Çok Kıymetli, güzel ruhlu ustalarım. Ben sadece çubukla olur demedim. Çubukla başlarsın destekleyici olarak teknolojiyi kullanırsın, görüntülü ya da dedektör. Sistemli bir şekilde ilerleyerek bulursun nasibini. Bulursamkader usta güzel bir kaç paragraf yazmış. Çubuk olayını çözmek hüner ister, azim ister. Usta ister mi dersen orası tartışılır çünkü deneme yanılma yaparak tecrübeni artırırsın. Benim ustam olmadı ama çok okudum çok baktım. Sosyal medya denilen platform, hem bilgiyi hem tecrübeyi beleş olarak önüne seriyor. Yani öğretmenlik olayını kısmen kaldırıyor. Mevcut durumda bilgi depolama zahmeti yoktur çünkü bilgi bir tıkla ayağına geliyor.
Velhasıl toparlayacak olursak;
arazide önce şifre çözme, toprak yapısına araziye bakılmalı sonra çubuğu devreye koymalı, sonra diğer teknoloji aletlerini. Anlatmak istediğim bu idi. Mesela bariz bir örnek vereyim en kaliteli çubukçu dahi değerlinin nokta ve metrajını verirken sapma Yaşar(boşluk değil değerliden bahsediyorum). Bu sapma 50 cm olur 80 cm olur 40 cm olur değişir. İşte o tür durumlarda dedektör olmadan olmaz. Tabi maddi durum yerinde ise sağlam bir görüntülü son noktayı koyar. Sihir yoksa tabi

)
sihir varsa yok senin çubuk beş para etmedi, yok senin görüntülü yalan söylüyora döner olay.
Başımdan geçen bir olayı daha anlatayım;
Benim cihaz, ASELSAN’ın bilmem ne radarı ile aynı veriyi verdi metraj dahi. Tabi ben bunu sonradan öğrendim adam benim cihazı deniyormuş. Nokta papaz evi, 18 küp 2 kazan

) işin içine tahmin edemeyeceğiniz büyük adamlar girmiş sonradan öğreniyorum.
Tespit yaparken yanımda kalp gözü açık bir büyüğüm vardı öyle gezmeye geldi benimle. Tünel girişi 7.5 metre. Kato 5 metrede palet atıyor, katocunun yüzü gözü şişiyor(yorgunluğa hastalığa bağlıyor tabi haberi yok garibimin). Bahsettiğim büyüğüm dediki burda 3 tane ifrit var çok pis kokuyor adları da şu şu.
Adama dedim ki çözmeden girme yazık bulamazsın masraf etme

adamı kandırıp sen tüneli bul biz geliyoruz demişler.
Adam katoyu tamir ettirip devam ettirdi 8 metre girdi.
Tünel yok

şimdi benim çubuk saptı diyelim. Sizin bahsettiğiniz o şaşalı hem de ASELSAN’ın cihazı da mı sapar acaba ? Benim dışımda bir kaç kişi daha getirmiş tabi. O doğal olarak onlarda mı yanıldı dersiniz ?
Çıkın bakalım işin içinden

)