Mezarlık alan

Katılım
15 Tem 2017
Mesajlar
38
Tepkime puanı
0
Puanları
2
Herşeyin hayırlısı. Burası için bu kadar foto var ama bir başka yer için fotolar mevcut. Ama orası için maddiyata ihtiyaç var ama tabi sizin görüşlerinize açacağım konuyu ama ilk önce burada işlem yapmamız şart
 

Pirana

Bilgili Üye
Katılım
24 Ocak 2018
Mesajlar
246
Tepkime puanı
13
Puanları
4
Guzel b8r yer mezar temsil eder arastirma yapmalisiniz bosluk kayalari yoklamak gerk.bolge neresi usta
 

kazama

İnanıyorsan denemeye değer !
Katılım
19 Ara 2016
Mesajlar
2,355
Tepkime puanı
1,297
Puanları
23
Konum
꧁꧂ ❝Çorum/Province❝
Güzel yermiş açılmamış mezarlık 6 - 7 tane mezar var .
İlerde taşlar dizilmiş yerden büyük bir tünel gibi koridor iler asıl mezar odası olabilir büyük oda içinde aile mezarı .
Zemin üstündeki o işaretli kayaların kendiside mezar olabilir , küçük oda şeklinde veya kapaklı üstten sandık gibi lahit tarzı da desek olur.
Benim üstte kaplumbağa gibi çizdiğim yerde nasıl bir yapı var orda , orasıda bir oda olabilir.
Tarla tarafında kalan bölümdeki kayalığın birleşim noktası yerde dökme harç gibi orasının devamı ve ben temsili olarak resimde belirtmeye çalıştım o şekil bir mezarda olabilir.
Burasının her yönden net resimleri olsa nerde ne var hep ortada daha net işaret edilebilirdi.Sık çalı katmanı var resimdeki arkadasların sağında orası çökük gibi duruyor .O ağaçlar güzel bir koruma görevlisi :)
 
Katılım
15 Tem 2017
Mesajlar
38
Tepkime puanı
0
Puanları
2
Ustam büyük kayalara takılmayın nedeni kayaların sert kaya ama doğal yapı olarak altı çok çürük ve zamanla kopup düşüyor. Sanduka gibi gözüküyor ama arazinin yapısı böyle. Bizim olduğumuz yerin sağ tarafı dikkat çekici ama ön taraf ekildiği için çökme olup olmadığı belli olmuyor. Lahit olabilir diye umut ediyoruz ama Çubukta acemi oldugumuz için burası icin uygun cihaz kiralamak istiyoruz. Ve bunun için sizden yardım istiyorum. Cihaz için hangisini onerirsiniz
 

Turko

Uzman
Katılım
19 Ağu 2016
Mesajlar
3,303
Tepkime puanı
3,397
Puanları
23
Kare simetrik değil ve köşelerde eğim var , Bunun anlamı , desteklenmiş , askıya alınmış ve birbirine tutturulmuş yapıştırılmış demek. Bu da bize bir yerde iki ihtimali veriyor ya malzeme var bir yere üzeri kapatılarak saklandı diyor, ya da giriş var tuzaklanarak kapatılmış askıya alınan bir noktayı bildiriyor. Biz ne yapmalıyız etrafta askıda duran veya dirsek desteği ile duran bir yer varmı ? Buna bakacağız. Ve kapatılmış birbiri üzerine bindirilen ya da Horasan il birbirine yapıştırılmış kapak gibi kaya var mı ? Rast gelsin.
 

Turko

Uzman
Katılım
19 Ağu 2016
Mesajlar
3,303
Tepkime puanı
3,397
Puanları
23
dadas_25 Ustam tam zirvede 2×3 metre çubuklar bir oda çiziyor ama Çubukta çok çok acemiyiz.
Boşlukta acemilik olmaz yavaş yavaş 4 cepheden yeteri kadar özenli tarama yapıldı ise dört köşeye ağaç parçası çakıp tekrar tekrar bakıldı ise hat bozulmuyor ise merkezine bakır çubuk çakıp tekrar kontrol ettiğiniz de aynı ölçüleri veriyor ise aşağı da o ölçüde bir boşluk vardır. Lakin derinlikte acemilik olur. Derinlik aldınız mı ? Odanın tabanı ve tavanı arası, tavan ile ayak bastığın toprak arası ? Bunlar önemli.
 
Katılım
15 Tem 2017
Mesajlar
38
Tepkime puanı
0
Puanları
2
Turko ustam elimde sadece pirinç çubuğum var. Bu çubukla baska yerlerde daha önce su ve killi toprağa denk geldiğim için kendime güvenim yok. Tepede aldığım ölçüyü tarif ediyim. Doğudan başladım tutmaya çapraz yaptı. Aynısını batı güney ve kuzey istikametinde uygulayıp odanın şeklini çıkarttım. Daha sonra odanın 4 metre uzaklığında saat yönünde dairesel olarak tünel aradım. Güney doğu yönünde çubuklar çarpı yaptı. Çarpı yaptığı yerden odaya doğru çubuk tutup ilerledim ve odanın içine girerken çubuklar düz oldu ve yarim adım sonra tekrar çapraz yaptı. Tünelin uzunluğu tahmini 2.5 metre. Derinliği ise batıya doğru adımlayarak yaptım. Tahmini 3.5 4 metre sonra çubuklar çapraz yaptı. Tekrar devam ettim ve 2 2.5 metre sonra tekrar capraz yapti. Odanin tavani ve tabani derinliğini de boyle aldim. Değerli tespiti yapamadım. Acemi adamdan bu kadar. Buradan da bulursam kader ustayada selam olsun. Birkaç şey öğrendiysek onun yazıları sayesinde. Ama su ve kil dışında bir şey bulamadık bu zamana kadar
 
Üst