Kirazlı Yayla, Erikli Yayla ve Topkoru - Çan, Harita ve Diğer Emanetler

balkaya34

Bilgili Üye
Benzeri bende var Alan taramayla bakıldı sinyal iyi durumda Müsait bir zamanda cihazı götürecem

Slm ,, Varsa resmini koyun ki arkadaslar uzerinde yorumlar yapsınlar,
Birde bu isaret.veya yer bir tek alan degil ,bunun güney karşısında TÜRBETEPE var bu konuda daha başka ama bunlar hep.bir birine yakin ve bu alanda Hamile kadin , Katır bogan gölü, çimenika kalesi filan boyle bir birini takip eder ve mesafeleri yakın..
Burası YÖRÜK YAYLASI .
zaten 3 yayla uzerine belgelemisler.

feyza

Yeni Üye
Erikli yayla ,Top korunun ( kurt kalenin ) yakin batisinda ve arasında büyükbir dere var.
Erikli yaylanın hemen devamı gundye dogru olan kısım Kirazlı yayladır. Buranın diger adıda ( kudret kale) dir .
Yani iyi incelerseniz isimler takma isimdir.
Bir yerde topkoru 7 mezar var demiş ,Baska bir anlatimdada ayni yeri Kurt kale olarsk anlatmış , Bunlari iyi incelediğinizde sonuc bu çıkar..
Türbe tepeye çıkarken kulubeler ve kaldırim vardır der.Ekli dosyayı görüntüle 298039
Işde bu kaldırımala çıkılır bu kaldırımın sagı ve solu kulübe yıkıntısı .
Buranın üsdü düzlük ,Aynı zamanda Kurt kalesi demiş

paytoncu

Aktif Üye
Selamün aleyküm
Menderes amca yok ise ben varım.
Bu hamile kadın meselesini Topkoruda kini tam net anlatcam ama bir daha anlatmayacağım.

Topkoru Karanlık dere mevkisi =Tarihi bendin hemen kuzeyi , Tarihi bend devam eder Karatepe'ye doğru kuzeybatı yönünde bir kaç yüz metre ötede karanlık dere vardır.Bu karanlık dere net bariz sağlam bir çeşmedir ki Neden karanlıktır meselesini şimdilik anlatmayacağım.
Karanlıkdere çeşmesi aynı anda ayazmadır.
Karanlık derenin batısında yaklaşık 150 metre batısında bir yığıntı vardır.
Karanlık derenin 200 metre kadar güneydoğusunda sırta doğru patika yola yakın bir kaya vardır ki bu kaya az biraz büyüktür.
Yerde yatık haldedir.Bu kayanın kuzey batı cephesinde oyma olarak negatif oyma 50 cm derinliğinde bir kademeli negatif oyma vardır.
Bu oyma bir bayandır kucağında kabartma bir çocuk vardır.
Bu çocuğun kıçı doğuya kadının yüzü doğuya çocuğun yüzü batıya bakar haldedir.
İşarete yakın kuzeybatı ön düzlükte mezar vardır.
Malzemesi ise karanlık derenin batısında ki yığıntı tümsek içindedir.
Bu kayada ki kadın hamile olmayıp aynı kayada doğu bitiş ucunda kayanın tekrar aynı kadın dizlerini döverken feryad ederken geometrik olarak gizli bir şekilde forma kavuşturulmuştur ki Yapanı Bizans erken dönemi ermenileridir.Kullanıcısı volçandır.
Anlayacağınız hem oyma hemde oyma içine sıvama çocuk fügüründe malzemesi yoktur.300 vya 400 metre batıda çeşmenin öbür tarafında ki yığmadadır malzemesi.Bu kayaların hepsi volkanik bazalt karataş olup yosun ve benzerlikten ötürü görmek zor iştir.Fügür kayanın altına doğru yapılmıştır.Toprak kadının ayaklarını kapatır haldedir.Yani Kaya ile toprak birleşimine yakın alt kısımdadır fügür.Buradan bu işaretten yönünü kıbleye döner isen 2 -3 kilometre sonra kudret kalede olursun.
Buradan yönünü güneybatıya dönersen Sarıgöl yeşildağ
buradan Doğuya devam eder isen Halkalı kayaya gidersin.
buradan Güney hafifdoğulu gider isen Alibey değirmenine varırsın.

Bu fügürün genişliği 25 cm yüksekliği 55 cm kadar vardır.
Ayakları yoktur bilekten itibaren.
Robot usta yazdıklarını okudum evet doğrudur. Lakin hamile kadın yakınlarında üzerini kapattıkları ardıçlarla kapanan iki katlı ahırdan bahsetmemişsin bu ahırın doğu tarafında çökmüş olan ve sağlam kalan mahsenlerden bahsetmemişsin.bu alana yine yakın güney batılı olarak minyatür değiröenden bahsetmemişsin . Tam batısında bir tabanca bir tüfekten bahsetmemişsin hafif kuzey batılı olan karanlık derenin ölüler karanlıktadır anlamını taşıdığını burdaki mezarlardan bahsetmemişsin . Ben daha yazamadığım kadar çok şeyler var . Örneğin buranın tam kuzeyinde yüksek tepenin bulunduğu yere kurt kalesini dememişsin. Bu 7 mezarların güneyine tepeye çıktığımızda avcı karacadan bahsetmemişsin . Bu mezarların olduğu yerin güney doğusundaki kiliseden bahsetmemişsin. Ve daha nice şeylerden bahsetmemişsin. Ben ekleyeyim. Bu mezarların tam kuzey batısı dağarcıklı değirmen adı verilen yer . Değirmen falan hikaye . Burası bir kuyu kuyunun üzerinde ayının arka ayağı kuyuya üst kapak yapılmış horasanlanmış. Dahasını anlatayım bölgede bulunan yerlerin tamamı derin ve Horasan içine gömülü kuyu ve emanetler. Evet bölgenin çoğu arazinin kuzey cephesindedir. Zaten bu alanda ne varsa var diğerleri burası kadar büyük bir alan değil. Ayrıca bu alanda benim saydığım 7 adet ayı var topalı topalsızı hepsi. Vesaire birde şunu izah edeyim. Bu kuzey cepheli alanda 3 ayrı pınar çeşme var. Birde doğuya akan var. Diğerleri hep kızeye akan birde doğuya alanı var. Kuzeye ajanlar pis su doğuya akan temiz su. Birde batıda Kaya'nın içinden çıkan su çok soğuk lakin çevre kirliliği mevcut içemedim. Çeşmenin önüne yakın yığıntı taş toprak karışık bir yer var açılmış ortası çukur kalmış . Buraya yakın bir kayalıkta 40 adet farklı ebatlarda delikler var en sonuncusu Kaya'nın dibine yakın yerde bitiyor tesbitime göre giriş burası. Buranın az üstünde bir kaya var kayada bir delik var burda Kaya'nın tam kenarında üst üste iki koltuk var yönleri kuzey koltuğa yakın giriş tesbitim oldu. Aynı kayalığın batı yönünde taş döşeli bir yer var ğiriş tesbitime göre girişe kaya düşürülmüş . Bu girişin az yukarısında uçurumdan bir kasa patlatılmış hayli büyük bir delik. Bu yerin tam kuzeyi şahin kaya . Ve kahve fincanları bulunan alan. Çok sayardım lakin şimdilik yeterli olur zannımca işaretlerin hepsini yazamadım özür dilerim ayrıca. Selametle kalınız

paytoncu

Aktif Üye
Ve bu saydıklarımın hepsini görmüş biri olarak yazdım. Başkasından görüp duyduklarıma itibar etmediğim için ne gördüysem azcık yazdım saygılarımla..