Selam usdam : Ben kudret kalenin bati tarafına ve kuzey tarafina hic geçmedim ,Zaten Zaman kafi gelmiyor, Ancak dogu ve guney yönünde bayagi bir incelemeler yapdık, Guney ucu ,Hic ara vermeden kurubdere ve bitisigi ceneviz kale basliyor ,1,5 veya 2 klm gidersin ayni yonde gemi kayayavarsiniz ki orasi seytan dereninbaslangici yani gemi kaya cok yuksekde ordan vakdiginda asagida sazki golu net görürsünüz, tam guneyinde tepenin zirvesinde KARA GOL VAR bu golun onunde 7 adet oturak car Ve onunda kudret kale rarafinda 12 metre uzunlukda 6 metre derinlikde 3 metre eninde dedigi kosdantin kizi mezari dedigi yarmaya geliyorsun bu aslinda basli basina bifere ama ne anlatiyor bilmiyorum ,Onunda dogusundan tepeyi indiginde Tirmanan asger Ve mavi göl ki isde guney dogusundan gelen sulu dereyle kuru dere burada birlesiyor,Kudret kalenin usdu cok guzel düzlük aslinda yayla orasi ve Adida KIRAZLI yayla , kuru dereden uşt kismindan duzlukden doguya dogru yurudugunde Cok ozel yepilmis bir roma sandik mezar i gorursun ,Isde bahsettigi tek mezar budur ,Bu cok guzel bir mimariyle ozenle yapilmis bir Kumbet mezar ,Nisan ayinda burada bahar bayrami yaparlar ,Sagina soluna Caput baglarlar filan , Kalenin guneyinden dereler var o derelere indiginde Yol gozukmeyen kapali bir alanda Asil MURETTEBAT CUMLE KAPISI dedigi bir tas harabe var saniyorum burani girislerinden birisi burasi ,Zaten yazilardada murettebat cumle kapısı diyorki bu cumle kapisi demek genel.olarak herkesin girdigi kapi.anlami tasir.Kalenin eteginde dogu bati eksenli yol var zaten ,Bu yol sulu derenin bir kismindan kaldirim doseliydi belkide simdi yol calismalarinda bu kaldirim yok olmuş okabilir cunki bu yol koyler arasinda ve arazi ye gidis gelis lerinde kullanilan yol,
Yani kale adini eskiyalar takmis bunu zaten sizlerde biliyorsunuz,Aslinda kale yok , yani asil yer kirazli yayladir ,Bunun icini kale olarak kullanmisdir , Saygilar arkadaslar