Mobilelegends
Yeni Üye
Değerlendirelim denemekte fayda var diye düşünüyorumÇizgili olan taşın arkasına bakmakta fayda var. İşaret olabilir. Taşı sökmeden bi dedektör gezdirin yüzeyinde
Değerlendirelim denemekte fayda var diye düşünüyorumÇizgili olan taşın arkasına bakmakta fayda var. İşaret olabilir. Taşı sökmeden bi dedektör gezdirin yüzeyinde
Üsttende görselini atmıştım baya kuyu yani ama çok geniş suda geliyor bahsettiğiniz sarnıç nasıl bilmiyorum ama internetten baktığımda çok alakasız buradakiyle eski sarnıç varmı örnek gösterebileceğiniz bidaha paylaşayım sizede Ekli dosyayı görüntüle 272503Böyle kuyu olmaz.Paylaştığınız görsel sarnıçtır.
şimdi oldu usta burası kuyu bak bendede ufağı vardı bir zamanlar örme değil ama kullanım amaçlı define için değil.Üsttende görselini atmıştım baya kuyu yani ama çok geniş suda geliyor bahsettiğiniz sarnıç nasıl bilmiyorum ama internetten baktığımda çok alakasız buradakiyle eski sarnıç varmı örnek gösterebileceğiniz bidaha paylaşayım sizede Ekli dosyayı görüntüle 272503
Şöyle söyleyim bi cizhaz gelmiş yeraltında 3 adet boşluk gördüğünü söylüyor. Çubukla iki kişi bakmış bunlarda tam tersi yönde bir oda olduğunu söylemişler net yer altı görüntüsü alınamamış. 3 oda olduğunu rivayet eden arkadaş çubukla bakılan yerde gaz var orayla uğraşmayın demiş bahsettiği odanın büyüklüğüde 2mtkare civarında. Tabi bunlarla hemen girelim çıklaım yapsınlar istemedim dediğiniz gibi çok tehlikeli olabilir ayrıca üzerine ev oturmuş durumda o yüzden işlem yapılmadı dedektörler bakıyorlar sinyal alıyorlar ama oda yanıltabiliyo yazılarınızı okuduğumda mineral vs şaşrtabiliyor o yüzden işaret aransın dedik ama ordada en çok dikkatimi çeken yolladığım görsel oldu onun dışında nasıl bişey aranması gerektiğinide bilmiyoruz şaşkınlığımızın sebebide araştırdım ama bu kadar büyük bi yapıya rastlamadım 6 metre genişlik 12 mt uzunluk az değil sadece su için neden uğraşsınlar bu kadar dedim sonra acaba açıktı yağmur suyumu dedik ama alttan su kaynamaya devam ediyor sürekli doluyor bakabilmek için suyu çekmişler 7 mt kadar doluymuş su yani su alttan devamlı geliyor en alttaki pencereleri çözemedim su döküldüpünde içine çok derine gidiyor çünkü akış sesini duyuyorsunuzBende ilk kez goruyorum boyle bir seyi.
Klasik manada kesinlikle kuyu değil, bu net.
İlk aklima gelen;
Taslarin aralarinda harç olmadigina gore bu yapinin duvar kalinligi 2 metreye yakin olmali. Bu nedenle suyun temizliginde kullanilan filtreleme gibi duruyor.
İkinci ihtimal:
Bu cevrede su cok azdi. Bu nedenle sizma yaptirilip biriktirilmeye calisulmis olabilir.
Dikkat: Hic bir tasi yerinden oynatmayiniz, cok tehlikeli olabilir.
İmkan varsa, cubukla bosluk bakabilen birisi etrafini dolassin, tunel var mi? baksin. Kanaatimce tunel tespiti negatif olacak, lakin yinede bakilsin akilda kalmasin.
Ayrica 1 metre derinlikten metal sinyali alabilen bir dedektorle de bakilmasinda fayda var. Tespit pozitif olursa, bir tasi almak icin 100 kez dusunulmelidir. Asla acele edilmemelidir. Teknolojiden istifade edilerek emniyet tedbir leri muhakkak alinmalidir.
Evet defineden ziyade gerçekten ne amaçla ve hangi dönem yapıldığını merak ettim ben bişey çıkar çıkmaz böyle şeylere umut bağlamak yersiz ama enteresan bi yapı ve insanı çekiyor
3-5 arkeolog bulup resimleri gonderip bilgi almakta yarar var.Evet defineden ziyade gerçekten ne amaçla ve hangi dönem yapıldığını merak ettim ben bişey çıkar çıkmaz böyle şeylere umut bağlamak yersiz ama enteresan bi yapı ve insanı çekiyor
Bakın bunlar bir emare değildir,Anladım öncelikle sormak istedim genel itibariyle şimdi tekrar baktıklarında aşağıda gönderdiğim resimleri çekmişler ben hiç anlamıyorum o yüzden yorumda yapamıyorum sizinle fotoğrafları paylaşayım toplam 8 tane oyuk var bunlara su döktüklerinde daha da derine şarıl şarıl suyun inişini duyuyorlarmış gider pencereleri olabileceğini düşündüm ben üsttekiler belki su seviyesi için ama alttaki pencereleri anlamadım 4 tanesi 6 metrede 4 tanesi 12 kuyu dibinde karşılıklı bunlar
Ustad nasibin bol ve Hayırlı olsunŞöyle söyleyim bi cizhaz gelmiş yeraltında 3 adet boşluk gördüğünü söylüyor. Çubukla iki kişi bakmış bunlarda tam tersi yönde bir oda olduğunu söylemişler net yer altı görüntüsü alınamamış. 3 oda olduğunu rivayet eden arkadaş çubukla bakılan yerde gaz var orayla uğraşmayın demiş bahsettiği odanın büyüklüğüde 2mtkare civarında. Tabi bunlarla hemen girelim çıklaım yapsınlar istemedim dediğiniz gibi çok tehlikeli olabilir ayrıca üzerine ev oturmuş durumda o yüzden işlem yapılmadı dedektörler bakıyorlar sinyal alıyorlar ama oda yanıltabiliyo yazılarınızı okuduğumda mineral vs şaşrtabiliyor o yüzden işaret aransın dedik ama ordada en çok dikkatimi çeken yolladığım görsel oldu onun dışında nasıl bişey aranması gerektiğinide bilmiyoruz şaşkınlığımızın sebebide araştırdım ama bu kadar büyük bi yapıya rastlamadım 6 metre genişlik 12 mt uzunluk az değil sadece su için neden uğraşsınlar bu kadar dedim sonra acaba açıktı yağmur suyumu dedik ama alttan su kaynamaya devam ediyor sürekli doluyor bakabilmek için suyu çekmişler 7 mt kadar doluymuş su yani su alttan devamlı geliyor en alttaki pencereleri çözemedim su döküldüpünde içine çok derine gidiyor çünkü akış sesini duyuyorsunuz