Mehmetarkın
Aktif Üye
Tabi bu sorunun muhatabı ben değilim ama Türkiye'de dedektörlerde bir sınırlama yok.. Yabancı üretimler yurtiçine girişte kısıtlanmıyor.. Devreyi kartı komple değiştirmeniz gerekir.. Öyle ayarını kıstım oldu bitti birşey değil.. Bir ara geçmiş yıllarda çok konuşulmuş bazı arkadaşlarımizda yurtdışından birazda ucuz olsun düşüncesiyle akrabalar arkadaslara sipariş vermişler bu şekilde çok dedektör yurdumuza girmistir..Bunu ilk kez duyuyorum.Dedektör teknolojisi daha derine iniyor ama devlet buna izin vermiyor.Doğru mu anladım?
Peki yurtdışından ithal edilen markalar var.Onlarda durum nasıl oluyor? Bizim ülkemize ithal edeceğiniz ürünlerin algılama mesafesini düşürün gibi şart mı öne sürülüyor? Pulselerinde vlflerinde dünya standartlarında özellikleri ve algılama mesafeleri belli.Elektronikten anlayanlar bu cihazları amatörce kendileride yapıyor.Ama algılama standartlarının dışına çıkamıyorlar.Sistemin kendi sınırları ve handikapları var çünkü.
Ama bir konu daha varki bu gerçekle alakası olmayıp işin sahtekarlık tarafından özellikle minelap markada özelliklede gpx sahte girmiştir.. barkod ürün seri numarasi felan çok sorgulandığı zamanlar olmuştur.. ama konumuz bu değil..