eagle-adler
Yeni Üye
Hayatta ilk kez buldugum define sahteymis...
Arkadaslar elimde olan yaklasik 693 gr. Ebatlari 7x7,5x1,4
Eski yunanca yazili arastirmalardan manasi Kral Selevkos cikti. En son teknoloji cihazi Röntgenfluoresznezanalyse ile kontrol yaptirdim icerigi %92 Bakir gerisi cinko oldugu bilgisi cikti.
Anlayan arkadaslar yardimci olursaniz bu sahtemidir degerli yorumlarinizi bekliyorum.
Saygilarimla
Hayırlı olsun.Arkadaslar Siz sahte diyorsunuz kontrol ettirdim frankfurtta selevkoslarin mührü yada kilise esyasi oldugunu söylüyorlar kesinlikle sahte olmadigini söylüyorlar. Startseite – Dr. Busso Peus Nachf.e.K
Forumun nihaî amacının farkında olanlardan biriyim üstadım.dakyanus ise evet iyi para eder @Trakyalı81 ustam, yaa burası insanlara doğru dürüst bilgi alış verişi yapmayeri, sahteyse sahtedir, zaten alım satım yeri değildir... saygılar
sevgili forum kullanicisi cok özür dileyerek yüksek müsadenizle bunu kontrol edip size bu bilgiyi veren prof.arkg. vs neyse aklına ... Bu kadarda sallamayin bari tamam define işinde pireyi deve yapmak meşhurdur ama Selefkos (Σέλευκος) imparatorluğundan bahsediyorsun yapma gözünü sevim ??Arkadaslar Siz sahte diyorsunuz kontrol ettirdim frankfurtta selevkoslarin mührü yada kilise esyasi oldugunu söylüyorlar kesinlikle sahte olmadigini söylüyorlar. Startseite – Dr. Busso Peus Nachf.e.K
Tam ben diyecektim ki.. sahte yorumuna aynen katılıyorum ..çok net ifadelerle noktayı koymuşsunuz üstat..Üzerindeki domuz ve çoban görseli burada sikke olarak sorulmuştu.boş çıkmıştı.obje arka yüzeyinin tamamı asitik sıvı içinde hava almadan bir süre kalmış.ikinci kez bir daha sıvıya yatırılmış.solda yılanın boyun bölgesindeki sıvının göllenme yaparak durulmuşluk izleri ve o noktada sıvının kuruyarak ince katman yapması bunu gösteriyor. önem arz eden başka nokta arka yüz yılan boyun bölgesindeki sahte patin pul yapmış.dökülecek kabuk görünümünde olması düşündürücü.gerçek patini el ile kolay kolay silemezsiniz. sağdaki yılanın ağzına keski vurulmuş.ayrıca ön yüz hale üstü taçlı kral betimi çok basit.burun krala yakışmamış.kısaca sahte.boş işler.