Güney batı kısmı yani
evet şebinkarahisara yakınmışGüney batı kısmı yani
yok usta biz diğer %40 ının peşindeyizSakın olan benim arazimde olmasın burası. Bana bakın konuyu kapatır :268:fena kovalarım ha. Kalenin çevresinin %60 ı benim kaynanaya ait ona göre. Direkman ateş ederim
Kardesim hosgeldin siteye.burasi gercekten bilgi alisverisi acisindan guzel biyer.simdi burasi hakkinda biraz fikir alisverisi yapalim.burasini goremedim daha evvel anlatmistim alucraya iki gunlugune gezmeye gitmistik baya gezdik ama zaman kisitli oldugundan burasi kaldi.2 coban kardes arkadaslarim buralari biliyorlarmis biraz anlattilar video istedim cekmisler oradan inceledim baya cazip biyer.videodan ilgimi ceken yerleri foto alip onceki sayfalara attim diye hatirliyorum.simdi videoya ve anlatilanlara gore sana birkac soru sormak istiyorum oraliysan duymus olabilirsin.== bu kizlar kalesinin altindan akan dere taraflarinda birkac mezar acmislar hatta hac isareti olan birkac mezar kapagi veya mezar tasini oralarda birakmislar.(telefonum eski resim yukleyemiyorum.bide zor yaziyorum) laptopta bulabilirsem atarim o resimlerden.bide dereyle yamac arasinda blok kayadan magara tarzi sanirim kaya mezardi cunku kare seklinde duzgun kapisi vardi 3-4 basamak inilerek giriliyor eskiden acilmis. Ayrica bu kizlar kalesinin bulundugu devasa kayaligin arka tarafindan tepesine cikiliyormu.orada mahsen goruluyor videoda orayida isaretlemistim onceki fotolarda fakat acmak imkansiza yakin. Burasi sit alanimi.izinli calisma yapabilirmiyiz.siteden bikac usta var orali birlikte arastiririz.bide bisey soracagim bu sizin koyden armutluya dogru dere islahi yapan kepce operatoru armutlu yakinlarinda derenin u yaptigi yerdeki yamacta ne buldu.odayi daha sonra toprakla kapatmis anlasilmasin diye.videoda yeri prt scn yapip attim yukarda ordan haberin varmi.derenin icinde kopru ayagi gibi bi kaya varmi.derenin kenarinda uzerinde 4 yuvarlak oyma olan 30-40 mt yuksek piramit seklinde tepesi sivri yamaci trasli kaya varmi.biraz bahset bakalim.Dediğin yer alucra gökçetaş köyü içerisindedir yani benim köyümde. Ne yaptın bilmiyorum ama kaleye çıkış yeri say, çıkmak bir şekilde olsada inmek artık çok büyük sıkıntı. rumlardan kalma bir yapıdır ve daha önce çok defineci arama yapmaya gitmişti. Ve dediğin gibi adı kızlar kalesi çocukluğumda çok fazla çıkıp gezmiştim içini çok bilinen bir yer değildir yerlisi bilir.