BEN KENDİ ANLAYACAGİM SEKİLDE YAZAYİM. HALA TAM ANLATAMADİGİM YER OLURSA SORUN LUTFEN.
İsin bilim noktasina girmeden anlatacagim.
Frekans-Atom vs.olmayacak.Bu is ehline ait ben anlamam zaten. Tavuk yumurtluyorsa, bana gore islem dogrudur
1- Her cubugun yakalanmayacagi alt seviyede " mineraller" var. Bunlar icin ozel bir islem yapilmasina da gerek yok. Zaten " o cubuk " bu minerallere tepki vermez.
2- Misal Pirinc Cubuk.
Hangi mineralleri gormez?
Elimizde buna dair bir bilgi var mi?
El cevap: Yok.
Peki biz pirinc cubugun bazi mineralleri gormedigini nereden biliyoruz?
El cevap: Tecrube ile.
3- Arazide bazilarina gore 3 bin bazilarina gore de 4 bine yakin mineral var. Hadi biz diyelim 300 adet mineral olsun.
Minerali gormesin diye hazneye mineral konuyor. Kac tane mineral koyabilirsiniz bu 300 adetten?
Bu islem mantikli mi?
Akil, mantik, kalp bunu kabul eder mi?
Etmemesi lazim.
4- Cubugun haznesine koyacaginiz, bentonit de koydugunuzu dusunursek, mineral sayisi 100 olsun. Geriye kalan minerale denk geldiginde cubuk ne yapacak?
5- Pirinc Cubuk, misalen 200 minerale hareket vermiyorsa, siz hazneye koydugunuz 100 cesit mineralle bu sayiyi ancak 300 e cikarmis olursunuz. Mineralden kurtulmus olmuyorsunuz.
Yakalanacaginiz minerali azaltmis olursunuz.
6- Hal boyleyse ne yapmamiz lazim?
En fazla mineral gormeyen malzemeden yapilmis cubuk kullanmak en akillica olacak istir.
Bu cubuk hangisidir?
Bana gore; Gumus Cubuktur.
Misal olarak yazayim melese daha iyi anlasilsin:
Cubuklarin eledigi mineral sayisi:
Agac------------------- 50
Bakir------------------- 150
Pirinc------------------- 380
Aleminyum---------- 740
Gumus ---------------- 2990
X cubuk -------------- 3480
(Ornek olsun diye yazdim)
Hangi cubukla calismak avantajli..?
Bakir cubuga 1000 element ekleseniz Gumus cubuga hala erisemiyor.
7- Baska bir husus:
Hazneye koydugunuz minerallerin bir kismini zaten o cubuk gormuyorsa, bunun hangi sakincalari oluyor biliyor muyuz?
Bilmiyoruz...
Maddeler daha uzar gider.
Arif olanada bu kadar yeter, insallah...
Bu zamana kadar kimsenin sistemine karismadim, gorus beyan etmedim. Bu beyanim 2 nci oldu.
Bosuna yorulmayin kardaslarim,
Hazneli cubuga minarel ilave etmek sizi net sonuca ulastirmaz. Kesin sonuc olarak kabul etmeyin. Sebeplerini yukarida yazdim.
Piyasada Bilinen cubuklar icinde su ana kadar en fazla mineral eleyen cubuk cinsi Gumus Cubuktur arkadaslar.
Kullananlar bana hakverecektir...
Not: İsi bilen ustalarin haydaaa diyecegi yerler var biliyorum. Lakin olayi da ancak bu seklide ifade edebildim, hoşgörüle insallah...