Kazı yaparken boş küp parcaları ve küçük siyah taş çıktıacil yardım

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Küp parca parca cıktı ama hepsini toparlasan bir küp cıkıyor. Bir küp parcaları hep dik cıktı

Ekli dosyayı görüntüle 218696Ekli dosyayı görüntüle 218697
Bu dövülmüş toprak deyil ama zemin kurak ve sert bir zemin olmalı sıkıştırılmış kum gibi bir toprak türü burda çalışma yapmak güç
Ama suda var bu zemine daha önce açılıp birşey gizlemişse her ne kadarda zaman geçse aradan eski fonksiyonunu tutmaz calsima yapılması kolay olmalı aradığınız başka yerde olmasın
Çubuk veya cihaz desteğiyle etrafında bir on keşif yapmanızı tavsiye ederim burda devam etmeden once

Recepdistek

Member
Dikkatlice baktınız mı?
Siyah yuvarlak tstn başka varmı?
Ve kemik
Kazdiginiz NOKTA dövülmüş toprak ola bilir görüntülerden anlaşılmıyor
Çok özür dileyerek bir şeyde ben danışmak istiyorum arkadaşımızın anlattığı beyaz sert zemine bizde karşılaştık dışı kaya gibi kazma vurdukça ufalaniyor. Babamı ikna edemedim işlenmiş toprak olsa böyle olmaz deyip vaz gectiler. Sizce burasıda dövülmüş toprak olabilir miEkli dosyayı görüntüle 218731Ekli dosyayı görüntüle 218732Ekli dosyayı görüntüle 218733

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Dönem soygunu olmuş

Maceracıyız

Yeni Üye
Benim dikkatimi 4. Resimde büyük parçanın üstündeki delikli yuvarlak tuğla çekti. Aynını bende yeni yapilan bir yolda bulmuştum küp parçaları ile birlikte. Büyük ihtimalle orası bir mezarliktı. Ama o delikli tuğlanın ne olduğunu ben çok merak ediyorum. Benim bulduğumun aynısını bulmuşsunuz.

Modesk

Yeni Üye
Evet biliyorum iki çeşit küp mezar vardır

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Çok özür dileyerek bir şeyde ben danışmak istiyorum arkadaşımızın anlattığı beyaz sert zemine bizde karşılaştık dışı kaya gibi kazma vurdukça ufalaniyor. Babamı ikna edemedim işlenmiş toprak olsa böyle olmaz deyip vaz gectiler. Sizce burasıda dövülmüş toprak olabilir miEkli dosyayı görüntüle 218731Ekli dosyayı görüntüle 218732Ekli dosyayı görüntüle 218733
Estafurullah
Sizin burasi kireç karışımı toprak
Yüzeysel beyaz görüntüsü var
Kişin yağmur ve kar suyunu emip yazında sıcağın kuraklığı toprağı beton misali sertleştirir
Kazmanin sivri ucuyla kalıp kalıp şeklinde çıkar
Kil toprağa yakın bir görüntüsü var
Ama kıl toprak ve dövülmüş toprak yaglimsi bir görüntüsü var
Buysa kurak sanki harcın kurumuş görüntüsü diyebilirim :)

Recepdistek

Member
Estafurullah
Sizin burasi kireç karışımı toprak
Yüzeysel beyaz görüntüsü var
Kişin yağmur ve kar suyunu emip yazında sıcağın kuraklığı toprağı beton misali sertleştirir
Kazmanin sivri ucuyla kalıp kalıp şeklinde çıkar
Kil toprağa yakın bir görüntüsü var
Ama kıl toprak ve dövülmüş toprak yaglimsi bir görüntüsü var
Buysa kurak sanki harcın kurumuş görüntüsü diyebilirim :)
Peki üstad cubukcumuz burayı işaret etmişti boşluk ve değerli var diye devam etmemizde fayda varmıdır acaba

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Peki üstad cubukcumuz burayı işaret etmişti boşluk ve değerli var diye devam etmemizde fayda varmıdır acaba
Biraz geç dönüş yapıyorum beni mazur görün
Cubukcunuza güveniyor iseniz ve cubukcunuzda kendinden emin ise çalışma yapıp yapmamak size kalmış
bir söz vardır aklımda kalacağına gözümle görmek aklımdaki kurdun aklımın kemirmesinden kurtulmak en iyisidir diye ....

Bu toprakta çıkacak kaya türlerinde miner içerikli ve demiri yüksek kayalar mevcut
O yüzden yapacağınız çalışma ve çekeceğiniz eziyet bir kaya için olmamasına gayet gösterin
Şahsen başıma çok geldi bir başkasının başınada gelmesini istemem
Hakkınızda hayırlı olması dileklerimle
Nasibiniz bol olsun kardesim