lorenz X3-X5 mi XP Deus Huntur başlıklı mı

Mehmetarkın

Aktif Üye
Bunu ilk kez duyuyorum.Dedektör teknolojisi daha derine iniyor ama devlet buna izin vermiyor.Doğru mu anladım?
Peki yurtdışından ithal edilen markalar var.Onlarda durum nasıl oluyor? Bizim ülkemize ithal edeceğiniz ürünlerin algılama mesafesini düşürün gibi şart mı öne sürülüyor? Pulselerinde vlflerinde dünya standartlarında özellikleri ve algılama mesafeleri belli.Elektronikten anlayanlar bu cihazları amatörce kendileride yapıyor.Ama algılama standartlarının dışına çıkamıyorlar.Sistemin kendi sınırları ve handikapları var çünkü.
Tabi bu sorunun muhatabı ben değilim ama Türkiye'de dedektörlerde bir sınırlama yok.. Yabancı üretimler yurtiçine girişte kısıtlanmıyor.. Devreyi kartı komple değiştirmeniz gerekir.. Öyle ayarını kıstım oldu bitti birşey değil.. Bir ara geçmiş yıllarda çok konuşulmuş bazı arkadaşlarımizda yurtdışından birazda ucuz olsun düşüncesiyle akrabalar arkadaslara sipariş vermişler bu şekilde çok dedektör yurdumuza girmistir..
Ama bir konu daha varki bu gerçekle alakası olmayıp işin sahtekarlık tarafından özellikle minelap markada özelliklede gpx sahte girmiştir.. barkod ürün seri numarasi felan çok sorgulandığı zamanlar olmuştur.. ama konumuz bu değil..

BMW-45

Aktif Üye
Ustalarım piyasada yada özel yapım ortalama yada en fazla 1.5 metre derinlik verebilecek ayrımı iyi olan ama en önemlisi minerali eleyebilecek dedektör tarzında cihaz yok mudur yardımcı olursanız sevinirim @Gönül_Eri @uçanhollandalı @BMW-45 @sanal defineci @dardanos
Her kese iyi geceler, ekim ayının 11de İstanbula geliyorum, daha sonra İzmire gideceyim. Bilyorsunuz ben Azerbaycandan gelecem, bizim Murat abimiz var orada Pover Pulse görüntüleme aldığımız. Onunla buluşacağım, onun üretdiyi yeni bir dedektör var, piyasa ses getiricekdir dedi. Derinliyi 3-6 metrelere kadar inen bu dedektör ayrım yapıyor dedi, 1 ve 20 vatt gücünde çalışan bu sistem hiç bir toprakdan etkilenmez dedi. Teste açıkdır dedi. Reklam yapmıyorum. Ben bizzat İstanbula bu cihazı test yapmak için geliyorum. Daha sonra İzmire gideceyim ayin 12sinde. Okt cihazım Oktayda tamirdedir daha önce anlatmışdım bunu arıza yaptığını köprü kırılıb nehire düşdüyümüzü. 2 ay oldu hazırdır dedi Oktay. Gönül eri kardeşimizlede ilk defa yüz yüze İzmirde buluşucaz Allahın izniyle. İsteyen gele bilir Hem Okt.ni yeniden test sahasına götürücez hemde İstanbulda şu yeni dedektörle tanışıb test yapacaz. Yeni dedektör dediyi gibi varsa Murat abinin onun kaçıra bileceyi hiç bir define yoktur. Yüzeysel olan çivi nal qazos kapağı siqara poşeti gibi küçük nesnelere ötmez dedi cihaz. Bende bu söylediklerini Murat abimizin gözümle görmeye geliyorum Allahın izniyle. Okt.ni biz kargoyla almışdık Oktay beylede ilk defa yüz yüze tanışmış olucaz inşəAllah. Saygılarımla

james

Yeni Üye
Her kese iyi geceler, ekim ayının 11de İstanbula geliyorum, daha sonra İzmire gideceyim. Bilyorsunuz ben Azerbaycandan gelecem, bizim Murat abimiz var orada Pover Pulse görüntüleme aldığımız. Onunla buluşacağım, onun üretdiyi yeni bir dedektör var, piyasa ses getiricekdir dedi. Derinliyi 3-6 metrelere kadar inen bu dedektör ayrım yapıyor dedi, 1 ve 20 vatt gücünde çalışan bu sistem hiç bir toprakdan etkilenmez dedi. Teste açıkdır dedi. Reklam yapmıyorum. Ben bizzat İstanbula bu cihazı test yapmak için geliyorum. Daha sonra İzmire gideceyim ayin 12sinde. Okt cihazım Oktayda tamirdedir daha önce anlatmışdım bunu arıza yaptığını köprü kırılıb nehire düşdüyümüzü. 2 ay oldu hazırdır dedi Oktay. Gönül eri kardeşimizlede ilk defa yüz yüze İzmirde buluşucaz Allahın izniyle. İsteyen gele bilir Hem Okt.ni yeniden test sahasına götürücez hemde İstanbulda şu yeni dedektörle tanışıb test yapacaz. Yeni dedektör dediyi gibi varsa Murat abinin onun kaçıra bileceyi hiç bir define yoktur. Yüzeysel olan çivi nal qazos kapağı siqara poşeti gibi küçük nesnelere ötmez dedi cihaz. Bende bu söylediklerini Murat abimizin gözümle görmeye geliyorum Allahın izniyle. Okt.ni biz kargoyla almışdık Oktay beylede ilk defa yüz yüze tanışmış olucaz inşəAllah. Saygılarımla
Ustam vallahi senin samimiyetine inanıyorum, okt senin sayende tanıdık o cihazda benim gözümde testi çekti bende en kısa zamanda alicam inşallah.
Dedektörude test edip bilgilerinizi paylaşırsanız seviniriz özellikle mineral konusu önemli şimdiden Allah razı olsun her zaman sözümüzün erisiniz

BMW-45

Aktif Üye
Ustam vallahi senin samimiyetine inanıyorum, okt senin sayende tanıdık o cihazda benim gözümde testi çekti bende en kısa zamanda alicam inşallah.
Dedektörude test edip bilgilerinizi paylaşırsanız seviniriz özellikle mineral konusu önemli şimdiden Allah razı olsun her zaman sözümüzün erisiniz
Allah cümlemizden razı olsun qardaş. Daha önceleri söylemişdim yinede söylüyorum, defineçilik benim hayatımın bir paeçası desem doğru olur. Ben bu işi zengin olmak için yapmıyorum sevdiyim için yapıyorum. Bu yoldada çok cihaz aldım, çok para kayb etdim, hepsini zamanında yazdım buraya, ve yinede yoluma devam ediyorum. Kötüye kötü iyiye iyi söylüyorum, kullanmadığım cihazlarla ilgili kötü yada iyi yorumu yapmıyorum. Şimdide yeni bir cihaz çıktı onuda test etmeye gidiyorum, iyiyse iyi kötüyse kötü derim. Murat abiye güveniyorum adam gibi adamdır, cihazıda umarım dediyi gibi olursa birini alıb Okt.mide Oktaydan teslim alıb memlekete dönecem.

james

Yeni Üye
Allah cümlemizden razı olsun qardaş. Daha önceleri söylemişdim yinede söylüyorum, defineçilik benim hayatımın bir paeçası desem doğru olur. Ben bu işi zengin olmak için yapmıyorum sevdiyim için yapıyorum. Bu yoldada çok cihaz aldım, çok para kayb etdim, hepsini zamanında yazdım buraya, ve yinede yoluma devam ediyorum. Kötüye kötü iyiye iyi söylüyorum, kullanmadığım cihazlarla ilgili kötü yada iyi yorumu yapmıyorum. Şimdide yeni bir cihaz çıktı onuda test etmeye gidiyorum, iyiyse iyi kötüyse kötü derim. Murat abiye güveniyorum adam gibi adamdır, cihazıda umarım dediyi gibi olursa birini alıb Okt.mide Oktaydan teslim alıb memlekete dönecem.
Ustam iyi akşamlar iyisinizdir inşallah, memleketinize döndünüz mü cihazları deneme imkanınız olduysa tecrübelerinizi bizimle paylaşır mısınız bende bu kış okt alfa almayı düşünüyorum sizinde fikrinizi öğrenmek isterim, dedektör hakkında da bilgi verirseniz sevinirim sizin yorumlarınızı kıymetli buluyorum.
@BMW-45

Bulan usta 2

Member
İyi akşamlar bende şuan da cihaz arayışı içerisindeydim, daha önce lorenz ile belli bir süre çalışma yaptık cihaz derin algılıyor evet ama minerale çok gidiyor ben alıcak olsam almazdım. xp hunter ile bir deneyimim yok ama tavsiye ediliyor, test videoları da mevcut ben olsam hunter alırdım,
birde asteam multimax dedektöründe testleri mevcut bana biraz daha mantıklı geldi yani ben şuan
Multimax ile XP hunter arasında kaldım.

Reklam değildir...
Multimax
Xp hunter
Multimax kulanıcısıyım minarele aşırı gidiyor elektrikge de aynı sekil ama bazı minarelsiz yerde çalıştırdım iyi çalışıyor derinlikte demir de iyi ama altında bilmiyorum demirde 2 metreyi görüyor ama altın zannediyorum biraz daha yukarıdan çeker kısacası minareli alandaysanız multimax sorun yaşata bilir öbür cihazlarda genelde hep ayni

Asya26

Member
Multimax kulanıcısıyım minarele aşırı gidiyor elektrikge de aynı sekil ama bazı minarelsiz yerde çalıştırdım iyi çalışıyor derinlikte demir de iyi ama altında bilmiyorum demirde 2 metreyi görüyor ama altın zannediyorum biraz daha yukarıdan çeker kısacası minareli alandaysanız multimax sorun yaşata bilir öbür cihazlarda genelde hep ayni
Ustam 2 metre derinlikte demir bulduğu yer test sahası mı arazidemi buldunuz
Demirin yüzeye göre çapı ve toplam hacmi ne kadardi
toprak nemli mi kurumuydu yoğun minarel mi az minarel li miydi ayrıntıları yazabilirmisin

BMW-45

Aktif Üye
Ustam iyi akşamlar iyisinizdir inşallah, memleketinize döndünüz mü cihazları deneme imkanınız olduysa tecrübelerinizi bizimle paylaşır mısınız bende bu kış okt alfa almayı düşünüyorum sizinde fikrinizi öğrenmek isterim, dedektör hakkında da bilgi verirseniz sevinirim sizin yorumlarınızı kıymetli buluyorum.
@BMW-45
İyi akşamlar qardaş. Memlekete döndüm. Dedektör konusunda henüz alamadık. Test yapamadan döndük İstanbuldan. Gönül eri qardaşımız aldı cihazı onun degerli açıklamalarını bekliyorum cihaz konusunda. İlkin olarak cihaz küçük metallere ötmüyor hatta kola kabı kadar küçük nesnelere ötmüyor. Demir ve demirli nesnelere zayıf tepki veriyor. Cihaz kiymetli metallara duyarlılığı yüksek. Biz dedektörü İstanbulda bizzat gördük ama test yapmadık. Yazdıklarım Gönül eri qardaşımızın 1 kere sahaya çıkıp test yapması üzerine bana söyıediklerini söyledim sana. Okt.ye gelince, okt bir gün dünya markası olacak gibi geliyor bana. Şuan sadece bunu söyleye bilirim. Tek sıkıntı bizim için bozulduğunda Türkiyeye götürüb tamir yaptırıb geri getirmek. Masraf çok oluyor. Ama Türkiyede yaşayan kardeşlerim için bu sorun olmaz. Yakında bir yer açıcaz Allahın izniyle. Tespit yaptık gelir gelmez. Yağmurlar yüzünden askıya aldık işi yakında acıcaz. Oktay qardaşımız bizi İzmirde gerçek define bulunduğu yere götürdü. Orada testlerimizi yaptık. Sizde gidince görürsünüz. Kendisi izinli kazı yaptırıyor devletle beraber. 17.5 metrden odalar içinde malzemeyle tespit yapmışlar çalışmaları o yönde sürüyor. Kendi telefonundakı videoları izledik. İş bitdiyinde devlet izin verirse kendisinin youtube kanalında paylaşacakmış. Dediyim gibi biz bazılarını izledik o videoların.

Bulan usta 2

Member
Ustam 2 metre derinlikte demir bulduğu yer test sahası mı arazidemi buldunuz
Demirin yüzeye göre çapı ve toplam hacmi ne kadardi
toprak nemli mi kurumuydu yoğun minarel mi az minarel li miydi ayrıntıları yazabilirmisin
Cihazı birçok yerde denedim metalin büyükluğu 20 cm genişlik 20 cm uzunluk bunu 170 küsürdr toptraktan algiladıyanlız birçok kişiden duydum altında iletjenliten dolahı demir kadar derinde alamasın ki ben ondan eminim altını demir derinliğinden almaz ikincisi ben bunu birçok arazide kullandım çok yoğun minaralli alanda hiç čalışmıyor yine elektiriktende uzak en az 1000 metre uzuklasmak gerekir yani kısacası cihaz iyi kötü değil kullandığım cihazlara göre derinliğide en iyisi bu fakat benim arazimden mi kaynaklı bilmiyorum minarele çok vuruyor