

Duman Ahmet

Member
Doğrudur sevgili Ustam. Kaliteye zor ulaşılır. Ama mutlak bir kolay yolu vardır diyorum.
@dardanos ustam hakkını helal et valla
Akıl akıldan üstündür.
Görselde olan büyük kayada yuvarlak içine aldıgım yer oval yani anlaşılabilir şekilde bir insan sırtını yaslasa kavrar şekilde oturak taşı desem değil ne amaçla niçin yapılmış anlamadım.
2. Ok ile işaretledigim yerde bir katman vardı kapak tarzı ama bir hareket olmadı.
Taşa yukardan vurduğumda o bölümde boşluk sesi geliyor diğer yerlerde ses tok geliyor ama orda bariz ses farkı var.
Diğer resime gelince bahsettiğim 3 tepeden ortada kalan tepenin yaklaşık 10 metre aşağısında böyle tünel vari bişey ilişti gözüme az üstünde gene var ama orası daha dar ve taş parçaları var etrafında bunda büyük olanda taş parçası yok 80 kilo bi insanın rahatlıkla girebileceği genişlikte içine ışık tutup baktım girmeyi gözüm kesmedi 😀 yabani hayvan işi desem örümcek ağı var yakın zamanda giren çıkan olmamış çünkü
En ilgimi çeken arka tarafı resimde belli tepe komple 20 metreye yakın kayalık

Ekli dosyalar

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Aman sevgili Ustam vebal altına girmeyelim.
Her şeyin başı insan sağlığıdır. Çok dikkatli davranınız.