Geçmiş paylaşımlarımız silinmemiş olsa hepsi de mevcuttu ve belki hatırlayanlar da vardır. Ama yine de belki silinmemiş olan paylaşımlarım vardır, profilimden bakabilirsiniz. Ayrıca ben süphelendiğim yerler de boş çıkanları bile paylaştım, bura da yanılmışım diye ve ayrıca aynı teklifim sizin için de geçerlidir buyrun gelin Niğde ye sizi misafir edip ağırlayıp gezdirip göstereyim hali hazır da açılmış ve açılmayı bekleyen kaya mezarlarını ve yüksek statü, ayrıca yanlarında ki kayada ki sıralı paralel oymaları da. Halep arşın misali. Ben bu site de bu güne kadar taş kaya falcılığı yapmadım ve hep karşı çıktım, şöyle ki üç basamaklı haç işaretine, üç adım önündedir diye yorum yapanlara ilk karşı çıkan bendim, her oyma bir mezardır yorumu da aynı şekil ve bunları zamanın da orada yaşayan toplumların gözünden ve inanışlarından yorumlamaya çalıştım. Ben kendimce hata etmedim ve ettiğimi düşünene de saygı duyarım. Elbette vardır eksiklerim herkes gibi ama altından kalkmasını da sizlerden tecrübelerimle telafi etmeye çalışıyorum ve bir temennim daha elimizden geldiğince sitede ki konu açan çubuk ve makine satmak için konu açanlara biraz yoğunlaşın lütfen. Herhal de bu güne kadar bir kişiyi engelledim ve o da sorun oldu, onun için fazla müdahil olmamaya özen gösteriyorum ve hatta Bayram ağbi gibi bir jübile yapmak istedim onu da
@mayhem ve
@Kafkaslı ustalarım kabul etmedi ve sevenlerimiz olduğuna inancımla buradayım.
İnşallah Niğdeye yolum düşerse beraber oluruz, davetiniz için teşekkürler,
ayrıca yanlışa mahal yok,
tabi ki sizlerin yazdıklarınızı okuyoruz bilgileniyoruz,
fakat bu tip medeniyetlerde bölgesel olarak kültürel farklılıklar olmuyormu o yüzden fotoları istedim, yanlış anlamayın,
çünkü bir ege ve akdeniz mevzusu aynı gibi gözüksede medeniyetsel farklılıklar göze çarpıyor, örnek sardes kazıları ve hieraopolis nekropolündeki lahit ve kasnak mezar tipleri, bende vardı, bu fotoları sitede yayınlamıştım silinmişler.
sizin bahsetmiş olduğunuz bana tapınak mevzusu gibi geldi o yüzden aydınlanmak istedim amacım bu, sorgu suhal kesinlikle olamaz bende,
konu sahibi arkadaş çevre fotolarını atsa idi belkide bunları yazışmaz idik,
ilk bakışta ki ilk fotoda gözüken kaya işini kompozit lahit kesim işine benzettim ben,
diyecek siniz nasıl olur,
lahitler taş ocağında işlenmeden önce onu bağlı bulunmuş mekandan götürürken taşıma amaçlı o zıvanaları açarak kalın bir nesne vasıtası ile sırtlanarak uygun alana götürerek işleme devam ederlerdi, arazinin tipine göre silindirik yada yuvarlama taşlar ilede kullacakları kapak yada tekneyi sürükleyerekte bu işi görürlerdi,
bana bu şekilde geldi ve kaya kesim dedim halen daha diyorum, konu sahibi çevre fotoları atsın, sütun kaidesi ile o kaya kütlesi aynı ibare değiller.
Çubukçu, şakülcü, uyducu, surfercilere karşı tutumuz bir her zaman ki gibi birdir,
tüyü bitmemiş yetimin 3 kuruşuna göz dikenlere karşı duruşumuz her zaman aynı ve hiç bir zaman bitmeyecek, varsa şüpheliler, üfürükçüler, kolpalar gözümüzden kaçan, diğer sayfada paylaşalım, gerekeni yapalım,
bu vesile ile herkezin bahtı açık şansı bol olsun.
Konu sahibinin konusu dağıldı isede özür.Çevre fotosu bir zahmet.