ustam kayalarda yoğun bir aşınma var.. bu kayaya baktığımda evet oyma vari şekiller var fakat çok dikkate değer bişeye rastlamadım.. çalışmam yazıların ön tarafındaki tünellerde oldu.. OP nin ön tarafındaki giriş yeri kuzeydeki dere tarafından gelen uzun bir tünelle birleşiyor..Kartal veya değil bu önemli değil çünkü karşılığında açılmış bir nokta var...Görevini yapmış mı sayalım.
Ayrıca bu kayanın sol yüzünde oyma vari bir emare gözükmekte ?
Bu taşı incelemek lazım.
Söz konusu noktada k.doğuya bakıyor.
Kayanın üst orta kısımında çıktısı var dolayısı ile birşeyleri ima ediyor ?ustam kaya
ustam kayalarda yoğun bir aşınma var.. bu kayaya baktığımda evet oyma vari şekiller var fakat çok dikkate değer bişeye rastlamadım.. çalışmam yazıların ön tarafındaki tünellerde oldu.. OP nin ön tarafındaki giriş yeri kuzeydeki dere tarafından gelen uzun bir tünelle birleşiyor..
açılan yer bu kadar ustam daha gitmemişler.. bana açılmış mezar diye gösterildi ama bende mezar kanaati pek yok.. mezar olsaydı daha derine inmeye çalışmazlardı diye düşünüyorum.
Üst kısmında arazide bir çubuk tutmayı dene bakalım boşluk verecek mi, tam olarak hizala kendini.açılan yer bu kadar ustam daha gitmemişler.. bana açılmış mezar diye gösterildi ama bende mezar kanaati pek yok.. mezar olsaydı daha derine inmeye çalışmazlardı diye düşünüyorum.
ustam resme baktığında arazi soluna kalıyor.. araziye kepçe girmiş zamanın düzleştirmek için.. arazide çubuk çektim beni OP harflerinin oraya kadar götürdü(30 metre civarı) ve akabinde tünel..Üst kısmında arazide bir çubuk tutmayı dene bakalım boşluk verecek mi, tam olarak hizala kendini.
Ekli dosyayı görüntüle 260167
Acilmis yerler oldugu icin metal tespiti pozitif cikmadan islem yapmaya gerek yok. Sorun bu zaten, acilmis yerlerde hedefe ulasilmis mi, ulasilamamis mi?alanda değerli testi yapmadım ön çalışma olarak baktım usta.. bu OP nin doğu tarafında paralel şekilde bi kayalık alan daha var.. ordada yazılar var fakat çok deforme olmuş.. kafa diye belirttiğim kayanın doğusunda açılmış bir yerde var..
ustam buraya bir daha uğrayacağım inşallah.. bu arada OP işaretinin kuzeye bakan tarafında ve kuzey batı tarafındada bu OP işaretinden olduğu söylendi.. şuan kayanın altına giden tünele yoğunlaşmayı düşünüyorum.. değerli tespiti vs.. bölge geniş ve ağır yaşanmışlık var bir yerden başlanıcak inşallah..Burayı çözebilseydik ne iyi olacaktı, akabinde örnek teşkil edecekti.OP,OPPO,PO vs.'ler.
Girmişlermi ki acaba buraya.
ustam açılan yer resimdeki gibi bir yer..mezar olmadığını düşünüyorum.. zira dahada aşağı zorlamışlar..Acilmis yerler oldugu icin metal tespiti pozitif cikmadan islem yapmaya gerek yok. Sorun bu zaten, acilmis yerlerde hedefe ulasilmis mi, ulasilamamis mi?